Bekijk de klantervaringen van jouw favoriete fiets - Huka

Klantervaringen

Lees de verhalen vanuit de praktijk

Wil je graag meer weten over hoe jouw favoriete Huka fiets in de praktijk ervaren wordt? Lees dan één van de klantervaringen. Klik je op de gele button van jouw favoriete Huka? Dan tref je meer gebruikerservaringen van dit model fiets. We posten regelmatig nieuwe klantervaringen. Heb jij een Huka fiets en vind je het leuk om geinterviewd te worden? Laat het ons weten.

Nu stap ik zonder al teveel moeite op de driewielfiets

De wereld van Ife wordt groter

Toen Ife (7) uit Amersfoort 2 jaar oud was werd bij haar het Kabuki syndroom geconstateerd. Net toen de Corona begon fietste ze voor het eerst op de Copilot. Samen met haar vader Geert..

Lees meer

Het fietst als een tierelier

Angst hebben om te fietsen dat is ook wat Ria (76) uit Breezand overkwam. “Ik viel van boven naar beneden van de trap, waardoor ik harstikke bang ben geworden om te vallen. Zo ook..

Lees meer

Dagjes uit met de Cortes

Ingrid (69) uit Breezand fietste 10 jaar lang met angst op haar tweewielfiets. “Op gegeven moment kwam het zover dat ik routes van tevoren ging bedenken, waarbij ik.."

Lees meer

“Ik voel me zo vrij als een vogeltje”

Irene (68) had een goedlopende lunchroom en vlaaierie in Zevenaar, totdat haar knieën het begaven en ze twee knieprotheses kreeg. “Na mijn twee knieprotheses ging het fietsen op.."

Lees meer

Ze giert het uit van plezier

De duofiets is echt een meerwaarde voor ons gezin. Op deze manier blijven we flexibel en mobiel. Bovendien heeft ze door de fietsbewegingen die ze maakt nauwelijks meer.."

Lees meer

Onzeker op de tweewielfiets

Als oud ondernemer Hans (87) uit OIdenzaal niet op de golfclub te vinden is, dan fietst hij regelmatig. “Ik mag graag fietsen op de Cortes. Als ik deze driewielfiets niet had, dan.."

Lees meer

“Je merkt echt dat het fietsen iets losmaakt”

Met 72 bewoners maakt Sint Jozef in Weerselo - onderdeel van Zorgroep Sint Maarten - gebruik van 2 Huka duofietsen. “Onze bewoners hebben een aantal favoriete uitjes, maar ook aan..

Lees meer

45 jaar niet gefietst

De vrolijke Willie (74) uit Westervoort gaat graag met zijn rode Cortes op stap. "Met deze fiets kan ik overal mee naartoe, want lopen is lastig voor mij. Ik hou enorm van de natuur: vogels..

Lees meer

“Ik kon geen driewielfiets vinden die hipper was”

De levenslustige Miek (61) uit Wanroij, die actief is in een Folk band en graag piano speelt, fietst sinds de herfst op de Vasco. "Ik begrijp niet zo goed waarom mensen soms vreemd tegen..

Lees meer

Andere gesprekken tijdens het fietsen op de duofiets

Op een warme zomerdag in juli waren we te gast bij het Seniorenkabinet in Langeveen. We kwamen hier de mooie, onlangs geopende, dagbestedingslocatie bekijken voor ouderen..

Lees meer

Genieten van de Achterhoekse omgeving

Van Santiago de Compostella tot een groot fietsavontuur van Bangkok naar Singapore. Niets was René en Miny uit Winterswijk te gek, totdat de gezondheid van Miny achteruitging en ze..

Lees meer

“Mijn rijbewijs mogen ze afpakken. Mijn driewielfiets niet.”

Hettie (72) fietst sinds afgelopen zomer op de Vasco. “Ik dacht na mijn heupprothese operatie nog wel door te kunnen op de e-bike. Maar ik wist heel goed dat, als ik zou vallen, ik de Sjaak..

Lees meer

Fiets met de V van vrijheid

"Dankzij de Huka driewielfiets heeft Bram leren fietsen en kan hij sinds zijn 12e, na intensief trainen en veel geduld, fietsen op een tweewielfiets. Dat heeft zijn wereld vergroot..

