Ik zie de Cortes als de Rolls Royce onder de driewielfietsen - Huka

Ik zie de Cortes als de Rolls Royce onder de driewielfietsen

Auke (39) uit Bedum kocht begin dit jaar zijn Cortes. Auke heeft een niet aangeboren hersenletsel. In de praktijk ervaart hij hinder van onder anderen zijn evenwichtsorgaan en zijn uithoudingsvermogen neemt helaas elk jaar af. “Binnen 6 weken had ik de Cortes via Jaheko. Ik fiets overal naartoe in de omgeving. Het is enorm fijn om minder afhankelijk te zijn van de regiotaxi”, aldus Auke.

Gelukkig kan ik nog veel dingen wel

“Over het algemeen red ik mijzelf prima. Ik maak onderdeel uit van een begeleidende woonvorm van Stichting ’S Heerenloo in Bedum. Drie ochtenden in de week werk ik bij de sociale werkplaats in Uithuizen. Hier doe ik verschillende werkzaamheden. Nu zijn we bijvoorbeeld microfoon geurtjes van de Voice aan het inpakken voor de Kruidvat. Ik werk er al 20 jaar en heb het nog erg naar mijn zin”, aldus Auke.

“Daarnaast mag ik graag fietsen. Mijn vorige driewielfiets was niet voorzien van trapondersteuning. Afgelopen jaar merkte ik dat dit steeds vermoeiender voor mij werd. Zodoende dat ik op zoek ging naar een driewielfiets die voorzien was van elektrische trapondersteuning. Het was namelijk ook niet zo dat mijn beenkracht in de toekomst beter zou worden om comfortabel te kunnen fietsen. Mijn energieniveau neemt helaas elk jaar af. Soms is dat enorm frustrerend. Zo zwom ik altijd op wedstrijdniveau bij een zwemvereniging hier in de buurt, maar helaas was dat niet meer mogelijk vanwege mijn uithoudingsvermogen. Maar gelukkig kan ik ook nog veel dingen wel”, aldus Auke.

Mijn beenkracht geen issue meer door de elektrische ondersteuning.

“Ik fiets regelmatig ’s avonds een blokje om met de Cortes. Gelukkig is mijn beenkracht geen issue meer door de elektrische ondersteuning. De fiets geeft mij echt de vrijheid, anders zou ik veel in het dorp blijven. Het is fijn dat de regiotaxi bestaat, maar prettig is het niet. Fietsen doe ik dan ook graag op de langere afstanden. Ik fiets dan zo gemiddeld 30 tot 35 kilometer per keer. Zo ga ik wel eens naar Winsum, Roden en fietste ik onlangs de fietsvierdaagse van Drenthe. Ik ga ook regelmatig met de driewielfiets naar de paarden in de omgeving. Dat heeft te maken met mijn oorsprong. Mijn ouders hadden namelijk vroeger veel paarden in de wei staan over het hele land”, aldus Auke.

De Rolls Royce onder de driewielfietsen mede dankzij de luxe zitting en de vering

“Ik zie de Cortes als de Rolls Royce onder de driewielfietsen mede dankzij de luxe zitting en de vering. Het maakt niet uit of je over oneffenheden fietst in de weg. Je overziet alle verkeerssituaties goed en het fietst enorm prettig. Mijn vorige driewielfiets van een ander merk fietste toch een stuk minder fijn. Ook het contact met Henri van Jaheko, waar ik de fiets gekocht heb, is goed. Als er wat is, dan kan ik er naartoe. Hij heeft een goede service. Zo had de Cortes bijvoorbeeld een servicebeurt nodig in de zomer. Het was enorm warm die dag. Henri bood vervolgens aan om mij naar huis te brengen toen ik de fiets bracht. Toen de fiets klaar was haalde hij mij weer op. Top geregeld!”, aldus Auke.

Jaheko

Zou je de driewielfiets Cortes willen ervaren? Een gratis proefrit is mogeljik via jouw dichtstbijzijnde dealer of bij jou thuis. Wil je meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

 

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!