De Huka Vasco is mijn beste investering ooit - Huka

De Huka Vasco is mijn beste investering ooit

Hagenees Dick (78), een zorgzame en sportieve man fietste altijd graag overal naartoe in en rondom Den Haag. Totdat in zijn omgeving meerdere mensen ernstige valpartijen ondervonden op een tweewieler. “Een kennis brak zijn pols en een andere kennis brak zijn schouder, nadat zij vielen van de tweewielers  Na deze berichten werd ik onzeker op een tweewieler en kreeg ik angst om te vallen. Ik ging vervolgens op zoek naar een goed alternatief. De oplossing was zo simpel. Met als gevolg dat ik nu op de Huka Vasco fiets”, aldus Dick.

“Mij mocht niks overkomen”

“Ik woon in hartje Den Haag met mijn vrouw Elly. Zij kreeg 8 jaar geleden een hersenbloeding en daardoor werkt haar kortetermijngeheugen niet goed meer. We zijn daarom gebaat bij veel structuur. Een onderdeel van die structuur is mijn dagelijkse fietsronde. Het fietsen op een tweewieler werd 2 jaar geleden anders voor mij. Een aantal kennissen van mij hadden op een tweewieler een valpartij gehad waarbij ze een pols of schouder braken. Toen werd ik onzeker op mijn tweewieler. Mijn vrouw Elly brak daarnaast ook haar schouder door een val en ze werd afhankelijker van mij. Mij mocht en kon niks meer gebeuren. Door deze samenloop merkte ik dat ik steeds angstiger werd in het verkeer op de tweewieler. Ik had angst om te vallen door de gladde tramrails of de natte bladeren in de herfst. Ik merkte dat ik minder ging fietsen en koos steeds de kortere routes. Er moest een oplossing komen!”

De Huka Vasco is een schot in de roos!

“Ik zag de overbuurman met evenwichtsproblemen fietsen op een bakfiets met drie wielen. Ik dacht: dit is het! Ik ging op zoek naar mijn eigen driewielfiets. Op het internet vond ik de Huka Vasco. Dat was een schot in de roos! De Vasco ziet er robuust uit door het stoere uiterlijk en de dikke banden. Hier kan je mee voor de dag komen. Ik ging naar de Huka dealer fietsspeciaalzaak Profile Quist en daar werd ik erg prettig geholpen. Pim van Profile Quist is een goede fietsspecialist en dat geeft vertrouwen. Samen met Huka heeft hij ervoor gezorgd dat de Vasco bij mij thuis kwam. Sinds ik de Vasco heb, fiets ik gemiddeld 350 kilometer per maand. Ik fiets er heerlijk op. Ik heb dure auto’s gehad, zeiljachten, een caravan en ik ben overal geweest, maar de Huka Vasco is mijn beste investering die ik ooit heb gedaan!”

Ik fiets overal rustig naartoe met de Vasco

“Ik voel me zeker op de Vasco, omdat het valrisico veel kleiner is. Ik zou de Vasco iedereen aanraden. Je kan niet over de bladeren uitglijden en door de dikke banden kom je ook niet snel vast te zitten tussen de tramrails. Met een tweewieler kan je door harde wind met de fiets omwaaien. Met de Vasco kan dat niet. Ik fiets overal rustig naartoe. Met wind tegen zet ik de elektrische trapondersteuning wat hoger, waardoor je aangenaam blijft fietsen. Bij het stoplicht hoef je niet af te stappen. Je kan gewoon stoppen. Ideaal! Soms zie ik mensen op een tweewieler bijna omvallen bij een stoplicht tijdens het op- en afstappen. Dan zeg ik weleens: je kan ook een wieltje erbij nemen.”

Ik was de 65 plusser met de meeste marathons!

“Ik ben altijd geweest en ik ben graag in de buitenlucht. Ik was ooit eens de 65 plusser met de meest gelopen marathons! Ik trainde met een groep dertigers. Die kon ik op een gegeven moment niet meer bijhouden. Ik blijf graag actief en doe dat het liefst buiten. Zodoende geniet ik ervan als ik met de Vasco eropuit kan. Ik fiets elke dag met plezier. Als ik niet zoveel zou fietsen zoals ik nu doe, dan zou ik mijn knieën minder goed kunnen gebruiken. Het fietsen levert mij namelijk spierkracht op en ik blijf fit. Dankzij deze spierkracht kan ik nog steeds in de tuin werken, wat ik graag doe”, aldus Dick.

Elke dag fietsen!

“Ik kan niet aan mensen uitleggen hoe blij ik ben met deze fiets. Ik fiets na een lange tijd weer ontspannen en ik kan vanaf mijn huis overal naartoe in onze mooie omgeving. Zoals het mooie duinlandschap, het Haagse bos en het Scheveningse strand. Onderweg geniet ik regelmatig van een bakje koffie of een vers visje. Ik fiets elke dag met zekerheid en plezier op de Huka Vasco! Wat een vrijheid.”

Wil je meer informatie ontvangen over de driewielfiets Huka Vasco? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

 

Meer van Huka? Meld je aan!