Genieten van de Achterhoekse omgeving - Huka

Genieten van de Achterhoekse omgeving

Van Santiago de Compostella tot een groot fietsavontuur van Bangkok naar Singapore. Niets was René en Miny uit Winterswijk te gek, totdat de gezondheid van Miny achteruitging en ze op zoek gingen naar een alternatief voor de tweewieler. “Met de Copilot 3 kunnen we gaan en staan waar we naartoe willen in de Achterhoekse omgeving. Het geeft ons vrijheid en we blijven in beweging.”, aldus René.

We gaan vaak de groene grens over

“Regelmatig pakken we de driewieltandem op allerlei fietspaden in onze omgeving. Wat ik heel plezierig vind aan onze omgeving is dat de eerste twee kilometers die we maken even druk zijn. Zodra we het dorp uit zijn, komen we weinig mensen tegen. We gaan vaak de groene grens over. Je komt van alles tegen: van graan- en maisvelden tot enorme bosgebieden. Het verbaasd mij elke keer weer hoeveel verschillende kleuren je in de natuur tegenkomt. Prachtig.”

Een vervelende val voor ons huis

“Er ging uiteraard een verhaal aan vooraf, voordat we met de Copilot 3 in aanraking kwamen. Miny kon op een gegeven moment niet meer op een tweewieler fietsen. Dat begon met een vervelende val voor ons huis. Naderhand bleek dat het oriëntatie vermogen niet meer goed functioneerde. Toen we ons realiseerden dat er niet meer op de reguliere manier gefietst kon worden, beseften we ons ook dat we zodoende een stuk vrijheid moesten inleveren. Dat werd het begin van de speurtocht naar een nieuwe fiets voor ons.”

“Zelfstandig fietsen was voor Miny helaas geen optie meer. Na verschillende modellen te hebben bekeken, kwamen we uit bij de driewieltandem Copilot 3. Het fietsen op de Copilot 3 gaf ons gelijk een goed gevoel. De stabiliteit was de doorslaggevende factor. Evenals dat we de mogelijkheid hebben dat Miny actief of passief kan meefietsen. Na 4 jaar zijn we nog steeds blij met de keuze voor de driewieltandem, mede door de gezondheid van Miny die helaas achteruit gaat.” Aldus Rene.

Tandem Winterswijk

Ook tussen de smalle paadjes door

“De Copilot 3 zorgt ervoor dat we in beweging blijven. Doe je dat niet, dan blijf je in de stoel zitten en kom je er niet meer uit. Met onze Copilot 3 kunnen we gaan en staan waar we willen. Ook op zandpaden en tussen de smalle paadjes door. Doordat beide wielen zich aan de voorzijde bevinden, zie je meteen of het goed gaat en kan je gemakkelijk anticiperen. Sta je stil, dan val je niet om, vanwege de drie wielen die zorgen voor een goede balans. Dat is geweldig. Willen we even de stad in naar de winkels, dan pakken we ook graag de Copilot 3. Dit is een stuk praktischer dan de auto. We zetten de fiets gemakkelijk voor de deur.”

“De fiets is daarnaast ook zeer wendbaar. Korte bochten zijn eenvoudig te nemen en ik heb altijd goed zicht op Miny en het verkeer, omdat ze voorop zit. Zou zij achterop zitten, dan is dit toch een stuk lastiger. Ook als we met elkaar willen praten of als ik iets wil aanwijzen.”, Aldus Rene.

Blij dat we toch gegaan zijn

“Mijn man is de kartrekker en stelt regelmatig voor om te gaan fietsen. Ik fiets graag met mooi weer. Soms heb ik niet zoveel zin om te fietsen, maar als ik eenmaal op de fiets zit, dan ben ik blij dat we toch gegaan zijn. Het is fijn om in de buitenlucht te fietsen”, aldus Miny.

Van Santiago de Compostella tot Bangkok en Singapore

“Soms lees en hoor ik over mooie fietsvakanties. Dat zou ik graag samen willen ondernemen, maar ik weet dat dit niet meer haalbaar is. Desalniettemin hebben we mooie en bijzondere fietstochten gemaakt. Zo zijn we naar Santiago de Compostella in Spanje gefietst en zijn we op fietsvakantie geweest in Bangkok, via Maleisië en doorgefietst naar Singapore. We hebben ook een fietstocht gemaakt rondom de Noordzee van Duitsland-Denemarken-Zweden-Noorwegen-Engeland en weer naar huis. Dat zijn mooie herinneringen. Dat pakt niemand ons meer af.” Aldus Rene.

Genieten van de Achterhoekse omgeving

“25 jaar geleden, toen ik met pensioen ging, zei ik tegen mijn vrouw: als we wat willen zien van de wereld, dan moeten we dat nu doen. Fietsen in onze eigen omgeving kunnen we altijd nog. Ondertussen, een aantal jaren later, zijn we op dit punt beland. We genieten nu van de Achterhoekse omgeving of soms gaan we verder weg, maar dan wel met de aanhanger. Ik vind het fijn dat ik dit mag en kan beleven met Miny. Zolang het kan.“

Driewieltandem Copilot 3

Zou meer willen weten over het gebruik van de driewieltandem Copilot 3 van Huka? Of wil je vrijblijvend een proefrit maken? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!