Het fietst als een tierelier - Huka

Het fietst als een tierelier

Angst hebben om te fietsen dat is ook wat Ria (76) uit Breezand overkwam. “Ik viel van boven naar beneden van de trap, waardoor ik harstikke bang ben geworden om te vallen. Zo ook op mijn tweewieler. Ik wilde zeker niet thuis gaan zitten, dus toen zijn ik en mijn zoon op zoek gegaan naar een driewielfiets. Inmiddels fiets ik sinds de zomer met plezier op de Cortes” vertelt Ria.

Vertrouwen krijgen

“In het begin moest ik even wennen op de driewielfiets. Dat kwam vooral, omdat ik nog zo angstig was door de val van de trap. Ik moest echt weer het vertrouwen krijgen dat mij niets kon overkomen.” Na meerdere keren op de Cortes gefietst te hebben, ging het de goede kant op vertelt Ria. “Als je vaker fietst, dan raak je het gevoel van omvallen kwijt. Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Mijn angst tijdens het fietsen is gelukkig voorbij”.

Vrijwilliger bij de Zonnebloem

Ria vertelt dat ze altijd een hectisch leven heeft gehad door het transportbedrijf dat ze vroeger hebben gehad aan huis. “We hadden altijd drukte thuis. Er kwamen veel mensen over de vloer. Toen dat afgelopen was en mijn man stierf, moest ik op zoek naar een nieuwe invulling van de dag. Zo ben ik actiever geworden als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Als ze hulp nodig hebben, dan help ik waar ik kan. Zo haal ik gasten op met de auto naar diverse uitjes en breng ze vervolgens thuis. Afgelopen jaar heb ik ze ontvangen in onze molen. Ik speelde toen accordeon en de meiden gingen onder de overkapping pannenkoeken bakken. Enorm gezellig was dat.”

Driewielfiets breezand

Regelmatig bewegen om soepel te blijven

“Bewegen is voor iedereen goed. Voor mij is bewegen zeer belangrijk, omdat ik, door die akelige val van de trap, mijn rug heb gebroken. Ze hebben mijn rug vastgezet met titanium. Ik moet regelmatig bewegen om mijn rug zo soepel mogelijk te blijven houden. Mijn driewielfiets is een goede manier om dat te doen. “Ik vind het nu geen weer om te fietsen. Het is hartstikke koud buiten, maar zodra het kan ga ik graag de buitenlucht in met de Cortes. Zo haal ik regelmatig boodschappen met mijn driewielfiets in Breezand of Anna Paulowna.”

Op pad met schoonzus Ingrid

“Fietsen op de Cortes geeft je echt vrijheid. Het is hartstikke leuk. Zo fiets ik ook regelmatig met mijn schoonzus Ingrid. Zij heeft ook een Cortes. We sturen elkaar dan even een appje en gaan samen op pad.“ Ria en haar schoonzus Ingrid maken samen verschillende fietsritten richting Wieringen, met de pont naar Julianadorp of picknicken onderweg langs de verschillende bloembollenvelden. Ria vertelt: “Echte uitjes zijn het voor ons. Heerlijk in de buitenlucht.”

Je ben vrij om te gaan waar je naartoe wilt

“De Cortes is een prettige fiets. Ik voel me er veilig en comfortabel op. Een extra kussen in de rug zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen. Paul van Zorgoutlet de Betue heeft wel het oplaadpunt aangepast, vanwege mijn rug. Je parkeert de driewielfiets daarnaast gemakkelijk. Stukken beter, dan wanneer je de auto kwijt wilt in een stad als Schagen. Het voordeel is ook dat je op de kleinere oppervlaktes gemakkelijk de goede richting in fietst met de Cortes, vanwege de kleine draaicirkel. Je hoeft niet te steken. Ideaal. En mocht er wat zijn met mijn fiets, dan hoef ik Paul van Zorgoutlet de Betue, waar ik mijn fiets heb gekocht, maar te bellen of hij helpt me. Een fijne man is dat!”

Wil je graag meer informatie ontvangen over de Huka driewielfiets? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!