"Dankzij de Cortes kan ik weer bewegen en buiten zijn" - Huka

“Dankzij de Cortes kan ik weer bewegen en buiten zijn”

De Haagse Peter (64) was fanatiek gymleraar en daarna had hij een eigen kookstudio. Totdat hij 2 jaar geleden een hersenbloeding kreeg en hij sindsdien geen gevoel meer heeft aan zijn gehele linkerzijde. Plotseling werden een heleboel alledaagse activiteiten een flinke uitdaging. “Fietsen, dat ik op een normale tweewieler met groot plezier deed, ging niet meer. Dankzij de Huka Cortes kan ik weer fietsen en liggen er weer nieuwe mogelijkheden  binnen mijn bereik”, aldus Peter.

Ik wil meer fietsen

“In Februari 2019 kreeg ik een hersenbloeding. Dat brengt veel ongemakken met zich mee. Zo heb ik geen gevoel aan de linkerzijde van mijn lichaam. Bewegingen kan ik wel maken met links, maar die voel ik niet. Fietsen miste ik tot de komst van de Cortes het meest. Ik maakte iedere week fietstochten van 50 tot 60 kilometer. Ik ben zelfs twee keer met een fietskar en tent naar Barcelona gefietst. Bewegen is mijn leven. Van oorsprong ben ik gymleraar. Na 21 jaar lesgeven wilde ik wat met koken doen, mijn andere passie. Ik begon met een eigen kookstudio. Hier gaf ik kookworkshops en kookte ik diners voor groepen. Van de een op de andere dag kon ik dat allemaal niet meer doen. Enorm frustrerend. Momenteel ben ik nog steeds aan het revalideren en wil ik graag actief blijven. Dat doe ik onder andere door steeds meer te fietsen op de Cortes. Ik fiets nu gemiddeld 10 kilometer per keer, maar ik wil meer.”

Bij het stoplicht zag ik voor het eerst de Cortes staan

“Fietsen op een tweewieler ging niet meer, omdat ik het gevoel voor balans kwijt ben geraakt. Bij het revalidatiecentrum Basalt in Den Haag  probeerde ik verschillende driewielfietsen uit, zoals een bakfiets met een gewoon zadel. Daar ben ik mee omgevallen. Ook op andere driewielfietsen viel ik om. Toen werd ik wel een beetje ontmoedigd. Ik heb toen een scootmobiel aangeschaft om de dagelijkse dingen te doen. Maar dan beweeg ik natuurlijk veel minder. Bij een stoplicht zag ik voor het eerst een Cortes staan. Die vond ik gelijk mooi en stoer eruit zien. Ik had Huka gemaild en toen kwamen ze met de Cortes naar mijn huis. Na de proefrit wist ik het gelijk: het moest inderdaad de Cortes worden! In samenwerking met fietsenwinkel Profile Quist werd de fiets geleverd. De service van Quist in Den Haag is super klantvriendelijk. Ik wilde graag een spiegeltje erbij op en die hadden ze er zo op gemonteerd.”

Fietsen op de Cortes geeft vertrouwen

“Wat ik zo gaaf vind aan de Cortes is het stoere uiterlijk en de zwarte kleur. Als ik met mijn scootmobiel eropuit ga, ligt de nadruk op mijn beperking. Met de Cortes heb ik dat gevoel totaal niet.  De fiets bestaat uit een aantal vertrouwelijke onderdelen zoals de elektrische trapondersteuning van Shimano en de dikke banden. Ik fiets met gemak over verschillende terreinen zoals door de parken in Den Haag. De tramsporen zijn geen feestjes voor tweewielers. Je komt namelijk snel vast te zitten met je tweewieler. Gelukkig is dat niet aan de orde met de Cortes. Dat geeft vertrouwen! Dankzij de Cortes kan ik weer bewegen en buiten zijn, tegelijk. Mijn twee zoons van rond de 30 jaar wilden er meteen op fietsen toen ik hem kreeg. Zij vinden ook dat de Cortes comfortabel fietst.”

Graag nog een keer naar Spanje fietsen

“Ik vind het heerlijk om weer in de buitenlucht te zijn. Vooral om naar plekken te gaan waar ik vroeger heen ging op mijn tweewieler. Ik had niet gedacht dat ik ooit weer op die plekken zou komen. Dat maakt de Cortes mogelijk. Ik kan gewoon weer fietsen! De kookstudio wordt nu gerund door mijn zoon en Huka wordt het transport. Mijn uiteindelijke doel is namelijk om de boodschappen op de Cortes te gaan doen voor de kookworkshops en diners. Zo kan ik nog steeds mijn passie uitoefenen. Ik ben altijd ambitieus geweest en ik stel hoge doelen. Ik zou graag nog een keer naar Spanje fietsen en dat ligt dankzij de Huka Cortes weer binnen mijn bereik!”

profile quist

Zou je de driewielfiets Cortes willen ervaren? Een gratis proefrit is mogelijk via jouw dichtstbijzijnde dealer of bij jou thuis. Wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

 

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!