Meedoen met haar vriendinnetjes op de AT-B fiets - Huka

Meedoen met haar vriendinnetjes op de AT-B fiets

Eropuit met haar vriendinnetjes na schooltijd. Dat is wat de ondernemende en vrolijke Feline (8) graag doet. “Helaas kon dat niet altijd op haar manier, want door haar aangeboren afwijking was fietsen op een gewone fiets niet mogelijk. Totdat ze de Huka AT-B kreeg. Ze vond het in het begin heel spannend, maar haar glimlach zei genoeg. Wat was ze trots op haar fiets! En nog steeds. Ze kan nu meedoen met haar vriendinnetjes. Hoe fijn, aldus Emilie de moeder van Feline.”

Eerst geprobeerd op een gewone fiets

“Fietsen op een gewone fiets gaat helaas niet. Feline was net geboren en ik dacht gelijk iets te zien. Naderhand bleek dit gevoel juist. Feline heeft een combinatie van afwijkingen dat samenvalt met autisme. De precieze benaming voor haar afwijking staat niet vast, maar het lijkt op het syndroom van Williams. Dit uit zich onder anderen in dat ze motorisch anders is ontwikkeld, dat ze zich lastig kan concentreren, last heeft van haar evenwicht en haar kuitspieren functioneren net even anders. We hebben eerst wel geprobeerd om haar op een gewone kinderfiets te laten fietsen, maar dat lukte niet. Ze heeft tijdens het fietsen teveel prikkels in één keer. Balans houden, om je heen kijken en doortrappen ging niet, aldus Emilie.”

Via het revalidatiecentrum op de aangepaste kinderfiets AT-B

“We kwamen met de kinderfiets AT-B in aanraking bij het revalidatiecentrum waar Feline onder behandeling is. Zijwielen op de fiets waren geen optie, omdat het minder stabiel fietst. Eerst hebben we bij het WMO kanaal aangeklopt, maar dit vonden wij te lang duren. Opa en oma hoorden dit verhaal aan. Feline had vervolgens het geluk dat ze de fiets van hen cadeau kreeg. We zijn uiteindelijk bij Thijs van Abeona Mobility beland die ervoor zorgde dat Huka bij ons thuis langskwam met een roze AT-B fiets. Feline wilde heel graag deze kleur. Het toeval was dat Huka net de kleuren van de AT-B had aangepast in onder anderen de roze uitvoering.”

“Ze stond te popelen om een testritje te maken. Wat was ze blij. Dit moest hem worden! En wat was ze ongeduldig toen ze moest wachten op haar fiets totdat de nieuwe AT-B fiets geleverd werd. Elke dag vroeg ze of de fiets er al was. Gelukkig ging het leveren van de fiets vrij snel. Binnen twee weken werd de fiets rij klaar voor de deur afgeleverd.”

Feline is een stuk zelfstandiger geworden

“Vanaf de eerste minuut ging het fietsen op de AT-B vanzelf. De eerste echte rit die Feline maakte was naar haar school. De reacties waren zo leuk van de mensen om ons heen. Het is voor ons thuis ook fijn dat ze door de aangepaste kinderfiets een stuk zelfstandiger is geworden. Voorheen gingen we namelijk met de bakfiets eropuit. Maar ze miste om eropuit te kunnen met haar vriendinnetjes. Nu gaan ze samen met elkaar naar de speeltuin in de buurt. Of ik ga met haar naar de kinderboerderij of bijvoorbeeld naar het winkelcentrum. Een groot voordeel is ook dat ze met het fietsen weer spierkracht opbouwt en dat het haar meer zelfvertrouwen geeft. Ze kan nu meedoen met de anderen.”

Ze sjezen er niet langs

“Ondanks dat de aangepaste kinderfiets AT-B een gave roze fiets is om te zien, zie je wel dat de fiets anders is. Sommigen vinden dat jammer, maar je kan er ook de voordelen van inzien. Het is een stuk veiliger en mensen in je omgeving houden er rekening mee. Ze sjezen er niet langs, waardoor Feline veiliger kan fietsen. Het is daarnaast ideaal dat de fiets een parkeerrem heeft, zodat ze gemakkelijker kan op- en afstappen. Ze heeft enorm veel plezier. De eerste weken was ze niet van de AT-B af te krijgen. Nog steeds niet. Zodra ze samen met haar vriendinnetjes gaat fietsen naar de speeltuin geven we haar regelmatig een kookwekker mee, zodat ze weet wanneer ze weer naar huis moet.”

Wil je meer informatie over de AT-B en/of en heb je interesse om een proefrit te (laten) maken? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of e-mail ons via info@huka.nl. Ga voor meer informatie over de driewieler kinderfiets AT-B naar deze link.

 

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!