Lees meer

“Ik ken Twente op de fiets met de ogen dicht”

Sinds afgelopen jaar maakt Emma (76) gebruik van de Cortes via Meyra Hengelo. “Ik vertik het om op een scootmobiel te gaan rijden. Voor mij voelt dat als het einde dat in zicht is. Het zorgt..

Lees meer

Truckers spotten met de Huka City

Scania vrachtwagens zijn Tim (27) zijn lust en zijn leven. Vanaf kleins af aan fietst hij al op een Huka driewielfiets. Fietsen op een tweewieler ging niet, doordat hij vlak na zijn vroeggeboorte..

Lees meer

“Ik voel mij rustiger in het verkeer”

20 jaar geleden viel Jan (77) op het werk achter zijn bureau van zijn stoel. “Ik was in één klap weg. In het ziekenhuis bleek dat mijn nieren nog voor 10% functioneerden. Nadat..

Lees meer

Mannen in wielrenpakjes inhalen met de Copilot

Jasmijn (18) uit Hendrik Ido Ambacht heeft het cri-du-chat syndroom. Samen met haar vader Pieter (50) fietst ze al jaren op de Copilot. Sinds kort..

Lees meer

“Een dag niet gefietst, is een dag niet geleefd.”

"Na de hersenbloeding moest ervoor zorgen dat ik er weer bovenop kwam. Je hebt zoveel verlies dat je daar graag iets tegenover stelt. De Huka Cortes maakt dit mede mogelijk..

Lees meer

Gezondere levensstijl met de duofiets Orthros

In de Rotterdamse wijk Prins Alexander heeft woonlocatie Hanrathstraat van Middin sinds kort de duofiets. "Mede door de duofiets hebben de bewoners een betere mentale en fysieke..

Lees meer

“Ik fiets nu veel zekerder op de Cortes”

De sterke vrouw Lia (70) kreeg 7 jaar geleden borstkanker. Na de chemotherapie liep ze zenuwschade op. Fietsen op een tweewieler werd een uitdaging. Tot ze de Cortes vond.

Lees meer

“Dankzij de Cortes kan ik weer bewegen en buiten zijn”

De sportieve Peter (64) uit Den Haag kreeg 2 jaar geleden een hersenbloeding. Fietsen op een tweewieler ging niet meer. Totdat hij de Cortes bij een stoplicht zag staan..

Lees meer

Elke dag een feestje op de duofiets Orthros

Bij de dagbestedingslocatie ‘Het Los Huus’ in Epe wordt elke dag met enthousiasme de Orthros uit het schuurtje gehaald. We spraken met begeleidster en teamcoördinator Linda van Wijk.

Lees meer

De Huka Vasco is mijn beste investering ooit

Hagenees Dick (78), sportieve man fietste altijd graag overal naartoe in en rondom Den Haag. Totdat in zijn omgeving meerdere mensen van hun tweewieler af vielen..

Lees meer

Ik zie de Cortes als de Rolls Royce onder de driewielfietsen

Auke (39) uit Bedum kocht begin dit jaar zijn Cortes. Auke heeft een niet aangeboren hersenletsel. In de praktijk ervaart hij hinder van onder anderen zijn evenwicht..

Lees meer

“Trots op wat ik heb bereikt”

"Door de sportieve Vasco ben ik niet afhankelijk van anderen die mij moeten brengen en halen. Ik kan zelf overal naartoe fietsen. Balansproblemen zijn niet aan de orde!"

Lees meer

Geen fietsstress meer

Eigenlijk wou ik geen driewielfiets, omdat ik met de gedachte liep dat ik er dan zo gehandicapt uit zou zien. Totdat ik de Cortes zag. Ik vind het geweldig om heerlijk te fietsen op de Cortes..

Lees meer

Ik fiets zorgeloos op de Huka City!

"Nadat ik de laatste keer in een scootmobiel belandde, ben ik uiteindelijk weer begonnen met trainen om te kunnen fietsen. Dit keer op de driewielfiets. De keuze viel al snel op de City...

