Truckers spotten met de Huka driewielfiets City - Huka

Truckers spotten met de Huka City

Scania vrachtwagens zijn Tim (27) zijn lust en zijn leven. Vanaf kleins af aan fietst hij al op een Huka driewielfiets. Fietsen op een tweewieler ging niet, doordat hij vlak na zijn vroeggeboorte een hersenbloeding kreeg. Het gevolg was dat zijn rechterkant spastisch werd. “Zoals lopen gewoontegoed is voor iemand, zo is dat voor Tim niet. De Huka City is vergelijkbaar met zijn benen. Zonder de fiets komt hij bijna nergens, want hij moet zijn benen zo veel mogelijk ontlasten. Bovendien bouwt hij spierkracht op”, aldus Hanneke, de moeder van Tim.

28 geopereerd om te kunnen blijven lopen door cerebrale parese

“Tim woog met de geboorte 1000 gram. Hij was 3 maanden te vroeg geboren. Toen hij 2 jaar werd kwamen we erachter dat zijn rechterkant volledig spastisch was. Cerebrale parese wordt het ook wel genoemd. Dit was het gevolg van de hersenbloeding die hij opliep vlak na zijn geboorte. 25 jaar later doet hij het nog steeds ontzettend goed. Na 28 keer geopereerd te zijn geweest met als doel om te kunnen blijven lopen, woont hij ondertussen zelfstandig in een eigen huis met begeleiding. Als er iets is, dan belt hij en komen ze er meteen aan. Hij heeft het getroffen bij Te Passe van de Parabool.”

Huka City veranderd in de naam Scania V8 fiets

“Door zijn spasme was het fietsen voor Tim niet vanzelfsprekend. Vanaf het begin had hij bijvoorbeeld beide voeten vast aan de trapper, omdat zijn coördinatie niet goed was. Naarmate hij ouder werd, bouwde hij spierkracht op en werd het beter. Ondertussen fietst hij op zijn derde Huka fiets. Hij heeft zijn Huka City veranderd in de naam Scania V8 fiets. Voorzien van een mooie bak achterop in stijl met uiteraard Scania- en truckstickers” aldus Hanneke. “Het liefst had ik de City nog iets meer opgepimpt met Scania stickers, maar dan worden de gemeente en Medipoint niet zo blij denk ik”, aldus Tim.

Spieren moeten soepel blijven

“Bewegen is heel belangrijk voor Tim. Door de spasmes verkorten zijn spieren. Wij hebben ook altijd gezegd dat hij moet blijven fietsen om de spieren soepel te houden. Tot nu toe gaat hem dat aardig goed af. Hij heeft wel de trapondersteuning nodig. Ik vind ook dat er vanuit Nederland nog meer gestimuleerd moet worden om te blijven fietsen. Nog te vaak wordt de scootmobiel geadviseerd. Dat is niet goed. Soms geeft Spijkerman in Haarle even een onderhoudsbeurt, zodat Tim weer snel gebruik kan maken van de City fiets.” aldus Hanneke.

“Het is mooi om te zien hoeveel energie hij haalt uit het fietsen. Zonder de Huka City stort zijn wereld echt in. Dan kan hij niks en zou hij alleen maar in huis zitten. Hij fietst er overal mee naartoe”, aldus Hanneke. “Klopt, zo ga ik ermee naar de zorgboerderij waar ik elke week kom. Daar ga ik grasmaaien, zit ik op de shovel en doe ik er van alles en nog wat. Ik ben een soort manusje van alles.”

“Vakantie opnemen in de bouwvak vind ik niet leuk”

“Ik kan mooi met de Huka fiets scheuren, korte bochten maken en snel goed remmen. Als het kan, dan ga ik elke dag drie uurtjes richting de N35 of naar de Parallelweg bij Raalte om truckers te spotten. Dat doe ik regelmatig van 15.00 uur tot 18.00 uur ongeveer, omdat dan de meeste truckers voorbij komen. In de verte hoor ik al welke truck het is. Heel veel truckers kennen mij. Dan claxonneren ze even of ze stoppen langs de Parallelweg. Dat is leuk. Ik ben ook moderator van een paar Scania groepen op social media. Vakantie opnemen in de bouwvak vind ik nooit leuk, want dan kan ik niet zoveel trucks spotten bij de N35.”

Op naar een voorspoedig herstel

“Binnenkort wordt ik weer geopereerd, want ik krijg steeds meer last van mijn gewrichten. Ik krijg spierverslappers om de pijn te onderdrukken. Als ik in een spasme schiet, dan doet dat namelijk erg zeer. Dat ik geopereerd word, vind ik heel vervelend. Ik zit dan bij huis en kan niet weg met de driewielfiets naar de N35” aldus Tim. “Eigenlijk is het een ramp. Hij krijgt gips en ik ben bang dat de muren op hem afkomen. Op naar een voorspoedig herstel, zodat hij weer met de City op pad kan richting de trucks.”

cerebrale parese

Heb je interesse in een driewielfiets van Huka zoals de City van Tim? Maak vrijblijvend een proefrit om één of meerdere Huka fietsen te ervaren. Dat kan via jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Meer van Huka? Meld je aan!