"Ik kon geen driewielfiets vinden die hipper was" - Huka

“Ik kon geen driewielfiets vinden die hipper was”

De levenslustige Miek (61) uit Wanroij, die actief is in een Folk band en graag piano speelt, fietst sinds de herfst op de Vasco. “Ik begrijp niet zo goed waarom mensen soms vreemd tegen een driewielfiets aankijken. Het is juist hip. Tegenwoordig komen er steeds meer vervoersmiddelen bij die in de categorie ‘fiets vallen’. Waarom is een driewielfiets dan gek in het plaatje? Mensen die ik onderweg tegenkom zijn juist belangstellend” aldus Miek.

Verkeersongeluk toen ik 13 jaar was

“Mijn streven is altijd dat ik zo fit mogelijk blijf, anders wordt het lopen steeds moeilijker vanwege mijn beenprothese. Fietsen doe ik graag en dat kan ik met mijn prothese aan. Voordat ik de Vasco kocht, fietste ik altijd graag samen met mijn man op de tandem. Maar Rene heeft niet altijd zin om te fietsen. Soms pakte ik dan thuis de hometrainer om mijn spieren te trainen. De reden waarom ik niet op een tweewielfiets kan, heeft te maken met een verkeersongeluk dat mij overkwam toen ik 13 jaar was. Mijn rechterbeen moest geamputeerd worden. Ik heb toen wel weer leren fietsen op een tweewieler, maar door een val 20 jaar geleden lukte mij dat niet meer. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de tandem.”

Het moest een hippe driewieler worden

“Doordat we beide onze hobby’s hebben en we beide minder zijn gaan werken, wil ik niet elke keer Rene aan het hoofd zeuren van: kom, zullen we gaan fietsen. Hij hoeft immers niet altijd mee te gaan. Op een gegeven moment dacht ik: laat ik eens op zoek gaan naar een oplossing, zodat ik toch zelfstandig op pad kan met de fiets. Een auto heb ik ook tot mijn beschikking, maar niets is fijner dan te gaan fietsen. Toen ben ik mij op Google gaan oriënteren. Het moest een hippe driewieler worden waarop je gezien mag worden. Naast de functionaliteit wil het oog immers ook wat. Via Huka werden we doorverwezen naar Michel en Inge van Schakel Fietsen.”

Fietsen in kuilen en over drempels

“Daar heb ik meerdere modellen uitgeprobeerd. Aangezien ik niet op beide benen evenveel kracht kan zetten, kwam ik er al snel achter dat het een driewielfiets met middenmotor moest worden. Dat fietst zoveel prettiger dan een motor in het voorwiel. Het fietst veel natuurlijker. De manier waarop Schakel Fietsen je kennis laat maken met het fietsen op een driewielfiets heb ik als prettig ervaren. Door hen was ik goed voorbereid om te kunnen fietsen. Vervolgens was er een groot terrein tot mijn beschikking om ongestoord te oefenen. Michel van Schakel Fietsen deed het ook voor en hij reed in kuilen en over drempels om te laten zien hoe het zou kunnen gaan.”

driewielfiets Wanroij

Tegen de schemering aan kom je zoveel moois tegen

“Ondertussen ben ik bijna een jaar verder en kan ik weer zelfstandig op pad met de fiets. Het geeft echt vrijheid! Het is ook enorm prettig dat ik het vertrouwen heb niet om te kunnen vallen met de fiets. Zelfs zonder elektrische ondersteuning kan ik gemakkelijk fietsen. Het verwondert mij dat dit mogelijk is, ondanks de stevigheid en stabiliteit van de Vasco. Dit vind ik een groot voordeel, want ik blijf graag conditioneel sterk. Stel ik heb de wind mee, dan zet ik de ondersteuning uit.

Ik fiets enorm graag, want we hebben hier veel bosgebied in de omgeving. Zoals het Staatsbos van Sint Anthonis, De Kraaijenbergse Plassen, natuurgebied De Tongelaar of richting de prachtige gebieden rondom de Maas zoals de Maasheggen. Zeker als je ’s avonds weg fietst, na het eten tegen, de schemering aan. Je komt dan zoveel moois tegen. Het is enorm prettig om zelf weer eropuit te kunnen.”

Zou je graag meer willen weten over deze Huka driewielfiets of een andere driewielfiets van Huka? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!