Blog |

Tips opladen rolstoelscooter Pendel & scootmobiel Classic 

Invalide scootmobiel

Bij aanschaf van de rolstoelscooter Pendel of de driewieler scooter Classic wordt een set onderhoudsvrije deep-cycle AGM accu’s geleverd. In de praktijk komt het regelmatig voor het opladen van de rolstoelscooter Pendel verkeerd gebeurt. De onderhoudsvrije deep-cycle AGM accu’s leveren bij normaal gebruik over een langere periode energie. Hoe lang accu’s meegaan is onder anderen afhankelijk van het rijgedrag en de wijze waarop accu’s worden opgeladen. Om de levensduur van de accu’s te vergroten, gaan we in dit artikel in op een aantal tips hiervoor.

Tips: opladen rolstoelscooter Pendel & scootmobiel Classic

Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor het laadproces om de accu (langer) inzetbaar te houden, namelijk:

  • Gebruik de originele acculader die bij het opladen van de rolstoelscooter Pendel of scootmobiel Classic geleverd is. Deze laders zijn namelijk afgestemd op de desbetreffende accu. Wijk je hiervan af, dan kan dit gevolgen hebben voor de conditie en levensduur van de accu. Het kan zelfs schade veroorzaken.
  • De voorkeur geniet dat je de accu van de Pendel of Classic pas oplaadt wanneer deze voor meer dan 50% leeg is, anders loop je het risico dat de accu lui wordt. Voorkom daarnaast dat de gehele accu leeg is. Zorg altijd dat ze voldoende zijn opgeladen.
  • Onderbreek het laadproces niet wanneer de accu aan de lader is gekoppeld. Verwijder de lader pas op het moment dat het groene lampje brandt. De gemiddelde laadcyclus is 12 uur.
  • Is er een langere tijd geen gebruik gemaakt van de rolstoelscooter of scootmobiel? Laad dan de batterijen volledig op. Wanneer je een maand géén gebruik hebt gemaakt van de rolstoelscooter of scootmobiel, zorg er dan voor dat je ze één keer per maand oplaadt. Dit is van belang, omdat anders de accu’s langzaam leeglopen als ze een langere tijd niet meer worden gebruikt.
  • Het openen van de batterijen van de deep-cycle accu’s wordt afgeraden. De garantie van 2 jaar, op productie- en materiaalfouten van de accu en acculader, komt daarmee te vervallen.

Tips: Externe invloeden op accu’s

Er zijn een aantal externe variabelen die invloed hebben op de levensduur van de accu, namelijk:

  • Koude weersinvloeden zorgen ervoor dat de accu minder krachtig werkt. Wanneer de temperatuur van de accu beneden het vriespunt komt, dan is het mogelijk dat je minder dan 70% capaciteit hebt. Wij raden aan om de accu altijd op te laden in een verwarmde ruimte.
  • Hoe constanter je rijdt, hoe langer de accu meegaat. Vaak optrekken, stoppen of rijden op zandpaden of een heuvelachtige omgeving vraagt meer kracht van de accu.
  • Zorg dat de banden de juiste spanning hebben. Zachte banden verkorten de actieradius.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572472 of e-mail ons via info@huka.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Rolstoelscooter Pendel

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs