Irene (68) driewielfiets Zevenaar "Ik voel me zo vrij als een vogeltje"

“Ik voel me zo vrij als een vogeltje”

Irene (68) had een goedlopende lunchroom en vlaaierie in Zevenaar, totdat haar knieën het begaven en ze twee knieprotheses kreeg. “Na mijn twee knieprotheses ging het fietsen op mijn e-bike niet meer. Ik had niet genoeg kracht, werd onzeker en viel steeds vaker. Wat een verademing dat ik nu fiets op de Huka City en ik hier geen last meer van heb”, vertelt Irene.

Ik kon de kruispunten niet meer oversteken

Nadat Irene haar knieprotheses kreeg, was fietsen op een tweewielfiets geen vanzelfsprekendheid meer. “Ik kon de kruispunten niet meer oversteken en niet meer goed stoppen voor de zebrapaden, omdat het mij zoveel moeite koste om goed te kunnen op- en afstappen. Mijn spierkracht was enorm afgenomen sinds de twee knieprotheses. Ik ben in die periode meerdere keren op straat gevallen. Onverantwoord. Op een gegeven moment deed ik alleen het hoognodige nog met mijn e-bike.”

De City moest hem worden

“Op een gegeven moment deed ik alleen het hoognodige nog met mijn e-bike. Ik heb toen vervolgens een driewielfiets overgenomen van een man in het dorp. Helaas trapte deze driewielfiets te zwaar, ondanks de elektrische ondersteuning. Ik moest opzoek naar een nieuwe driewielfiets.

Na in contact te zijn geweest met Doornbikes heb ik verschillende modellen gezien. Toen ik voor het eerst de Huka City ervaarde wist ik dat het deze driewielfiets moest worden. De elektrische ondersteuning was zoveel fijner dan mijn vorige driewielfiets. Daarnaast trapt de City licht, heeft de fiets een laag opstappunt en ziet hij er ook nog eens goed uit. Henk van Doornbikes heeft mij vervolgens geholpen met het aanvragen van de PGB bij de gemeente. Deze hulp was enorm prettig. Mede dankzij zijn hulp was het financieel veel aantrekkelijker om de Huka City aan te schaffen.”

Vaak deed ik meer dan mijn lichaam aankon

Ondertussen heeft Irene, naast twee knieprotheses, ook scoliose, waarbij ze 24 uur per dag last heeft van zenuwpijn in haar benen en rug. “De scoliose hindert mij enorm in het functioneren. Vaak deed ik meer dan mijn lichaam aankon, dus ik moest op een gegeven moment keuzes maken. Zo heb ik helaas moeten stoppen met onze goedlopende lunchroom en vlaaierie. Daar heb ik wel een aantal tranen om gelaten. Tegenwoordig zit ik meer bij huis en fiets ik regelmatig. Ik wil graag in beweging blijven en van het leven genieten.”

Ik voel me zo vrij als een vogeltje

“Ik fiets soms wel drie keer per dag naar het centrum om een boodschapje te halen of een ommetje te fietsen. De fiets biedt mij veel voldoening. Ik voel me zo vrij als een vogeltje. Ik heb geen fiets angst meer. Voorheen op mijn e-bike was ik Spaans benauwd als ik een stoplicht naderde. Ik kon bijna geen kracht zetten om weg te komen. Nu kan ik lekker blijven zitten in een lage of hoge versnelling. Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Ik zou niet meer zonder mijn driewielfiets willen. We maken tegenwoordig meer kilometers met de fiets dan met de auto.”

driewielfiets zevenaar

Dankzij de driewielfiets beweeg ik veel soepeler

Irene gaat periodiek naar de fysiotherapeut. “Ik doe regelmatig oefeningen met de fysiotherapeut om mijn spieren soepel te houden. Zij merkt echt dat het driewielfietsen een positief effect heeft op mijn gesteldheid. Ik fiets intensiever op de driewielfiets dan voorheen op mijn tweewielfiets. Dankzij de driewielfiets beweeg ik veel soepeler.”

“Daarnaast reageren anderen in de omgeving ook positief. Dat vind ik echt leuk. Eigenlijk is er iedere week wel iemand die mij onderweg aanspreekt. Ze zijn echt enthousiast. Ik schaam me totaal niet op mijn driewielfiets. Nooit gehad.”

Zou je graag meer willen weten over de Huka driewielfiets? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!