45 jaar niet gefietst - Huka

45 jaar niet gefietst

De vrolijke Willie (74) uit Westervoort gaat graag met zijn rode Cortes op stap. “Met deze fiets kan ik overal mee naartoe, want lopen is lastig voor mij. Ik hou enorm van de natuur: vogels, mooie oevers aan de dijk en ooievaars. Ik kom ze regelmatig onderweg tegen. Prachtig om te zien”, vertelt Willie.

Belangrijk om actief te blijven

“Bewegen is enorm belangrijk voor mij. Elke dag doe ik mijn oefeningen, omdat ik al vanaf mijn geboorte spastisch ben. Ik ben namelijk te vroeg geboren. Eerst liep ik veel gemakkelijker dan tegenwoordig. Des te belangrijker het voor mij is om actief te blijven. De Cortes helpt mij daarbij. Daarnaast ondersteunt de fysiotherapeut mij één keer in de week om zo soepel mogelijk te blijven. Als ik blijf zitten, dan ga ik roesten.”

45 jaar niet gefietst

“Ik leerde weer fietsen in 2020. Daarvoor had ik 45 jaar niet gefietst. Ik woonde de laatste jaren samen met mijn moeder en die overleed op een gegeven moment. Samen gingen we overal naartoe, maar toen ze er niet meer was kwam ik nergens. Ik wou graag meer vrijheid. Ik besloot op een gegeven moment om te leren fietsen op een driewielfiets. Het was niet makkelijk, maar ik had zo’n sterke wil om het te leren. Achteraf ben ik zo blij dat ik voet bij stuk heb gehouden.”

Een brede glimlach op mijn gezicht

“Voordat ik de Cortes kocht bij Doornbikes fietste ik op een ander merk driewielfiets. De eerste keer dat ik op de Cortes fietste had ik een brede glimlach op mijn gezicht. Wat een verschil was dat vergeleken met mijn vorige driewieler. Dat kan je niet beschrijven. De Cortes fietst stabieler door het grote voorwiel, veert goed mee en de zitting is comfortabel. Ik krijg nooit een zere kont. Hoe ver ik ook fiets. Daarnaast kan ik soepel en gemakkelijk remmen, ondanks dat ik weinig spierkracht heb. Ondertussen ben ik meer dan 5000 kilometer verder en fiets ik nog elke dag met plezier. Door weer en wind.”

Niet afhankelijk zijn van de regiotaxi

“Dankzij mijn rode Cortes blijf ik mobiel. Als ik de driewielfiets niet zou hebben, dan zat ik aan huis gekluisterd. Daarnaast wil ik niet afhankelijk zijn van de regiotaxi. Dan zit je maar te wachten en soms moet je er weer achteraan bellen. Nu kan ik gaan en staan waar ik wil. En als het schemerig is, ben ik goed zichtbaar dankzij de goede verlichting op de fiets. Automatisch gaat de lamp aan.”

Naar Doornbikes voor een kopje koffie

“Ik kom overal in de omgeving. Het maakt niet uit waar naartoe.  Zelfs in versnelling 5 kom ik nog gemakkelijk de dijk op. Ik hou ervan om tussen de mensen te zijn. Iedereen kent me in de omgeving en ze zwaaien enthousiast. Onderweg maak ik af en toe ook even een praatje met ze. Soms pak ik een terrasje. Bij de veerpont bijvoorbeeld richting Rheden. Maar ik fiets ook wel eens naar Doornbikes voor een kopje koffie. Het zijn echt fijne mensen met een goede service. Ze staan altijd voor je klaar.”

“Het vervelendste vind ik dat als de fiets voor een periodieke onderhoudsbeurt weg moet. Ik kan namelijk heel moeilijk lopen. Op de fiets doe ik alles. Gelukkig is de fiets altijd snel klaar. Ik hoop het fietsen op de Cortes nog jaren vol te houden. Ik fiets nog zolang ik kan.”

Zou je graag vrijblijvend kennis willen maken met de Huka Cortes of een andere driewielfiets van Huka? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!