"De Cortes geeft mij vrijheid en een goede conditie" - Ervaring - Huka

“De Cortes geeft mij vrijheid en een goede conditie”

Zoveel als Henk (77) vroeger gereisd heeft voor zijn werk als werktuigbouwkundige. Zoveel jaren heeft hij vervolgens thuis gezeten en gerevalideerd om aan zijn herstel te werken. In 1989 kreeg Henk een hartinfarct, maar de grootste klap kwam in 2003 toen hij een herseninfarct kreeg. “Mijn man had verlammingsverschijnselen vertelt Ans, de vrouw van Henk”. “Hij kon niet meer lopen, praten, schrijven en lezen. Met als blijvende schade: afasie, een spraak- en leesstoring. Dit vergde enorme aanpassingen aan zijn levensstijl. Helaas bleef het daar niet bij. Van 2003 tot een paar maanden geleden kreeg Henk vervolgens te maken met epilepsie en hartritmestoornissen. We konden kiezen: we blijven hier wonen of we gaan naar een seniorenwoning, maar daar werden we niet vrolijk van. Uiteindelijk hebben we de werkkamer verbouwd tot slaapkamer en aangepaste badkamer. Maar aan het huis gekluisterd zijn vond Henk niks”.

Het hele weekend niet thuis geweest

“Mijn vrouw was op een mooie dag in februari aan het fietsen. Dat wilde ik ook graag! Iemand uit het dorp had een driewieler die ik voor een weekend kon lenen. Ik ben bijna het hele weekend niet thuis geweest. Zo fijn vond ik het om te fietsen. Uiteindelijk heb ik, na wat fietservaring te hebben opgedaan met de hometrainer en duofiets, de driewieler Cortes aangeschaft van Huka. De levertijd was snel. Daarnaast is het een fraaie fiets met een paar goede kenmerken. Zo is het zadel enorm stabiel, waar ik goed op kan zitten, ondanks het feit dat ik regelmatig last heb van mijn evenwicht. Daarnaast zie ik er niet gehandicapt uit vanwege het design van de fiets”.

Ga naar driewieler Cortes.

Ga naar alle driewielfietsen

“De Cortes geeft mij vrijheid en het houdt mijn conditie op peil”

“Ik heb enorme dalen gekend en ik heb momenten gehad dat ik het niet meer zag zitten, maar ik had de sterke wil om verder te gaan en nog steeds. Met een aantal aanpassingen, zoals een verminderd medicijnverbruik, onze aanpassingen in de woning en de aanschaf van de driewieler Cortes, heeft mijn leven weer zin gegeven. Het belangrijkste wat de Cortes mij biedt is vrijheid en daarnaast houdt het mijn conditie op peil. Vóór de komst van de Cortes had ik totaal geen uithoudingsvermogen. Met name in de tijd dat ik niet kon lopen. 100 meter was al teveel voor me”.

Na 11 maand al 3500 kilometer gefietst

“Vroeger zeiden mensen: we komen wel langs. Vaak gebeurde dit niet. Dat was even wennen. Er vielen mensen af in onze omgeving. Nu ga ikzelf naar de mensen toe op mijn Cortes. Daarnaast volg ik alle nieuwbouwontwikkelingen in de omgeving op de voet, mede doordat ik gemiddeld 10 tot 20 kilometer per dag fiets. Verder verken ik graag verschillende fietsroutes en kom ik zodoende regelmatig in de omringde plaatsen van Venhuizen. Zo ga ik kibbeling eten met mijn vrouw in Enkhuizen, genieten we van het mooie uitzicht over de dijk langs het IJsselmeer of gaan we in de zomer naar de windsurfers kijken bij het strand van Hoorn. Inmiddels heb ik na 11 maand al 3500 kilometer gefietst na grote tevredenheid!”.

“Mijn man heeft niet alleen meer vrijheid, maar ik ook”

Ans, de vrouw van Henk, vindt het enorm fijn dat Henk weer zin heeft in het leven. “Hij is stukken meer mens geworden. Mijn man heeft niet alleen meer vrijheid, maar ik ook. Vroeger was hij alleen thuis en moesten we iemand regelen die bij hem bleef als ik vrijwilligerswerk ging doen. Nu kan hij meer zijn eigen tijd indelen en kan ook hij zijn gang gaan”.

Terug naar overzicht klantervaringen

Driewieler Cratos

Meer van Huka? Meld je aan!