Ik had niet verwacht weer zó mobiel te worden - Huka

Ik had niet verwacht weer zó mobiel te worden

Als actieve wandelaarster in onder anderen de bergen van de Alpen en Nepal kreeg Marianne (72) uit Schoorl op een gegeven moment minder kracht in haar rechterbeen en een kwetsbare rug. Dit was het gevolg van een aantal ongelukkige valpartijen rondom huis. “Ik zag mijn wereld kleiner worden. Vreselijk vond ik het, aldus Marianne.“ Door deze lichamelijke ongemakken was een tweewieler geen veilige optie meer. De stap naar een driewieler heeft even geduurd, maar het heeft mij zoveel opgeleverd! Ik hoef niet meer binnen te zitten of dat kleine blokje om te lopen. Ik kan er zelfstandig op uit! Mét de elektrische driewieler Cortes.”

De hele dag thuis zitten begon mij behoorlijk aan te vliegen. En nu?

“Ik had niet verwacht weer zó mobiel te worden. Door de ongelukkige valpartijen moest ik vooral rust nemen. Mijn kracht nam hierdoor drastisch af en ik was verre van fit. Ik wist dat mijn kracht in mijn rechterbeen ook niet meer terug zou komen. Ik was daardoor aan de voorzichtige kant met dingen ondernemen. De hele dag thuis zitten begon mij behoorlijk aan te vliegen. En nu? Ik werd hier behoorlijk somber van. Ik ben begonnen op de hometrainer om weer kracht op te bouwen. Op een gegeven moment ben ik gaan kijken naar een elektrische driewieler. Dat was geen makkelijke stap, want ik was angstig en onzeker omdat ik niet meer volledig op mijn lichaam kon rekenen. Daarnaast was ik al meerdere keren van mijn voormalige tweewieler gevallen en voelde ik mij te jong voor een driewieler.”

De elektrische driewieler Cortes moest het worden!

“Ik heb meerdere driewielers ervaren en ik was op een gegeven moment ervan overtuigd dat het de Cortes moest worden! De driewielfiets met elektrische ondersteuning zag er ontzettend modern en sportief uit. Dat vind ik enorm fijn, want dan heb ik niet het gevoel dat ik op een invalide fiets zit. Het maakte extra leuk dat de driewieler Cortes verkrijgbaar was in de kleur die ik graag wenste: appeltjes groen!”

Ga naar driewielfietsen voor volwassenen

Ga naar driewielfietsen voor senioren

De smaak te pakken

“Toen ik eenmaal de Cortes kreeg moest ik behoorlijk wennen, want de balans was zo anders dan op een tweewieler. Ik begon met rondjes te fietsen in de buurt. Met name een scherpe bocht nemen vond ik lastig. Doordat ik steeds vaker ging fietsen en ik mij écht veilig en stabiel voelde op de fiets kreeg ik de smaak te pakken. Met name de lage opstap en het lage zwaartepunt hebben hiervoor gezorgd. Een klein rondje in de buurt werd een rondje richting de duinen of verder richting Bergen. Inmiddels hebben we onze eerste fietsvakantie richting Drenthe erop zitten. Het leuke is dat je niet hard hoeft te werken op de fiets, want de elektrische ondersteuning helpt je enorm. De vering zorgt er daarnaast voor dat ik prettig kan fietsen en geen druk ervaar op de wervels van mijn kwetsbare rug.”

Je bent smaller dan je denkt

“We hebben zo genoten in Drenthe. Gemiddeld fietsten we zo’n 30 tot 35 kilometer op een dag. Het valt heel erg mee hoe breed je bent met een elektrische driewieler. Je bent smaller dan je denkt. Ik weet dat als ik de ellebogen in de breedte van mijn lichaam houd, de elektrische driewieler binnen de breedte van het fietspad past. Alle bochtjes, slalommen, heuveltjes etcetera kon ik zodoende prima nemen. Het is heel fijn om weer veilig en in vrijheid te kunnen fietsen. Ik heb weer een groot deel van mijn zelfstandigheid terug. Dat is mij zoveel waard!”

Wil jij graag (weer) jouw zelfstandigheid terug en heb je interesse om een Huka fiets te ervaren? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of e-mail ons via info@huka.nl. Ga voor meer informatie over de elektrische driewieler Cortes naar deze link.

Terug naar overzicht klantervaringen

Elektrische driewieler

Meer van Huka? Meld je aan!