"Trots op wat ik heb bereikt met de Huka Vasco!"

“Trots op wat ik heb bereikt”

Lisa (29), een actieve vrouw uit Meijel, kreeg op haar 16e twee hersenbloedingen, waardoor ze ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Een behoorlijke lange revalidatieweg volgde. Maar ze stond positief in het leven en heeft ze zich er doorheen geknokt mede dankzij haar ouders. Een gevolg van de hersenletsel schade is dat ze dubbel ziet en daardoor niet meer op een gewone tweewieler kan fietsen. Sinds de zomer fietst Lisa op de driewielfiets Vasco via Hendrikx Tweewielers in Buggenum. “Vooral de vrijheid en onafhankelijkheid die ik krijg door de Huka Vasco vind ik heerlijk”, aldus Lisa.

Ik zag mijzelf fietsen op een Huka

“Op mijn zestiende kreeg ik uit het niets twee hersenbloedingen. De periode van zes maanden die volgden heb ik geen herinnering meer van. De oorzaak van de hersenbloedingen is, achteraf gezien, waarschijnlijk een tumor geweest die ik later heb laten bestralen. Als levenslustige tiener kon ik ineens niet alles meer doen zoals voorheen. Ik moest veel dingen weer opnieuw leren. Tijdens mijn revalidatie ging ik zo ook opnieuw leren fietsen. Dat heb ik eerst op een tweewieler geprobeerd, maar ik verloor al snel mijn balans vanwege het evenwichtsorgaan dat niet meer goed functioneerde als gevolg van het dubbelzien. Op een driewielfiets lukte het wel. Ik vond alleen die driewielfietsen maar niks bij het revalidatiecentrum. Ze zagen er helemaal niet hip uit. Je wordt er zo op bekeken. Totdat ik ineens in een folder de Huka Country (oud Huka model red.) zag staan. Daar zag ik mijzelf wel op fietsen. De fiets had een grote mand voorop en het fietsen hierop beviel me heel goed. Na 10 jaar vond ik het tijd voor een nieuwe fiets: de Huka Vasco”, aldus Lisa.

Het is prettig om te weten wat ik allemaal nog wel kan

“De Vasco brengt mij in de het dorp waar ik naartoe wil, want zonder de Vasco zou dat niet makkelijk zijn. Door de bestraling van de tumor ben ik dubbel gaan zien en zie ik alles niet meer helder, waardoor fietsen op een tweewieler of autorijden niet mogelijk is. Het is prettig om te weten wat ik allemaal nog wel kan. Daarom kijk ik er niet negatief tegenaan, want het went. Ik leef de helft van mijn leven al met deze uitdaging”, aldus Lisa.

Overal zelf naar toe fietsen

“In het dorp kennen ze mij niet anders dan op een driewielfiets van Huka. Ik werk 3 dagen in de week bij Oppe Koffie waar ik altijd naartoe fiets met mijn Vasco. Zo fijn is dat om overal zelf naartoe te kunnen gaan in het dorp. Oppe Koffie is een lunch locatie waar onder anderen broodjes, uitsmijters en pannenkoeken geserveerd worden. Hier ben ik in dienst als administratief medewerker en ook doe ik een ochtend in de week de reservering voor Dorpsvervoer Meijep. Daarnaast ben ik doordeweeks te vinden bij de dagbesteding, waar ik mijn creativiteit kwijt kan.

Met mijn driewielfiets ga ik naar het werk, doe ik vaak boodschappen of ga ik naar de sportschool, want ik wil graag fit blijven. Door de sportieve Vasco ben ik niet afhankelijk van anderen die mij moeten brengen en halen. Ik kan zelf overal naartoe fietsen. De spiegel op de Vasco zorgt ervoor dat ik minder vaak achterom hoef te kijken. Balansproblemen zijn gelukkig niet aan de orde als ik op de Huka Vasco fiets en de bochten kan ik heel soepel nemen”, aldus Lisa.

Trots op wat ik heb bereikt!

“Ik ben heel erg blij met de kansen die ik heb gekregen en nu nog steeds krijg. Het fietsen op de Vasco was ook weer een kans die ik heb aangepakt. Ik ben veel minder beperkt in mijn zelfstandigheid door de driewielfiets. Als ik terugkijk naar de afgelopen 12 jaar ben ik nu heel trots op wat ik allemaal heb bereikt. Het leven zit echt vol met verrassingen!”

Wil je meer informatie ontvangen over de driewielfiets Huka Vasco? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

 

Meer van Huka? Meld je aan!