Onzeker op de tweewielfiets - Huka

Onzeker op de tweewielfiets

Oud ondernemer Hans (87) uit OIdenzaal is nog steeds een actieve golfspeler bij de golfclub in Bentheim. Als hij niet op de golfclub te vinden is fietst hij regelmatig. “Ik mag graag fietsen op de Cortes. Als ik deze driewielfiets niet had, dan mis ik veel. Wandelen gaat mij namelijk niet meer zo goed af” vertelt Hans.

Leven lang ondernemer geweest

Zijn leven lang is Hans ondernemer geweest. Zo heeft hij een aantal uitvindingen op zijn naam staan voor industriële wasmachines die gebruikt werden in de voedselindustrie en voor luiken en deuren die onder anderen in oorlogsschepen werden gebruikt. “Ik had locaties in verschillende landen waar we met ongeveer 300 medewerkers deze oplossingen maakten: Engeland, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten en Nederland.”

Op de fiets naar Lourdes

“Fietsen deed ik vanaf kleins af aan al. Vanaf 7 jaar werd dit iets anders, want ik verloor mijn been in de oorlog, doordat ik een ongeluk had gehad in mijn vaders bedrijf. Ik fietste vroeger ontzettend veel. Vooral met mijn broer Jos die priester was. We woonden in Foxhol, een klein plaatsje bij Noorderzand langs het Winschoterdiep. We maakten samen lange tochten. Zo fietsten we meermaals 4 tot 5 keer achterelkaar een ronde om het IJsselmeer en vertrokken we met de fiets naar Lourdes. Mooie tijden waren dat. Tegenwoordig fiets ik op de Cortes.”

Onzeker op de fiets

“5 jaar geleden kocht ik de Cortes op aanraden van mijn vriendin Ine. Ze had mij al vaker gezegd dat ik niet zo goed meer fietste. Toen we naar Schiermonnikoog gingen en we daar fietsen huurden, gaf ze aan hoe onzeker ik op de fiets zat. Ik vond het nog wel meevallen. Alhoewel ik wel merkte dat het op- en afstappen lastiger ging.”

Plezier en comfortabel fietsen

“We zijn toen na de vakantie gaan kijken naar meerdere modellen en merken driewielfietsen. De Cortes viel gelijk in het oog door het design, maar het fietste ook nog eens plezierig en comfortabel. Ik kocht de fiets en maakte vervolgens een paar fietstochtjes. In het begin moest ik wel even wennen, omdat het niet meer nodig is om je balans te houden.”

driewielfiets oldenzaal

Lekker zelfstandig eropuit

Wandelen wordt steeds lastiger vertelt Hans. “Ik heb mijn heup en knie versleten van mijn goede been. Daar heb ik veel pijn aan dat ik onderdruk met paracetamol. Voor de iets langere stukken moet ik echt wel iemand aan de arm hebben. Daarom is het zo fijn dat ik de Cortes heb. Op deze manier kan ik er nog lekker zelfstandig op uit. Ik doe er mijn wekelijkse uitstapjes mee. Zo haal ik met de Cortes boodschappen bij de Jumbo en fiets ik elke week hetzelfde rondje naar de Lutte en weer terug. Onderweg nuttig ik bijvoorbeeld een soepje bij het Lutters Kwartier of bij het Arboretum.

Vakanties op Schiermonikoog

“Daarnaast gaan Ine en ik ieder jaar wel een keer naar Schiermonikoog. De Cortes gaat dan mee. We genieten dan van de rust en de natuur. Het fijne aan de driewielfiets is ook dat je niet hoeft af te stappen als je onderweg een praatje wilt maken. De vakanties op Schiermonikoog zijn fijn. Gelukkig ben ik nog gezond en kan ik eropuit.”

Zou je graag meer willen weten over de Huka driewielfiets? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!