"De rolstoelscooter Pendel geeft me meer vrijheid" - Huka

“De rolstoelscooter Pendel geeft me meer zelfstandigheid”

5 jaar geleden kwam Henny Oonk (74) uit Borne ten val van een huishoudtrapje met als gevolg de zware pech een dwarslaesie eraan over te houden. “Ik ben beroepsmilitair geweest. De kans dat mij, in de uitgezonden gebieden, wat zou overkomen, had ik groter ingeschat dan een ongelukkige val van een eenvoudig huishoudtrapje. Ondanks het feit dat ik mijn nek gebroken heb, veel pijn ervaar en alles onder ten hoogte van zijn borst niet meer voelbaar is, probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten. De rolstoelscooter Pendel ondersteunt mij hierbij”.

Méér vrijheid

“Ik probeer zoveel mogelijk dingen zelfstandig te doen, ondanks dat de wereld écht voor mij veranderd is. Ik ga van 100% naar 10% van mijn kunnen. Na een aantal jaren ontslagen te zijn uit Revalidatiecentrum Het Roessingh, was ik op zoek naar een alternatief vervoersmiddel waarmee ik erop uit kon. Na een korte zoektocht kwam ik bij Huka terecht. Na een proefrit te hebben gemaakt, werd ik enorm enthousiast wat de Pendel voor mij kon betekenen: méér zelfstandigheid en vrijheid. Je gaat erin zitten, je houdt het stuur vast en klaar is Kees. Ondertussen rij ik alweer een jaar op de Pendel. Samen met mijn vrouw maak ik mooie tochten. Zij op de fiets en ik op de Pendel. Uiteraard pas ik mij aan haar snelheid aan, want ik kan véél harder en mijn vrouw blijft fit door mij!” “Nou, zegt Ria, de vrouw van Henny, dat zullen we nog wel eens zien de volgende keer”.

Genieten van het buitengebied

“Het grote voordeel, na aanschaf van de Pendel, is dat wij niet meer afhankelijk zijn van de regiotaxi. Zo gauw de temperatuur boven de 10 graden uitkomt, kunnen we gaan en staan waar we willen. We genieten weer van het buitengebied, waar je normaal gesproken nooit komt met de regiotaxi. We kunnen naar de Ikea, Hengelo, Delden etc. Ook voel ik me weer meer onderdeel van de maatschappij. Op deze manier word ik niet in het hoekje weg gedrukt en ik vind het fijn dat ik weer tussen de mensen kan zijn”. Ook Ria ervaart de Pendel als een fijne aanvulling. “Afgelopen zomer gingen we richting Tubbergen. Op een gegeven moment fietsten we bij Café Fraans Marie, waarbij we ongepland ontzettend hebben genoten van een drankje en hapje op het terras. Een ongelofelijke ervaring”.

Ga naar rolstoelscooter Pendel.

Veel bekijks

“Tijdens de ritten die ik met de Pendel maak, heb ik altijd veel bekijks. Regelmatig kom ik kinderen onderweg tegen. Die draaien zich helemaal om en zijn enorm enthousiast. Ze vinden het stoer. Als deze kinderen het zeggen, dat kan je aannemen dat het zo is. Kinderen vertellen de waarheid”. “Vaak denken mensen op afstand dat er een scooter aankomt. Zodra je ze voorbij gaat, dan pas hebben ze door dat ik in een rolstoel zit. Het is echt een verrijking voor mij. Ik hoop er nog járen plezier van te hebben”.

Terug naar overzicht klantervaringen

Rolstoelscooter Pendel Borne

Meer van Huka? Meld je aan!