Mannen in wielrenpakjes inhalen met de Copilot - Huka

Mannen in wielrenpakjes inhalen met de Copilot

Jasmijn (18) uit Hendrik Ido Ambacht heeft het cri-du-chat syndroom. Samen met haar vader Pieter (50) fietst ze al jaren op de Copilot. Sinds kort fietsen ze op een nieuwe Copilot met trapondersteuning. “Door het Cri-du-chat syndroom kan Jasmijn moeilijk gevaar inschatten en heeft ze een slechte balans. Zelfstandig fietsen kan ze wel, maar dat is onveilig. Zodoende dat we inmiddels vele fietsritten erop hebben zitten met de Copilot. Vorig jaar zijn we naar Valence in Frankrijk geweest”, aldus Pieter.

Snelheidsduivel

“Jasmijn vindt snelheid heel leuk, maar ze weet niet wanneer ze moet remmen. Dit komt door haar cri-du-chat syndroom en ze heeft een vorm van autisme. Mijn vrouw Elzeline en ik zochten een leuke buitenactiviteit voor haar. Ze is geen fan van wandelen, dus probeerden we fietsen. We hebben eerst een driewielfiets geprobeerd, maar dat was te gevaarlijk. Ze is afgeleid, stuurt alle kanten op en ze gaat heel langzaam. Je bent de hele tijd instructies aan het geven. Het is niet ontspannen fietsen, omdat ze niet verkeersveilig is. Na ons verdiept te hebben in de mogelijkheden, hebben we via een regeling van de gemeente een Copilot aangeschaft. Toen was Jasmijn nog veel jonger en lichter. Korte stukjes fietsen lukten makkelijk. Ze groeide uiteindelijk op en werd steeds zwaarder met als gevolg dat we behoefte hadden aan elektrische trapondersteuning”,  aldus Pieter.

Na het fietsen is ze altijd vrolijk

“De keuze viel wederom op de tweepersoonsfiets Copilot. Alleen nu met trapondersteuning. Bij de Copilot zit ik achterop als hoofdbestuurder. Het zicht op onze dochter is enorm belangrijk. Zo kan ik zien hoe het met Jasmijn gaat en of ze het naar haar zin heeft. Dat is het mooie aan de Copilot. Ook omdat ik groter ben dan Jasmijn, is het ideaal. Ik blokkeer haar zicht niet en ik kan altijd inspelen op wat ze aanwijst. Zo is er altijd wat te kletsen. Voor Jasmijn is het volle bak genieten. We hebben 1-op-1 tijd met haar en het is een leuke besteding van de dag. Ze kan dingen zien, voelen en ruiken. Als ze gefietst heeft, is ze haar energie kwijt. Je merkt het aan haar humeur: na het fietsen is ze altijd vrolijk.”

“Het vergroot je wereld”

“De Copilot zou ik iedereen aanraden. Het is een fantastische fiets. Het vergroot Jasmijn haar wereld. Dat geeft veel fietsplezier. De fiets is heel stabiel. Ondanks het lange frame zwabbert de fiets niet. De actieradius van de trapondersteuning is daarnaast heel goed. Zeker als Jasmijn minder hard mee trapt of niet mee trapt als ze minder zin heeft om te fietsen. De trapondersteuning zorgt ervoor dat, als zij minder actief meetrapt, ik nog steeds ontspannen fiets. De tandem van Huka is behoorlijk wendbaar. Je kan er makkelijk mee inhalen en tussen paaltjes doorfietsen. Als je een fiets zoekt waarmee je makkelijk door de stad kan, dan is dit een goede keuze.”

Wielrenners inhalen als sport

“We hebben altijd veel bekijks als we door Rotterdam fietsen. Inmiddels staat de teller van de Copilot op 7.000 kilometer. We krijgen veel positieve opmerkingen onderweg. Een sport van onze dochter is om mannen in wielrenpakjes in te halen. Zodra ze iemand ziet op een racefiets, dan staat ze op de pedalen. Dat lukt niet altijd. Wel vaak bij een helling. Eerst zien ze een meisje met een roze jas en dan kom ik erachteraan. Vaak maken we van de fietstochten een uitje met een tussenstop. We hebben een aanhanger voor achter de auto, zodat we niet elke keer hetzelfde rondje fietsen. We gaan vaak naar de Veluwe, de Brabantse Kempen en we hebben de hele kustlijn van Nederland al afgefietst. Vorig jaar zijn we met de Copilot naar Valence in Frankrijk geweest. Jasmijn vindt het prachtig. We hebben er absoluut veel plezier aan.”

cri-du-chat syndroom cri-du-chat syndroom fietsen cri-du-chat syndroom tandemfiets

Wil je een keer proefrit maken op de tandem Copilot? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!