Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws! Bekijk het overzicht - Huka

Nieuws

Recente berichten

Regelmatig plaatsen we artikelen om jou op de hoogte te brengen van de events waar we aanwezig zijn, gebruikerservaringen, product vernieuwingen en andere ontwikkelingen binnen Huka of op het gebied van fietsen en andere vervoersmiddelen.

Gesloten op 18, 19 en 29 mei

Deze maand zijn er een aantal dagen waarbij Huka afwijkende openingstijden hanteert. Zo zijn we met Hemelvaartsdag en de vrijdag erna op 19 mei gesloten. Ook op 2e Pinksterdag zijn we..

Lees meer

Nu stap ik zonder al teveel moeite op de driewielfiets

De wereld van Ife wordt groter

Toen Ife (7) uit Amersfoort 2 jaar oud was werd bij haar het Kabuki syndroom geconstateerd. Net toen de Corona begon fietste ze voor het eerst op de Copilot. Samen met haar vader Geert..

Lees meer

Het fietst als een tierelier

Angst hebben om te fietsen dat is ook wat Ria (76) uit Breezand overkwam. “Ik viel van boven naar beneden van de trap, waardoor ik harstikke bang ben geworden om te vallen. Zo ook..

Lees meer

Dagjes uit met de Cortes

Ingrid (69) uit Breezand fietste 10 jaar lang met angst op haar tweewielfiets. “Op gegeven moment kwam het zover dat ik routes van tevoren ging bedenken, waarbij ik.."

Lees meer

“Ik voel me zo vrij als een vogeltje”

Irene (68) had een goedlopende lunchroom en vlaaierie in Zevenaar, totdat haar knieën het begaven en ze twee knieprotheses kreeg. “Na mijn twee knieprotheses ging het fietsen op.."

Lees meer

Ze giert het uit van plezier

De duofiets is echt een meerwaarde voor ons gezin. Op deze manier blijven we flexibel en mobiel. Bovendien heeft ze door de fietsbewegingen die ze maakt nauwelijks meer.."

Lees meer

De Huka wensboom

Ken je iemand uit jouw familie of omgeving aan wie je een Huka fiets gunt en kan diegene het helaas niet betalen? Of ken je iemand die een lastige periode doormaakt, zich eenzaam..

Lees meer

Onzeker op de tweewielfiets

Als oud ondernemer Hans (87) uit OIdenzaal niet op de golfclub te vinden is, dan fietst hij regelmatig. “Ik mag graag fietsen op de Cortes. Als ik deze driewielfiets niet had, dan.."

Lees meer

Optimale conditie in herfst en winter

“Je merkt echt dat het fietsen iets losmaakt”

Met 72 bewoners maakt Sint Jozef in Weerselo - onderdeel van Zorgroep Sint Maarten - gebruik van 2 Huka duofietsen. “Onze bewoners hebben een aantal favoriete uitjes, maar ook aan..

Lees meer

45 jaar niet gefietst

De vrolijke Willie (74) uit Westervoort gaat graag met zijn rode Cortes op stap. "Met deze fiets kan ik overal mee naartoe, want lopen is lastig voor mij. Ik hou enorm van de natuur: vogels..

Lees meer

“Ik kon geen driewielfiets vinden die hipper was”

De levenslustige Miek (61) uit Wanroij, die actief is in een Folk band en graag piano speelt, fietst sinds de herfst op de Vasco. "Ik begrijp niet zo goed waarom mensen soms vreemd tegen..

Lees meer

Andere gesprekken tijdens het fietsen op de duofiets

Op een warme zomerdag in juli waren we te gast bij het Seniorenkabinet in Langeveen. We kwamen hier de mooie, onlangs geopende, dagbestedingslocatie bekijken voor ouderen..

Lees meer

Zo haal jij het maximale uit je elektrische driewielfiets!

Wil je nog meer profijt halen uit jouw elektrische driewielfiets? Lees dan de tips om het maximale uit jouw driewielfiets te halen.

Lees meer

3 uitgangspunten waarbij een veilige fiets voor ouderen van pas komt

Opa, oma, vader of moeder die niet meer zelfstandig kan fietsen? Kies voor een veilige fiets voor ouderen. Huka schetst 3 uitgangspunten waarbij dit van pas komt!

Lees meer

Zo stap je veilig op een elektrische 3 wieler fiets!

Voor het eerst fietsen op een elektrische 3 wieler fiets, kan best spannend zijn. Huka legt je stap voor stap uit hoe je dit het beste aanpakt.

Lees meer

Genieten van de Achterhoekse omgeving

Van Santiago de Compostella tot een groot fietsavontuur van Bangkok naar Singapore. Niets was René en Miny uit Winterswijk te gek, totdat de gezondheid van Miny achteruitging en ze..

Lees meer

Kindertandem kopen? Zo doe je een goeie aankoop!

