Erop uit met de rolstoelscooter Pendel en mijn lieve hulphond - Huka

Erop uit met de rolstoelscooter Pendel en mijn lieve hulphond

Elvira (59), een actieve vrouw van drie kinderen, maakt al meer dan 17 jaar gebruik van de rolstoelscooter Pendel. Samen met haar hulphond Konrad gaat ze er iedere dag op uit. Op haar 18e scheurde ze haar enkel die ze vervolgens nog eens 6 keer scheurde met als gevolg ‘posttraumatische distrofie’. Deze ziekte had zoveel impact op haar dat ze in 2001 in de rolstoel belande en in 2016 haar been geamputeerd werd. 

Wat een uitvinding!

“Het klinkt misschien raar, maar de amputatie was een enorme opluchting voor mij. Ik heb extreem veel pijn geleden dat de amputatie een verlichting voor mij was. Posttraumatische distrofie kan je krijgen door je bijvoorbeeld te stoten. Je ervaart continu pijn met als gevolg dat ik slecht ter been werd. Eerst kreeg ik een scootmobiel, maar dat hobbelde teveel. Via de ergotherapeut maakte ik kennis met de Pendel. Wat een uitvinding! De Pendel helpt mij om er zelfstandig op uit te kunnen, want ik ben graag zelfredzaam. Als ik geen Pendel had, dan was ik aan het huis gekluisterd. Verschrikkelijk.”.

Erop uit met mijn lieve hulphond

“De eerste jaren was de Pendel voor mij een uitkomst om mijn kinderen naar school te brengen. De middelste zoon moest naast mij fietsen, want die haalde onderweg nog wel eens vreemde capriolen uit. Met de Pendel was dit prima te doen. Tegenwoordig ga ik er graag op uit met mijn lieve hulphond Konrad. Ik denk dat we er gemiddeld wel vier keer per dag op uit gaan met de Pendel. Het is zo fijn om te gaan en te staan waar ik wil ondanks mijn handicap! Ik krijg er veel energie voor terug! Ik vind het heerlijk om langere routes te maken en maak ik regelmatig een rondje richting Kampen, Zalk, de brug van Hattem en weer terug. Door weer en wind”.

Kom op jongens, let’s go!

“Mijn ziekte weerhoudt mij gelukkig niet zoveel om van alles te ondernemen. Naast de posttraumatische distrofie heb ik helaas nog een bingokaart vol aandoeningen. Bewegen is, mede hierdoor, voor mij belangrijk. Mijn man houdt helaas niet zo veel van bewegen, dus ik onderneem veel zelfstandig. Zo sport ik bij de fysio en doe ik alle boodschappen zelf. De Pendel biedt de mogelijkheid om aardig wat boodschappen mee te nemen. Door alle ritten die ik in de loop der jaren heb gemaakt, denk ik toch wel dat ik één van de meeste intensieve gebruikers ben van de Pendel! Ook mijn hond Konrad zit graag in de Pendel. Als trouwe gast voorin heeft ze heel snel door dat we een ritje gaan maken. Vaak staat ze er al in voordat ik het door heb met de uitdrukking van “Kom op jongens, let’s go”. Zo leuk om te zien.”

Ga naar rolstoelscooter Pendel

Veiligheid boven alles toch!

“Gelukkig kan ik ook een beetje snelheid maken met de rolstoelscooter Pendel, want ik ben altijd een fervent motorrijder geweest. Alhoewel, als ik de kans kreeg, dan zou ik de Pendel dolgraag opvoeren. Maar ik weet dat dit niet verstandig is. Veiligheid boven alles toch!”

10.000% vrijheid met de rolstoelscooter

“Het was wel even schrikken toen mijn eerste Pendel klaar was voor een nieuwe. Via het WMO heb ik een nieuwe Pendel aangevraagd, maar dat ging helaas niet soepel. De eerste keer werd mijn verzoek afgewezen. Dit was een enorme teleurstelling voor mij, want hoe moest ik in de toekomst erop uit? De Pendel heb ik écht nodig. Het helpt mij zelfstandig te blijven en het geeft mij 10.000% vrijheid. Binnenkort wordt ik geopereerd en lig ik er een paar weken uit. Ik kan nu al balen dat ik dan aan het huis gekluisterd ben. Als ze mijn Pendel afpakken, dan voelt het alsof ze mijn andere been amputeren. Na mijn herstel hoop ik nog jaren te kunnen genieten. Ik ben blij dat de Pendel mij de mogelijkheid biedt om te gaan en te staan waar ik wil”.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!