Lees meer

Ik tuf overal vol vertrouwen naartoe

Ik werd angstig. Het fietsen op mijn e-bike ging niet meer. Ik wil nog graag de deur uit, anders word mijn wereld een stuk kleiner. Toen maakte ik kennis met de Cortes..

Lees meer

We fietsen meer dan voorheen sinds de duofiets

Het is 11.00 uur in de ochtend als Petra (67) en Peter (69) in de tuin vertellen over hun ervaringen met de duofiets Orthros die ze in 2019 hebben aangeschaft. Beiden zijn ze..

Lees meer

Meedoen met haar vriendinnetjes op de AT-B fiets

Eropuit met haar vriendinnetjes na schooltijd. Dat is wat de ondernemende en vrolijke Feline (8) graag doet. Helaas kon dat niet altijd op haar manier, want door haar aangeboren afwijking..

Lees meer

Ik had niet verwacht weer zó mobiel te worden

"De stap naar een driewieler heeft even geduurd, maar het heeft mij zoveel opgeleverd! Ik hoef niet meer binnen te zitten of dat kleine blokje om te lopen. Ik kan er zelfstandig op uit!”

Lees meer

Erop uit met de rolstoelscooter Pendel en mijn lieve hulphond

Elvira (59), een actieve vrouw van drie kinderen, maakt al meer dan 17 jaar gebruik van de rolstoelscooter Pendel. Samen met haar hulphond Konrad gaat ze er iedere dag..

Lees meer

Op pad met Fietsmaatjes Kaag en Braassem

Fietsmaatjes, een Oerhollands initiatief, waarbij dagelijks meerdere mensen de mogelijkheid krijgen om met behulp van een fietsmaatje (vrijwilliger) heerlijk in de buitenlucht te..

Lees meer

Genieten van de mooie dingen die je kan ondernemen

Met enthousiasme vertelt Ilze (43) dat ze al meer dan 8 jaar op de driewielfiets Country fietst. "Het begon allemaal toen Isabelle 1 jaar werd en ik graag met haar wou fietsen..

Lees meer

Er gaat een wereld voor Linn open

"Zodra we Linn op de rolstoelfiets hadden gezet en de eerste meters maakten was ze helemaal blij. Ze had een glimlach van oor tot oor en ze was meteen relaxt. Zo ontroerend, aldus Esther.”

Lees meer

Samen erop uit met de rolstoelfiets

Samen erop uit met de elektrische rolstoelfiets Duet. Joke (70) en Herman (71) kan je ondertussen zijn tegengekomen. “Zelfs Rutte heeft ons gespot en werd..

Lees meer

“De rolstoelscooter Pendel geeft me meer zelfstandigheid”

5 jaar geleden kwam Henny Oonk (74) uit Borne ten val van een huishoudtrapje met als gevolg de zware pech een dwarslaesie eraan over te houden. Ondanks het feit dat ik mijn nek...

Lees meer

“Bewegen binnen je mogelijkheden”

Zodra het even kan en het weer is buiten aangenaam, gaan we met onze bewoners erop uit met de duofiets. Bewoners genieten ervan en als zij een fijne dag hebben, dan hebben wij...

Lees meer

“De Cortes geeft mij vrijheid en een goede conditie”

Zoveel als Henk (77) vroeger gereisd heeft voor zijn werk als werktuigbouwkundige. Zoveel jaren heeft hij vervolgens thuis gezeten en gerevalideerd om aan zijn herstel te werken.

Lees meer

In gesprek met Pascal Landheer

De wintermaanden te koud om te fietsen? Niet als het aan Pascal Landheer ligt. Ondanks het koude weer dat zeker niet bevorderlijk is voor haar ziekte MS, trapt zij...

Lees meer

“De Cortes is mijn rijdend statief”

Dik van Baren (80) is graag buiten. Het liefst stapt hij elke dag op de fiets om de natuur in te gaan. Samen met zijn vrouw Annemiek - fanatiek vogelaar - en zijn camera gaat...

Lees meer

Samen op de duofiets

Verpleeghuis Het Borsthuis in Hengelo organiseert veel activiteiten in het kader van het welzijn van cliënten. Fietsen op de duofiets is daar één van...

Lees meer

Meer van Huka? Meld je aan!