We fietsen meer dan voorheen sinds de duofiets Orthros - Huka

We fietsen meer dan voorheen sinds de duofiets

Het is 11.00 uur in de ochtend als Petra (67) en Peter (69) in de tuin vertellen over hun ervaringen met de duofiets Orthros die ze in 2019 hebben aangeschaft. Beiden zijn ze graag buiten zodra het buitenklimaat een beetje meewerkt. Ze genieten van de tuin en ze barbecueën graag. Fietsen op de duofiets Orthros is een andere hobby van ze, waarmee ze er graag op uit gaan. “Genieten van de buitenlucht doen we graag”, aldus Peter.

Eropuit gaan werd lastiger met een tweewielfiets

Peter, vroeger altijd fanatiek zeiler, heeft veel van Europa gezien. “De natuur heeft zoveel te bieden. Alleen het eropuit gaan werd in de loop der jaren steeds lastiger. Gedurende de jaren door verdween langzamerhand de kracht in mijn benen en voeten. 3,5 jaar geleden werd geconstateerd dat ik een lastige spierziekte heb. Geërfd van mijn vader. De zenuwen lopen in buisjes door het lijf. De isolatie die daar als het ware eromheen zit verdwijnt bij mij. Met als gevolg dat de zenuwen mijn spieren niet meer goed kunnen aansturen. In de praktijk komt het er bijvoorbeeld op neer dat ik moeilijker loop, aldus Peter”.  “Doordat we graag buiten zien en we er graag op uit gaan gingen we ons orienteren op een alternatief voor de tweewielfiets. Stilzitten is voor ons geen optie”, aldus Petra.

Oriëntatie voor de geschikte duofiets

“Via een vriendin die een driewielfiets heeft en doordat we ons via het internet georiënteerd hebben kwamen we in contact met Ellerie Tweewielers in Elim. Daar hebben we verschillende modellen duofietsen uitgeprobeerd. Het is uiteindelijk een Huka geworden vanwege het zeer stabiele frame. Dit voelde gelijk goed. Je voelt je veilig en vertrouwd tijdens het fietsen. Daarnaast ben je flexibel qua mogelijkheid om de bijrijdster mee te laten trappen of niet. De service vanuit Ellerie zijn we zeer over te spreken. Zeer sympathiek. We zijn gestart met een proefrit te maken. Binnen 4 weken stond de nieuwe duofiets bij ons op de stoep”, aldus Peter.

Een leuk praatje is gemakkelijk gemaakt

“Als je het gezellig vindt om samen te fietsen dan kunnen we het iedereen aanraden. Je praat makkelijker met elkaar want je zit op hetzelfde niveau, stopt wanneer je wilt of je wijst gemakkelijk iets aan als je onderweg iets opvalt. Als je naast elkaar fietst dan moet je vaak afstappen of luider praten, omdat de ander je niet verstaat. Bij de duofiets Orthros is dit niet aan de orde. Het is bij wijze van of je met elkaar aan de koffietafel zit. Een leuk praatje is gemakkelijk gemaakt”, aldus Petra.

We fietsen meer dan voorheen sinds we de duofiets hebben

“Ik kan echt niet stilzitten en met de duofiets kunnen we heerlijk de frisse lucht in. We fietsen meer dan voorheen sinds we de duofiets hebben. Een hele andere beleving dan in de auto zitten. Helaas hebben we de duofiets het afgelopen jaar weinig gebruikt vanwege Corona. We zagen het niet zitten, vanwege onze gezondheid. De laatste tijd gaan we gelukkig weer vaker weg met de duofiets. We komen overal waar we naartoe willen. Grotendeels zijn we in de buurt in een straal van ongeveer 25 kilometer om Coevoerden heen. Zo gaan we richting Schoonebeek, de olievelden met de Ja-knikkers, langs de Overijsselse Vecht of langs het Picardie kanaal richting Duitsland. Binnenkort staat een fietsrit richting Gramsbergen gepland. Daar heb je een leuk restaurant aan het water”, aldus Petra.

Wil je meer informatie ontvangen over de duofiets Orthos? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

Peter & Petra duofiets orthros

 

Meer van Huka? Meld je aan!