Geen fietsstress meer door overstap driewielfiets Cortes - Huka

Geen fietsstress meer

Na 12,5 jaar in Duitsland te hebben gewoond zijn Jos (71) en Marleen (70) afgelopen voorjaar verhuisd naar Roosteren. Sinds deze zomer fietsen ze beiden op de Cortes. Jos die twee knieprotheses en een nekhernia heeft gehad kon op een gegeven moment niet meer fietsen op een tweewieler. “Eigenlijk wou ik geen driewielfiets, omdat ik met de gedachte liep dat ik er dan zo gehandicapt uit zou zien. Totdat ik de Cortes zag. Ik vind het geweldig om heerlijk te fietsen op de Cortes, want fietsen op een tweewieler was eigenlijk onverantwoord”, aldus Jos.

Fietsen op een tweewieler was onverantwoord

“Ik was me aan het oriënteren wat er op de markt verkrijgbaar was. Zo heb ik 2 knieprotheses en een kort pedaal nodig, omdat er een gedeelte van mijn botten is weg gehaald uit mijn been nadat er een ontsteking ontstond in de prothese. Ik fietste nog wel op een tweewieler, maar eigenlijk was het onverantwoord. Op- en afstappen ging niet meer zo goed. Soms viel ik ook van de fiets. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Mobiliteitswereld Sittard. Daar maakte ik een proefrit. Het fietsen op de Cortes ging meteen al soepel. Had ik dit maar eerder geweten. Ik was zo enthousiast dat ik hem meteen kocht”, aldus Jos.

“Een paar weken later kwam ik terug met Marleen, omdat er nog een aantal aanpassingen verricht moesten worden. Ook Marleen zag ik enthousiast naar de fiets kijken”, aldus Jos. “Ik was inderdaad enthousiast. Ik heb regelmatig last van mijn schouders en nek. Rechtop zitten op de fiets vind ik lastig en ondervindt ik altijd hinder van. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik Jos ondersteun door ook op de Cortes te gaan fietsen en dat vind ik prettig. En het is ook nog eens een mooie sportieve fiets!”, aldus Marleen.

Prettig om geen fietsstress meer te ervaren

“Naast mijn hobby’s schilderen en het onderhoud van 13 zebravinken gaan we samen graag fietsen. We fietsen ook meer sinds we op de 2 Cortessen fietsen. Het prettigste vind ik nog wel dat ik geen fietsstress meer ervaar. Voorheen met de tweewieler schatte ik al een paar honderd meter van te voren de verkeerssituatie in om te kijken hoe ik het ging oplossen. Ik bedacht me dan hoe snel ik moest rijden, voordat de auto voorbij kwam en ik er langs kon. Op- en afstappen was namelijk lastig. Het is zo prettig om hier niet meer over na te denken. Ik kan gewoon gaan en staan waar ik wil, zonder af te hoeven stappen ongeacht welke snelheid ik maak”, aldus Jos.

Een mooie manier om rustig naar de vogels te kijken

We fietsen veel richting Maasbracht, de grootste binnenhaven van Nederland, en richting de Duitse- en Belgische grens. Regelmatig pakken we een terrasje in het bos en gaan we heerlijk vlaai eten. Daarnaast pakken we veel fietspaden richting de Maas langs de Uiterwaarden. Het is fijn dat je gedurende de fietsrit niet hoeft af te stappen als je snelheid mindert. Het is een mooie manier om rustig naar de vogels en het landschap te kijken waar we zo van genieten. Het is ook zeer prettig om over het glooiende heuvellandschap te fietsen. De Cortes brengt je waar je naartoe wilt. Gelukkig ziet het water er nu weer rustig uit, wat het water stond enorm hoog. We zijn gelukkig aan de overstromingen ontkomen, maar dat had niet veel gescheeld. De grens tussen Maaseik en Roosteren was namelijk al overstroomd”, aldus Marleen.

Weinig kracht nodig om soepel te remmen

De zitting is daarnaast prettig. De zitting wordt namelijk niet warm bij de zomerse buitentemperaturen, kan tegen een beetje regen en je kan de zitting aanpassen voor een goede houding. Anders stuur ik met pijn in mijn armen. Zo zat ik op mijn tweewieler altijd een beetje verkrampt en drukte ik op het stuur, waardoor mijn vingers weer verslapten. Langer dan 10 kilometer fietsen kon ik niet. Nu ik fiets op de Cortes heb ik daar helemaal geen last meer van. Door de nekhernia heb ik ook minder kracht in mijn handen. Ook dit was een heikel punt. Door de schrijfremmen van de Cortes kost het mij gelukkig weinig kracht om soepel te kunnen remmen. Dat is ideaal! Vooral als we in een berggebied fietsen. Als het kan fietsen we nog even snel van de berg af”, aldus Jos.

Wil je kennismaken met de Cortes of onze andere driewielfietsen in de collectie? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

fietsstress  

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!