Ik tuf overal vol vertrouwen naartoe met de Cortes - Huka

Ik tuf overal vol vertrouwen naartoe

De van oorsprong Rotterdamse Corry (80) uit Emmen is een vlotte fitale vrouw die het heerlijk vindt om activiteiten te ondernemen.  Ze doet aan line dance en pakt regelmatig de fiets voor de boodschappen, om een ommetje te maken of naar haar (klein)kinderen te gaan. Totdat ze meerdere keren viel van haar tweewieler en haar pols brak. “Ik werd angstig. Het fietsen op mijn e-bike ging niet meer. Stilzitten kan ik niet en ik wil nog graag de deur uit, anders word mijn wereld een stuk kleiner. Bij Ellerie maakte ik kennis met de Cortes. Wat een uitkomst, ik ben er nog elke dag blij mee”, aldus Corry.

Ik fietste niet meer ontspannen op mijn tweewieler

“Nadat ik meermaals gevallen was van mijn e-bike werd ik steeds angstiger op de fiets. Ik dacht oh god, als ik maar niet weer val. Ik merkte dat ik niet meer kon ontspannen tijdens het fietsen en dat moet natuurlijk wel. Anders roep ik het natuurlijk af om te vallen. Toen zag ik iemand fietsen op een mooie driewielfiets en dacht dat is ook een goede optie voor mij. Na bij meerdere winkels te zijn geweest om mij er in te verdiepen heb ik contact met Huka gezocht. Na het telefoontje met Huka kwam ik met mijn oudste zoon bij Ellerie Tweewieler in Elim terecht. Ik heb daar een paar modellen uitgeprobeerd. Mijn voorkeur ging uit naar de Cortes, want die zat het fijnst en was gemakkelijk in gebruik. Daarnaast had ik het meeste vertrouwen dat het driewielfietsen mij ging lukken op de Cortes, want fietsen op een driewielfiets is niet gelijk simpel.”

Ma, vergelijk je fiets met het besturen van de auto

“Ik heb met mijn zoon een aantal zaterdagen geoefend om goed te kunnen fietsen op de Cortes. Soms zag ik het even niet zitten. Het is echt een kwestie van hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het wordt. Ineens had ik het door! Ik was zo blij! Mijn zoon zei elke keer “Ma, vergelijk je fiets met het besturen van de auto. Je hoeft niet in de bocht mee te leunen, dat doe je in de auto achter het stuur ook niet.” Daarnaast drong hij goed tot mij door dat ik van de Cortes niet kon vallen, want deze valangst zat nog steeds een beetje in mij door mijn ervaringen met mijn vorige tweewieler. Op een gegeven moment leer je de fiets kennen. Immers is dat niet anders dan bij een auto. Daarbij word je ook steeds vaardiger naar gelang je de auto gebruikt.”

Ik tuf overal vol vertrouwen naartoe 

“In de buurt fiets ik veel. We wonen in Emmen. Hartstikke mooi! Ik ga elke dag met de fiets eropuit en tuf met vertrouwen overal naartoe. Zo fiets ik eens in de week naar de biologische boerderij voor de groenten en fruit, bezoek ik vrienden en familie en ga ik naar het centrum om te line dancen. Daarnaast pak ik met mooi weer graag een terrasje in de buurt van de dierentuin. Eigenlijk alles wat ik moet doen, buiten de deur, doe ik met de fiets. Daarnaast is bewegen heel belangrijk voor me. Mede met behulp van de driewielfiets Cortes blijf ik fit. Laatst heeft Ellerie de fiets opgehaald voor een periodieke onderhoudsbeurt. Dankzij de goede service van Ellerie had ik de volgende dag mijn fiets weer aan huis, maar dat ik twee dagen niet kon fietsen vond ik toch wel een ding hoor. Ik fiets namelijk elke dag. Al is het maar een half uurtje.”

Mensen zijn vriendelijk en geïnteresseerd

“Wat ik ook leuk vind, sinds ik de Cortes heb, is dat praktisch iedereen je groet. Dat had ik op mijn tweewieler e-bike nooit. Daarnaast krijg ik vaak voorrang waar ik geen voorrang heb. Dat viel in het begin erg op. De mensen in het verkeer zijn zo vriendelijk. Met de gave rode kleur van de Cortes val ik natuurlijk ook goed op.”

Zie jij jezelf al fietsen op de driewielfiets Cortes en/ of wil je meer informatie over onze vervoer mogelijkheden? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Cortes

 

 

Meer van Huka? Meld je aan!