"Bewegen dat binnen je mogelijkheden ligt" - Trivium Meulenbelt ervaart!

“Bewegen binnen je mogelijkheden”

“Actief bewegen is een belangrijk onderdeel van Trivium Meulenbelt Zorg in Tubbergen. Als activiteitenbegeleidster zorg ik samen met mijn collega’s voor een zinvolle dagbesteding. Hiermee wordt het welzijn van de bewoners bevorderd en de mensen blijven langer actief. Een uitje met de duofiets Orthros is één van de activiteiten die wij organiseren”, aldus Chantal Groothuis-Kuipers.

“Zodra het even kan en het weer is buiten aangenaam, gaan we met onze bewoners erop uit met de duofiets. Dit proberen we toch wel wekelijks te doen. Bewoners genieten ervan en als zij een fijne dag hebben, dan hebben wij dat ook! Daarnaast stimuleren we vrijwilligers en familieleden gebruik te maken van de fiets. Met een korte instructie is dit goed te doen.”

Vooraf uitgebreid getest

“We zijn met de duofiets van Huka in aanraking gekomen, doordat we op zoek waren naar een duofiets met trapondersteuning. Voorheen hadden we er eentje zonder trapondersteuning. Maar je merkt dat dit niet meer opgaat voor onze bewoners, doordat het te zwaar wordt. Met name de grotere afstanden waren niet meer haalbaar. We hebben verschillende bewoners gevraagd om vooraf als proefpersoon de duofiets Orthros uitgebreid te testen, zodat zij er comfortabel bij zijn. Alle bewoners waren na de test onder anderen zeer enthousiast over de elektrische ondersteuning.”

Ga naar duofiets Orthros.

Fijn om lekker buiten te zijn met de duofiets Orthros

“Ik wil elke dag wel fietsen, aldus Minie, één van de bewoners van Trivium Meulenbelt Zorg. Ik heb altijd buitenaf gewoond en ik mis dan ook regelmatig de buitenlucht. Met de duofiets is het fijn om lekker buiten te zijn. Door mijn handicap ben ik gebonden aan de rolstoel. Als we gaan fietsen op de duofiets wordt ik met de lift op de fiets gezet. Meestal fietsen we door Tubbergen. Ik vind de duofiets Orthros prettig, omdat ik mij er veilig op voel door onder anderen de draaistoel, gordels en de voetbak die erop zitten. Daarnaast is het prettig dat de stoel fijn zit en de rug mooi mee veert. Als je eventjes minder energie hebt, dan is het fijn dat je zelf niet mee hoeft te doen.”

IJsje eten in het dorp

“Kortom, de duofiets wordt goed benut, aldus Chantal Groothuis-Kuipers. Zo gaan we bij mooi weer regelmatig een ijsje eten in het dorp, gaan we langs de nieuwbouw en fietsen we langs de weilanden waar de lammetjes en koeien grazen. We stimuleren ze vanuit Trivium Meulenbelt Zorg om zo veel mogelijk te bewegen dat binnen hun mogelijkheden ligt. De Orthros duofiets is daar een uitstekende manier voor!”

Ga naar alle duofietsen

Terug naar overzicht klantervaringen

duofiets Orthros

Meer van Huka? Meld je aan!