Ik voel me weer safe op de Huka City!

Ik fiets zorgeloos op de Huka City!

Bert (77), een ondernemende man die zich graag inzet voor de wijk en gemeenschap in Sittard, fietst er in een korte tijd flink op los. “Binnen 3 maanden tijd heb ik alweer 3300 kilometer gefietst op de City.” En dat terwijl hij voorheen op de scootmobiel rondreed. “Ik kreeg onvoldoende beweging op mijn scootmobiel, zodoende besloot ik om weer de overstap te maken naar de fiets. Al snel was de beslissing gemaakt. Het moest de Huka City worden”, aldus Bert.

De scootmobiel is verleden tijd!

“In 1992 belandde ik voor het eerst in een scootmobiel. Ik bleek een onbekende zenuwziekte te hebben. Hierdoor heb ik onder anderen spasmes en heb ik last van evenwichtsproblemen. Na een tijdje had ik de behoefte aan meer beweging en ben ik begonnen met het trainen op de hometrainer. Dit is in de loop der jaren verschillende keren voorgekomen dat ik deze overstap moest maken. Nadat ik de laatste keer in een scootmobiel belandde, ben ik uiteindelijk weer begonnen met trainen om te kunnen fietsen. Dit keer op de driewielfiets. Inmiddels heb ik alweer 3300 kilometer gefietst op de Huka City! De scootmobiel is verleden tijd, want die heb ik inmiddels ingeruild”, aldus Bert.

Niet meer veilig op een fiets met zijwielen

“Ik heb ook een tijd op een fiets met zijwielen gefietst. Dat ging op een gegeven moment niet meer, want de fiets gaf mij niet voldoende stabiliteit. De fiets wiebelde regelmatig, want vaak was het zo dat dat maar één van de zijwielen de grond raakte. Hierdoor moest ik continu corrigeren en kreeg ik ook pijn in mijn armen. Ik was naderhand doodmoe als ik erop gezeten had en ik voelde me niet safe. Toen ik ging kijken naar opties voor driewielfietsen kwam ik erachter dat Mobiliteitswereld Sittard verschillende Huka fietsen had staan. Ik probeerde een paar modellen uit en de keuze viel al snel op de City. In de eerste paar dagen had ik er 300 stabiele kilometers mee gefietst. Wat vond ik het fijn om weer te kunnen fietsen. Inmiddels, na 3 maanden, staat de teller op 3300 kilometer!” Aldus Bert.

Door landelijke omgevingen mét de fotocamera

“Fietsen is mijn manier om in conditie te blijven. Ik maak dan ook veel gebruik van de Huka City. Ik fiets overal naartoe voor mijn vrijwilligersfuncties binnen de gemeenschap. Dat doe ik gelukkig zorgeloos. Toen ik als gevolg van mijn zenuwziekte nog op een tweewieler met zijwielen fietste, bedacht ik mijn fietsritten van tevoren helemaal uit. Ik wilde namelijk zo min mogelijk op- en afstappen, want daar had ik problemen mee. Gelukkig hoef ik daar niet meer over na te denken. Ik fiets nu overal naartoe.

Ook maak ik graag lange fietstochten in de omgeving van ongeveer 50 tot 60 kilometer lang. Vaak fiets ik langs de Maas door Nederland tot aan Maaseik en weer terug langs de andere kant van de Maas in België. Bij mooi weer fiets ik het liefst elke dag door landelijke omgevingen en gaat de fotocamera mee. In de zomer ging ik met mijn vrouw naar een chalet in Kinrooi (België) bij een mooi fietsknooppunt. Wat een fijne vakantie heb ik toen gehad”, aldus Bert.

Ik voel me weer safe op de Huka City

“De Huka City is heel stevig, degelijk en tegelijkertijd fietst de driewielfiets ontzettend licht. Ik fiets weleens zonder elektrische ondersteuning en dat trapt de fiets nog steeds heel licht. Dat is iets wat mij meteen opviel. Op de driewielfiets van Huka is op- en afstappen geen probleem door de lage instap. Onderweg stap ik zelfs helemaal niet af. Dat is het gemak van de driewielfiets. Het zit zo stevig en logisch in elkaar. Je voelt je safe. De remmen zijn geweldig goed. Die heb ik al eens goed moeten gebruiken. De service vanuit Mobiliteitswereld Sittard ben ik heel tevreden over. Vincent is een prettige man die voor je klaarstaat. Volgend jaar wil ik een kinderzitje op de fiets, zodat de kleinkinderen mee kunnen met opa!“ Aldus Bert.

Zie jij jezelf al fietsen op de driewielfiets City en/ of wil je meer informatie over onze vervoer mogelijkheden? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Huka City  Huka City

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!