Jan over de driewielfiets Cortes "Ik voel mij rustiger in het verkeer" - Huka

“Ik voel mij rustiger in het verkeer”

20 jaar geleden viel Jan (77) op het werk van zijn bureaustoel. “Ik was in één klap weg. In het ziekenhuis bleek dat mijn nieren nog voor 10% functioneerden. Nadat andere delen van het lichaam (deels) uitvielen, kreeg ik van mijn huisarts te horen dat fietsen op een tweewieler niet meer verstandig was. “Via een Opstapdag van Doortrappen kwam ik in aanraking met de Cortes via Meijer Fietsen. Wat fietste dat heerlijk.” Aldus Jan.

Mijn leven stond op zijn kop
“Na die bewogen dag in het ziekenhuis 20 jaar geleden, waar mij werd verteld dat mijn nieren nog maar voor 10% functioneerden, stond mijn leven op zijn kop. Het bleek dat ik en mijn zus beide diabetes hadden, maar dit kwam niet tot uiting. Toen ik vervolgens meer dan 3 jaar lang een nierdialyse had gehad, kwam ik in aanmerking voor een niertransplantatie. Alleen door de nierziekte kreeg ik te maken met botontkalking en hartfalen. Met als gevolg dat ik een nieuwe hartklep kreeg en als gevolg daarvan hartritmestoornissen ondervond. Daar komt bij dat ik soms op onverwachte momenten pijn ervaar. Er gaat dan een signaal naar mijn hersenen en dan ontstaat er uitval van zowel mijn spieren als zenuwen. Ik maak daardoor soms nare vallen, waarbij ik dan als een plank op de grond val. De huisarts gaf aan dat fietsen op een tweewieler zodoende niet meer verstandig was”, aldus Jan.

“Ik wou graag nog blijven fietsen, want mijn doel was om elke dag weer zelfstandig naar het zwembad te kunnen om baantjes te zwemmen. Anders zit je maar in huis en dat wou ik niet. Ik mocht van de arts in het ziekenhuis ook geen scootmobiel, want dan zit je stil. Je moet juist in beweging blijven. Dat is goed voor je spieren en voor je gehele lichamelijke gesteldheid”.

Driewielfiets Veendam

Het fietste heerlijk, maar voelde ook schaamte
“Vroeger werkte ik bij een fietsgroothandel, dus ik wist als vrij snel dat ik bij Meijer Fietsen in Veendam moest zijn. De sfeer is daar gemoedelijk en je krijgt er een goed advies. Nadat ik bij Meijer Fietsen in de winkel was geweest, ging ik de volgende middag naar een Opstapdag van Doortrappen. Hier kwam ik in aanraking met verschillende driewielfiets modellen. Aan de ene kant was het heerlijk om erop te fietsen en aan de andere kant schaamde ik mij voor de driewielfiets. Ik voelde me zo gekleineerd. Maar de Cortes ziet er eigenlijk helemaal niet uit als een invalide fiets. Het voelde goed. Ook een paar kinderen kwamen er aanlopen. Die stonden enthousiast te kijken naar de Cortes. Ze vonden de fiets gaaf. Mijn dochter en schoonzoon gingen vervolgens mee naar Meijer Fietsen en toen hebben we de Cortes samengesteld. Dat moest hem worden!”

Zekerder in het verkeer
“Ik ben zo blij dat ik weer veilig eropuit kan dankzij de Cortes, die voorzien is van elektrische ondersteuning. Ik voel mij veel rustiger in het verkeer dan mijn voormalige tweewielfiets. Dankzij de ergonomische stoel belast ik mijn rug en schouders niet. Ook hoef ik mij niet te concentreren op mijn balans. Als er onverwachts in het verkeer iets gebeurt, dan kan ik rustig stoppen zonder dat ik val. Ik voel mij daardoor veel zekerder in het verkeer. Daarnaast zijn de bochten gemakkelijk te nemen. Ook mijn wandelstok kan mee achterop, voor als ik onderweg een tussenstop maak.”

Bij Bellingwolde de grens over

“Door de Corona en mijn ziekte heb ik de laatste tijd weinig gefietst. Ik heb onlangs weer een aantal fietsritjes gemaakt met de Cortes. Op die manier bouw ik weer spierkracht op. Zo ben ik met mijn vrouw richting Bellingwolde de grens over gefietst, naar Duitsland, waar mijn dochter en schoonzoon wonen. Bij Pekelahof hebben we toen onderweg koffie gedronken. Het was fijn om weer te fietsen, ondanks dat ik de rit niet volbracht had. Binnenkort hoop ik weer met de Cortes naar het zwembad te kunnen.”

De schaamte is weg
“Doordat ik mij weer zekerder voel op de fiets, de Cortes er gaaf uitziet en ik weer ergens naartoe kan, is de schaamte weg. Dat komt ook door de mensen die je onderweg tegenkomt. Zo waren we zondag in het recreatiegebied Borgerswold en ineens hoorden we stemmen achter ons. Mensen vroegen waar we de Huka Cortes gekocht hadden. Dat is leuk om te delen, omdat het mij zo goed bevalt en dat dan ook graag kenbaar wil maken aan andere mensen. Wie weet ga ik met de Cortes nog een keer meedoen aan de fietsvierdaagse. Eerst ga ik weer spierkracht opbouwen door meer te gaan fietsen.”

Heb je interesse in een driewielfiets van Huka zoals de Huka Cortes? Maak vrijblijvend een proefrit om één of meerdere Huka fietsen te ervaren. Dat kan via jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!