Mogelijkheden aanschaf aangepaste fiets & ander vervoersmiddel - Huka
  • Nederlands
    • Engels
    • Duits

Mogelijkheden voor aanschaf

De aanschaf van je hulpmiddel

Huka biedt een breed assortiment aan aangepaste fietsen en andere vervoermiddelen. Uiteraard kan je jouw Huka particulier aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat je sneller over jouw Huka fiets of ander vervoermiddel beschikt! Doorgaans heb je dan binnen twee weken jouw Huka thuis. Wil je graag in aanraking komen voor een vergoedingsregeling? Dan heb je te maken met een aanvraag- en beoordelingsproces.

Om in aanmerking te komen voor een hulpmiddel via diverse instanties, zoals een aangepaste fiets of ander vervoermiddel, worden er diverse criteria gesteld. Heb je inmiddels een hulpmiddel aangeschaft, dan geldt een mogelijke vergoedingsregeling niet meer. We raden dan ook aan om hier vooraf goed over na te denken. Gaat jouw voorkeur er naar uit om niet of minder zelf te betalen, dan adviseren wij te onderzoeken of je voor een mogelijke vergoeding in aanraking komt. Afhankelijk van de situatie zijn er diverse instanties hiervoor te raadplegen, namelijk:

Instanties die je kan raadplegen m.b.t. een vergoeding

  • Via het UWV: zodra je een hulpmiddel nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, dan kan je in aanmerking komen voor een vergoeding of regeling bij het UWV.
  • Via het WMO loket: heb je een indicatie voor de Wlz (Wet langdurige zorg) met ondersteuning van hulpmiddelen of ben je door jouw leeftijd, ziekte of aandoening beperkt in de mogelijkheden? Het WMO loket van jouw gemeente is het aanspreekpunt om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een Huka fiets of ander vervoermiddel. Een groot aantal gemeentes zijn aangesloten bij www.regelhulp.nl.
  • Via de zorgverzekering: de zorgverzekeringswet (ZVW) regelt een verplichte basisverzekering voor de zorg. Hulpmiddelen die zijn opgenomen in de Regeling zorgverzekering Hulpmiddelenzorg van de Zorgverzekeringswetworden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Hier vallen onder andere ‘hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in het bewegingssysteem’ onder. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een Huka product en hoe de procedure met betrekking tot het aanvragen van een specifiek hulpmiddel bij hen verloopt.

Heb je interesse in één van onze producten?

Uiteraard kunnen wij jou adviseren in de aanschaf van jouw aangepaste fiets of vervoermiddel. Al onze producten hebben een Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. We kijken naar jouw wensen, omstandigheden en lichaamsbouw om te kunnen bepalen of een aangepaste fiets of ander vervoermiddel van Huka geschikt is en welke het beste bij je past. Een proefrit behoort onder anderen tot de mogelijkheden!

Wil je meer informatie ontvangen over de aanschaf van een Huka fiets of ander vervoermiddel? Wij adviseren je graag! Neem contact met ons op via 0541-572472 of vul ons contactformulier in. Via de pagina verkooppunten vind je een actueel overzicht van onze dealers en WMO partners.

Wil je weten hoe onze service is ingericht? Ga dan naar onze service pagina

Something is wrong.
Instagram token error.

Meer van Huka? Meld je aan!