Ze giert het uit van plezier - Huka

Ze giert het uit van plezier

Sinds 3 jaar maakt Lianne en haar gezin uit Laar (Duitsland) gebruik van de duofiets Orthros. “Onze 11-jarige dochter Ida is geestelijk en lichamelijk gehandicapt. Ze geniet enorm als we gaan fietsen op de Huka duofiets. Ze giert het dan uit van plezier!”, vertelt Lianne.

Je ziet haar vrolijk worden

“Ida is een lief, gezellig meisje dat geestelijk en lichamelijk gehandicapt geboren is. Ze loopt met moeite, we maken gebruik van diverse hulpmiddelen en ze kan helaas niet praten. Ze kan natuurlijk wel duidelijk maken of ze iets wel of niet leuk vindt” Ida communiceert door middel van mimiek en gebaren, vertelt Lianne. “Als we zeggen dat we de fiets pakken, dan weet ze precies wat er gaat gebeuren. Je ziet haar vrolijk worden en eenmaal op de duofiets giert ze het uit van plezier. Als Ida niet wil fietsen, dan is er wat aan de hand. Dan is ze bijvoorbeeld niet fit. Eigenlijk wil ze altijd wel fietsen. ”

Gemakkelijk contact met elkaar

Voorheen maakten Lianne en haar gezin gebruik van een tandem. “De reden waarom we een duofiets aangeschaft hebben, is dat we tijdens het fietsen op de duofiets gemakkelijk contact met elkaar kunnen maken. We zingen en brabbelen erop los. Met de tandem was dit een stuk lastiger, omdat je achter elkaar zit. Een andere reden is dat we de Huka Orthros ook nog kunnen gebruiken als Ida volwassen is.”

duofiets gehandicapt

Met een dame uit de buurt fietsen

Lianne vertelt dat in het begin de duofiets nog iets aan de grote kant was voor Ida. “Ellerie Tweewielers loste dit praktisch op. Ze weten veel over speciale fietsen en denken graag mee in creatieve oplossingen. Ondertussen is Ida groot genoeg en fietsen we ruim 2500 kilometer per jaar op de duofiets. We fietsen overal in de omgeving. Veelal in de weekenden en vakanties. Daarnaast maakt Ida vier keer per week na schooltijd een fietstochtje met een dame uit de buurt. Waar ze naartoe fietsen, dat weten we niet. En dat vindt Ida maar wat leuk, dat we dat niet weten. Haar gezicht spreekt dan boekdelen. Soms neemt ze bloemen mee die ze ergens onderweg samen geplukt hebben. Het is fijn dat ze het samen zo naar hun zin hebben.”

Hoogtepunt fietsvierdaagse

“Het hoogtepunt van het jaar is voor Ida de fietsvierdaagse, die elke zomer in het dorp plaatsvindt. Elke dag fietsen we ongeveer 30 kilometer rondom het dorp. Zodra we naar het startpunt fietsen wordt ze al blij. Ze begint dan te klappen en te zingen. Ook onderweg. Wat een pret heeft ze dan!  Ondertussen fietsen vrienden, vriendinnen en de oma’s en opa’s ook gezellig mee. De dagen sluiten we dan af door even gezellig bij elkaar te zitten of een patatje te eten. Ook voor ons is dat genieten.”

Nauwelijks last van darmproblemen

“De duofiets is echt een meerwaarde voor ons gezin. Op deze manier blijven we flexibel en mobiel. Ida geniet ontzettend van haar ritjes en alle gezelligheid die daarmee gepaard gaat. Bovendien heeft ze door de fietsbewegingen die ze maakt nauwelijks meer last van darmproblemen.”

Wil je meer informatie ontvangen over de duofiets Orthos? We adviseren je graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar overzicht klantervaringen

 

Meer van Huka? Meld je aan!