“Ik fiets nu veel zekerder op de Cortes” - Huka

“Ik fiets nu veel zekerder op de Cortes”

De sterke vrouw Lia (70) kreeg 7 jaar geleden de diagnose borstkanker. Dit veranderde haar leven en dat van haar man Jac (74). Hun gezamenlijke hobby fietsen werd een uitdaging. “Na de behandelingen viel ik regelmatig van mijn tweewieler. Van Jac moest de fiets weg. Het was te gevaarlijk”, aldus Lia. In 2020 verhuisden Jac en Lia van Roosendaal naar Waspik om dichterbij hun zoon en gezin met twee kinderen te zijn. Daar fietsen ze er beiden op los met de Cortes.

“Ik zakte steeds door mijn benen”

Lia: “De borstkanker bleek een agressieve vorm te zijn met uitzaaiingen. Het moest bestreden worden met een borstamputatie. Daarna een chemokuur en bestralingen. Hierdoor heb ik zenuwschade in mijn benen, voeten en vingertoppen opgelopen. Het is onzeker of de borstkanker nog een keer toeslaat. Daarom krijg ik elke 3 weken een spuit om uitzaaiingen te voorkomen. Door de zenuwschade zakte ik continu door mijn benen bij het afstappen van mijn voormalige e-bike. Ik viel steeds en Jac kon niet meer veilig achter mij aan fietsen. We gingen op zoek naar een driewielfiets, zodat ik kon blijven fietsen. Na een tijdje zoeken, sprak de Huka Cortes mij gelijk aan.”

“Ik wilde niet anders meer dan de Cortes”

Lia: “Bij Van Oosterhout Bikes & Sport in Teteringen stond de Cortes in de showroom. Daar werden we goed geholpen en geadviseerd. Ik ging op de Cortes zitten en het ging fantastisch. Hij zat lekker en ik vond het een mooie fiets. Ik wilde niets anders meer.” Jacs interesse werd ook gewekt: “Mijn stabiliteit is niet zo goed meer. Ik kon nog wel op een standaard tweewieler fietsen, maar bij smalle paadjes werd ik onzeker. Waarom neem ik er zelf ook geen vroeg ik mezelf af. Zo hebben we twee Cortessen besteld. Sinds de aanschaf in september heb ik er al 1200 kilometer mee gefietst.”, aldus Jac.

“Ik fiets zeker op de Cortes”

Lia over haar Cortes: “Ik fiets nu veel zekerder sinds ik de Cortes heb. Het zit comfortabeler en ik heb niet meer de angst om door mijn benen te zakken. Mijn oude e-bike had een hoge instap, deze niet. Het op- en afstappen is nu ook makkelijker. Bij een stoplicht hoeft dat niet eens. Je kunt gewoon blijven zitten zonder af te stappen en je fietst vervolgens door. Dat vond Jac ook belangrijk. Soms zegt Jac fiets even wat rustiger, als ik al gauw 25 kilometer per uur fiets.” Jac over de Cortes: “Door de 8 versnellingen en de trapondersteuning met 5 standen is er veel mogelijk. Je kunt altijd vooruit komen, ook al heb je wind tegen. Je zit lekker ontspannen, het fietst zalig! De fiets heeft daarbij lekkere brede banden. Het zit gewoon fantastisch lekker.”

Op ontdekkingsreis met de Cortes

Jac en Lia vertellen over de plekken waar ze naartoe gaan met hun Cortessen: “Hier hebben we het Halve Zolenpad. Dat loopt van Raamsdonk tot voorbij Waalwijk. Dat is een breed fietspad geworden. Het is altijd een mooi begin van een fietstocht. We kunnen met de pont bij Dussen de Maas oversteken en langs het water blijven fietsen. Hier in de omgeving heb je nog de Loonse en Drunense Duinen en ook is de Biesbos in de buurt. Er is genoeg te fietsen hier. Het is geweldig hoe we alles in Waspik en de omgeving aan het ontdekken zijn op de Cortes”, aldus Lia.

Jac en Lia Jac en Lia

Zou je de driewielfiets Cortes willen ervaren? Een gratis proefrit is mogelijk via jouw dichtstbijzijnde dealer of bij jou thuis. Wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!