Genieten van de mooie dingen die je kan ondernemen - Huka

Genieten van de mooie dingen die je kan ondernemen

Wat doe je als je 4 keer een herseninfarct hebt gehad, daardoor linkszijdig deels verlamd bent geraakt en ondertussen twee keer een hartstilstand hebt gehad? Ilze (43) wil het liefst zo normaal mogelijk leven om zelfstandig te blijven en te genieten van de mooie dingen die ze nog kan ondernemen. Met enthousiasme vertelt ze dat ze al meer dan 8 jaar op de driewielfiets Country fietst. “Het begon allemaal toen Isabelle 1 jaar werd en ik graag met haar wou fietsen. Ik wou graag met haar erop uit!”

Via persoonsgebonden budget

“Na mijn eerste herseninfarct kwam ik via het Revalidatiecentrum Roessingh in aanraking met een Huka fiets. Na de revalidatie kwam ik in aanmerking voor een driewielfiets, maar deze was loeizwaar. Met als gevolg dat ik hem niet gebruikte. Ik had er namelijk geen kracht voor.┬á Ik ben daardoor op zoek gegaan naar een driewieler die wel bij mij paste en kwam uiteindelijk uit bij de driewielfiets Country. Via een persoonsgebonden budget via de gemeente heb ik deze fiets uiteindelijk aangeschaft. De eerste keer dat ik de wind door de haren voelde, was ik zo blij. Heerlijk om met mijn dochter erop uit te kunnen.”

Onbezorgd fietsen

“Inmiddels fiets ik alweer jaren tevreden op de driewielfiets Country. Het blijft een gave en moderne fiets om te zien. Ik voel me zelfverzekerd en ik vind het stoer om op de Country te fietsen. De fiets helpt mij om onbezorgd te fietsen, ondanks het feit dat ik onder anderen last heb van mijn evenwicht en ik mijn linkerarm niet kan gebruiken. De elektrische ondersteuning is essentieel voor mij, vanwege de kracht. De fiets brengt mij van A naar B. Ik fiets regelmatig even naar de stad, naar mijn familie in Berghuizen of naar de tennisbaan om bij Isabelle te kijken. Bewegen is enorm belangrijk voor mij. Ik blijf er fit door.”

Mam, weet je wel dat iedereen achterom kijkt? Iedereen vindt hem mooi.

“Isabelle zit nog wel eens achterop. Laatst zei ze “Mam, weet je wel dat iedereen achterom kijkt?” Iedereen vindt de fiets mooi. Vroeger waren de reacties toch wel eens anders. Het fietsen op een driewieler wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd in het straatbeeld. Mensen vind het normaler worden, omdat je ook steeds meer driewielfietsen ziet. Je merkt echt een positief verschil ten opzichte van 8 jaar terug hoe mensen op je reageren. Dat is fijn.”

Wil jij graag (weer) van de buitenlucht kunnen genieten en heb je interesse om een Huka fiets te ervaren? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of e-mail ons via info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Driewielfiets Country

Meer van Huka? Meld je aan!