Rolstoelfiets Duet - Er gaat een Wereld voor Linn Open - Huka

Er gaat een wereld voor Linn open

5 jaar geleden zag het toekomstbeeld van Esther en Tim er compleet anders uit. Met de 22 weken echo van Linn, die op komst was, bleek dat er iets niet goed was met haar. “Na een onzekere zwangerschap kwam vlak na de geboorte naar voren dat Linn zwaar meervoudig gehandicapt was. Linn, inmiddels 4 jaar, is de enige op de wereld die deze specifieke combinatie van syndromen heeft. Met als gevolg dat niet bekend is wat de vooruitzichten van Linn zijn. Ze heeft een behoorlijke groei- en ontwikkelachterstand, is doof en slechtziend en is 24 uur afhankelijk van sondevoeding, vertelt Esther”.

We wilden graag als gezin erop uit

“We kwamen met Huka in contact doordat we op zoek waren naar een rolstoelfiets. We wilden graag als gezin erop uit. Voorheen gingen we met Sten, de broer van Linn, gezellig op de fiets en moesten we Linn wegbrengen, omdat fietsen op een normale fiets met haar niet mogelijk was. Dat zagen we graag anders. Doordat Linn geen indicatie heeft, werden onze aanvragen voor een rolstoelfiets keer op keer afgewezen. Wat een teleurstelling was dat! Huka hoorde van dit verhaal en heeft vervolgens de rolstoelfiets Duet cadeau gedaan aan ons. Fantastisch dat zij dit voor ons hebben gedaan! Wij zijn Huka hier enorm dankbaar voor. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een wereld voor Linn opengaat”.

Ze had een glimlach van oor tot oor

“Doordat Linn een speciale rolstoelzit heeft die aangepast is op haar lichaam, heeft Huka ervoor gezorgd dat deze op de elektrische rolstoelfiets werd gemonteerd. Een normale zit van de rolstoelfiets was namelijk niet mogelijk voor Linn. De levering van de rolstoelfiets ging snel. Nadat de fiets werd geleverd, zijn we die dag meteen gaan fietsen. De familie kwam langs en de buren kwamen naar buiten. Iedereen was nieuwsgierig en opgewekt hoe Linn het zou vinden. Zodra we Linn op de fiets hadden gezet en de eerste meters maakten was ze helemaal blij. Ze had een glimlach van oor tot oor en ze was meteen relaxt. Ze stak de tong naar buiten om de wind van het fietsen te ervaren. Dat had ze nog nooit gevoeld. Zo ontroerend. Ze was zo onder de indruk van alles wat ze onderweg zag dat ze op een gegeven moment in slaap viel op de fiets”.

Meer informatie over de Duet

Bij mooi weer een terrasje pakken

“We zijn die dag meteen naar de kermis geweest bij ons in de buurt. Iedereen keek om toen we stopten bij de kermis. Je zag ze denken ‘Gaan ze dat meisje nou tillen over de kermis’, maar dat was niet aan de orde. Iedereen zag je dan ook verbaasd kijken toen we het rolstoelgedeelte van de fiets af koppelden en hiermee de kermis op gingen. En nog steeds zie je mensen verbaasd kijken als we ergens fietsen. We krijgen regelmatig de opmerking van ‘Wat mooi dat zoiets bestaat’. Het fijne is dat de rolstoelfiets is voorzien van trapondersteuning en we soepel overal naartoe kunnen fietsen. Het is zo fijn om er als gezin weer op uit te kunnen zonder de auto te moeten pakken en bij mooi weer een ijsje onderweg te eten of een terrasje te pakken”.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!