“Mijn rijbewijs mogen ze afpakken. Mijn driewielfiets niet.” - Huka

“Mijn rijbewijs mogen ze afpakken. Mijn driewielfiets niet.”

Hettie (72) uit Ugchelen fietst sinds afgelopen zomer op de Vasco. “Ik dacht na mijn heupprothese operatie nog wel door te kunnen op de e-bike. Maar ik wist heel goed dat, als ik zou vallen, ik de Sjaak zou zijn. Vervolgens begon de oriëntatie naar een driewielfiets en kwam ik uiteindelijk uit bij de Huka Vasco. Ik fiets weer met plezier” vertelt Hettie.

Engeltje op mijn schouder

“De aanleiding om te gaan fietsen op een driewielfiets ging een behoorlijk verhaal aan vooraf. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis, doordat de nierstenen niet weg gingen. Toen ze vervolgens foto’s maakten, om te bekijken of de operatie succesvol was, kwamen ze tot de ontdekking dat het goed mis was met mijn linkerheup. Ik bleek de meest agressieve vorm van botkanker te hebben die gelukkig ingekapseld was. Ik had echt een engeltje op mijn schouder. De kanker werd vervolgens verwijderd en ik kreeg een behoorlijke prothese geplaatst. Een langdurig herstel begon.”

Banden van e-bike leeg laten lopen

“Doordat ik heel weinig bewoog, vlogen de kilo’s erop. Op een gegeven moment mocht ik weer fietsen. Ik dacht dat wel te kunnen op mijn e-bike” aldus Hettie. “Ik was het daar niet mee eens. Ze hebben 9 uur met haar gesleuteld om het te krijgen zoals het nu is. Als je dat om zeep helpt, dan word je niet blij. Ik heb vervolgens de banden van de e-bike leeg laten lopen en de sleutel verstopt. Ze was namelijk in staat om het tóch te doen”, aldus Leo. “Ja, dat deed ik. Ik pakte een andere sleutel en maakte de fiets klaar voor gebruik. Ik begon met de fiets te lopen en toen ik de hoek om was dacht ik: nee, dat is gemeen. Dit is toch niet verstandig.” Vertelt Hettie.

De scootmobiel stel ik liever uit

“Ik kan niet stilzitten. Dankzij de prothese kan ik gelukkig blijven fietsen. De scootmobiel stel ik liever uit. Fietsen is onder andere goed voor het behoudt van mijn spieren. Maar als ik val en de prothese gaat kapot, dan kom ik op een scootmobiel terecht. Dus ik kijk wel uit met een tweewieler. Zodoende begon vervolgens de zoektocht naar een driewielfiets. Eerst kochten we een 2e hands driewielfiets van een ander merk, maar dat beviel niet. Elke keer was er wat aan de hand. Toen ben ik gaan kijken naar een nieuwe driewielfiets. Martijn van Thuismobiel heeft ons een goede uitleg gegeven over de verschillende modellen driewielfietsen en ons geholpen met de juiste keuze. De Huka Vasco moest het worden!”

Driewielfiets ugchelen Driewielfiets ugchelen Driewielfiets ugchelen

Ik ben een paar kilo kwijt geraakt

“Dankzij de Huka Vasco heb ik weer een goede conditie en blijf ik in beweging. Het liefst fiets ik elke dag. Als ik niet gefietst heb, dan kan ik dat gewoon merken aan het bewegen. Het beweegt veel soepeler als ik regelmatig fiets. Een bijkomend voordeel is dat ik weer een paar kilo kwijt ben geraakt. Ook ben ik minder afhankelijk van mijn man.”

“Het fijne aan de Vasco driewielfiets is dat het net is of je op een gewone tweewieler zit. De fiets ziet er gewoon goed uit! Daardoor is het ook prettig om naast een tweewieler te fietsen. De Vasco fietst enorm stabiel, heeft grote brede banden en de goede schijfremmen zorgen ervoor dat ik mij echt zeker voel op de fiets. Vooral als ik in het verkeer moet handelen bij onverwachte situaties. De korte draaicirkel is zeer prettig om gemakkelijk bochten te maken.”

“Ik heb mij kwaad gemaakt en toen had ik de slag te pakken”

“In het begin was het wel even wennen om te fietsen op een driewielfiets. Je moet echt je gedachten omzetten dat je niet kunt omvallen op de fiets. Mijn kinderen hielpen mij in het begin ook met het fietsen. Op een gegeven moment was ik het zo zat! Toen heb ik mij goed kwaad gemaakt. Vervolgens fietste ik zo weg en had ik de slag te pakken.”

We genieten van het leven

“We fietsen overal naartoe. Op mijn Vasco heb ik inmiddels meer dan 4000 kilometer gefietst. Met de grote boodschappenmand achterop kan ik zelf de boodschappen doen. Daarnaast maken we samen grotere fietsritten. Zo gaan we op vrijdag met de fiets naar de markt in Twello en fietsen we regelmatig richting Apeldoorn, Hoenderloo en Vaassen. Ook fietsen we over het mooie heide landschap van de Veluwe richting Kootwijk. Als je fietst zie je ook veel meer. Zoals de kikkers in de sloot, de reigers langs de kant en de ooievaars die we onderweg op de paal zien zitten. Eind mei fietste ik een weekje met mijn kleindochter op Terschelling. De Vasco ging mee op de aanhanger. We genieten van het leven. We kijken graag naar wat er nog wel kan. Mijn rijbewijs mogen ze afpakken. Mijn driewielfiets niet.” Vertelt Hettie.

Zou je graag meer willen weten over de Vasco driewielfiets o of een andere driewielfiets van Huka? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!