Dagjes uit met de Cortes - Huka

Dagjes uit met de Cortes

Ingrid (69) uit Breezand fietste 10 jaar lang met angst op haar tweewielfiets. “Op gegeven moment kwam het zover dat ik routes van tevoren ging bedenken, waarbij ik zo min mogelijk diende te stoppen en ik zo gemakkelijk mogelijk kon oversteken. Het eindeloos nadenken hierover wou ik niet meer en kwam op een gegeven moment in aanraking met de driewielfiets Cortes” vertelt Ingrid.

10 jaar geleden fietsangst opgebouwd

“Op een gegeven moment merkte ik dat het fietsen op een tweewieler echt niet meer ging. Ik werd steeds angstiger en onderhand had ik deze angst al 10 jaar geleden opgebouwd. Ik ging zelfs fietsroutes van tevoren  bedenken. Ik zorgde ervoor dat ik zo min mogelijk diende te stoppen en ik zo gemakkelijk mogelijk kon oversteken. Want als ik zou moeten stoppen bij een oversteekplaats, dan kon ik last krijgen van mijn balans. Ik was bang om te vallen. Het eindeloos van tevoren nadenken over deze fietsroutes wou ik niet meer.“

Scooter geen succes

Ingrid schafte op een gegeven moment een scooter aan “Ik dacht dat een scooter de oplossing zou zijn. Je hebt je voeten dichtbij de grond en je rijdt lekker in de buitenlucht. Maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat de scooter te zwaar voor mij was om te besturen. Dit was geen succes. Wat nu? Op een doordeweekse dag ben ik even later met mijn vriend bij Zorgoutlet de Betue langs gegaan, omdat mijn vriend zijn krukken wou laten verstellen. Toen we de winkel binnen liepen werd ik positief verrast door de driewielfiets Cortes die bij hem in de showroom stond. Wat was dit een sportieve stoere fiets om te zien. Daar zag ik mijzelf wel op fietsen! Mijn vriend had op dat moment ook een driewielfiets van een ander merk, maar die sprak mij minder aan.”

En toen gebeurde er iets bijzonders. “Toevallig ging mijn schoonzus een week later ook naar Zorgoutlet de Betue en ze bestelde dezelfde fiets. Paul van Zorgoutlet de Betue is wat mij betreft ook echt een vriendelijke en kundige man.”

Naar de duinen en boerenweggetjes in Julianadorp

“Sinds de zomer fietsen we allebei op de Cortes en maken we regelmatig fietsritten samen. Het is echt fijn om ook samen te kunnen fietsen. Je hebt onderweg hele andere gesprekonderwerpen, dan wanneer je bij elkaar op de koffie gaat. We zien zoveel van de mooie natuur in de omgeving. Zo fietsen we met goed weer bijvoorbeeld naar Julianadorp door de duinen en langs de boerenweggetjes of we gaan richting het Amstelmeer aan de westkant van Wieringen. We vinden het ook gezellig om naar de markt te gaan in Schagen. Onderweg picknicken we dan of we pakken even een lekker terrasje. We maken er echte dagjes uit van!” vertelt Ingrid.

angst tweewielfiets

Kerstkaarten rondbrengen

“De Cortes is voor mij écht een aanwinst. De vering is goed, ik ervaar de trapondersteuning als prettig en de fiets heeft een korte draaicirkel waardoor ik bochten gemakkelijk kan nemen. Ik rijd ook nog steeds in de auto, maar met goed weer gaat er niets boven de geur opsnuiven van de natuur. Doordat je lager zit dan een gemiddelde fiets, zie je ook veel meer. Denk hierbij aan de vogels die in het kanaal zwemmen. Daarnaast heb je meer contact met de mensen onderweg, dan wanneer je in de auto zit. Dat vind ik heel prettig. Ik haal regelmatig kleine boodschappen met de fiets. Afgelopen december, toen het buiten een heerlijke dag was, bracht ik de kerstkaarten rond op de driewielfiets. Tegen de kou kan je je natuurlijk kleden op de fiets.”

Fietsen is goed voor mij vanwege de beginnende artrose

“Bewegen is niet altijd aan Ingrid besteed geweest. “Ik heb eigenlijk een hekel aan bewegen. Verschillende sporten heb ik vroeger geprobeerd zoals tennis en squash, maar niks vond ik echt leuk. Ik ben gewoon geen sportief persoon. Het grappige is dat ik nu geen enkele moeite heb om op de Cortes te fietsen. Sinds ik de Cortes heb, merk ik echt dat mijn conditie erop vooruit gaat. Ook vanwege mijn beginnende artrose is fietsen goed voor mij. Regelmatig fietsen zorgt er namelijk voor dat ik gemakkelijk beweeg en minder stijf wordt.”

Ik val niet. Dat is het belangrijkste.

“Doordat ik diabetes heb, dien ik tijdens het fietsen wel mijn bloedsuikerspiegel extra in de gaten te houden. Onderweg neem ik dan een koek mee en wat te drinken. Gelukkig kan ik daar rekening mee houden. Ik kan echt genieten als ik aan het fietsen ben. Ik ervaar totaal geen angst meer. Ik val niet. Dat is het belangrijkste. Ik hoop nog heel veel jaren gebruik te kunnen maken van mijn driewielfiets. Onlangs heb ik een fietsatlas en een paar fietskaarten aangeschaft. Daar ga ik mij de komende periode eens in verdiepen, zodat ik dit jaar, samen met mijn schoonzus, weer heerlijk eropuit kunnen met onze driewielfietsen.”

Wil je graag meer informatie ontvangen over de Huka driewielfiets? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!