Denk je eraan om een kindertandem te kopen? Met deze tips kom je tot een goeie aankoop. Lees nu het blog van Huka!

Lees meer

“Mijn rijbewijs mogen ze afpakken. Mijn driewielfiets niet.”

Hettie (72) fietst sinds afgelopen zomer op de Vasco. “Ik dacht na mijn heupprothese operatie nog wel door te kunnen op de e-bike. Maar ik wist heel goed dat, als ik zou vallen, ik de Sjaak..

Lees meer

Vasco: de hippe driewieler voor volwassenen bij uitstek!

Een hippe driewieler voor volwassenen kopen? Maak dan kennis met de driewielfietsen van Huka! In dit blog vertellen we je er alles over.

Lees meer

3 weetjes over de lage instapfiets die je nog niet wist

De lage instapfiets is een mooi alternatief voor de reguliere fiets als het fietsen hierop niet meer gaat. Huka vertelt je in dit blog 3 wetenswaardigheden die je mogelijk nog niet kende. Lees 'm hier!

Lees meer

Fiets met de V van vrijheid

"Dankzij de Huka driewielfiets heeft Bram leren fietsen en kan hij sinds zijn 12e, na intensief trainen en veel geduld, fietsen op een tweewielfiets. Dat heeft zijn wereld vergroot..

Lees meer

Waarom van een revalidatiefiets?

Aarzel je over een revalidatiefiets? We helpen je graag deze drempel over. In dit blog vertellen je waarom.

Lees meer

Uitgelicht: 3 varianten van de invaliden fiets die geschikt is voor jouw kind!

Ben je je aan het oriënteren voor een invaliden fiets voor jouw kind? Huka belicht 3 geschikte opties voor je. Ontdek zelf in ons blog welke dat zijn!

Lees meer

Onbeperkte Vuelta: the day after

Van 9 juni tot en met 3 juli 2022 vond de Onbeperkte Vuelta plaats, waarbij de route zoveel mogelijk wordt afgestemd op de route van de LaVuelta Hollanda. Maar dan leuker met..

Lees meer

“Ik ken Twente op de fiets met de ogen dicht”

Sinds afgelopen jaar maakt Emma (76) gebruik van de Cortes via Meyra Hengelo. “Ik vertik het om op een scootmobiel te gaan rijden. Voor mij voelt dat als het einde dat in zicht is. Het zorgt..

Lees meer

NIEUW! Rolstoelfiets Diaz

Ben je afhankelijk van de rolstoel en wil je graag samen van de buitenlucht genieten? Met trots presenteren wij jullie onze nieuwe rolstoelfiets! Sinds deze week is deze verkrijgbaar bij ons..

Lees meer

Truckers spotten met de Huka City

Scania vrachtwagens zijn Tim (27) zijn lust en zijn leven. Vanaf kleins af aan fietst hij al op een Huka driewielfiets. Fietsen op een tweewieler ging niet, doordat hij vlak na zijn vroeggeboorte..

Lees meer

“Ik voel mij rustiger in het verkeer”

20 jaar geleden viel Jan (77) op het werk achter zijn bureau van zijn stoel. “Ik was in één klap weg. In het ziekenhuis bleek dat mijn nieren nog voor 10% functioneerden. Nadat..

Lees meer

De senioren fiets: een verademing voor de ouderen onder ons

Fietst een tweewieler niet meer prettig en ben je op zoek naar een fiets die jou extra ondersteuning en comfort biedt? Met een senioren fiets van Huka..

Lees meer

Elektrische duofiets kopen

Wil je samen van de buitenlucht genieten door eindeloze tochten langs landerijen en kabbelende riviertjes te maken? Kom dan je elektrische duofiets kopen bij Huka.

Lees meer

Hoe je het maximale uit de driewieler fiets voor ouderen haalt

De driewieler fiets voor ouderen is een feest om in je bezit te hebben. Maar hoe haalt je er het maximale uit? Wij van Huka vertellen je het in deze blog.

Lees meer

De ontelbare mogelijkheden van de sportieve driewieler volwassenen!

De mogelijkheden van de sportieve driewieler voor volwassenen zijn eindeloos. Huka vertelt je in dit blog over de opties. Lees hem hier!

Lees meer

Evenwichtsproblemen? 4x vragen en antwoorden.

Last van evenwichtsproblemen? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Maar gelukkig is er goed mee te leven zijn er mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen! Huka vertelt je er meer over.

Lees meer

4 voordelen van een fiets rolstoel die je weten moet

Gek op fietsen, maar niet meer in staat om de pedalen rond te trappen? Kies een fiets rolstoel! In dit blog lichten we 4 voordelen uit!

Lees meer

Assortiment aan speciale fietsen

Waarom een damesfiets met lage instap wat voor jou is

Moeite met een hoge instaphoogte en een regulier hoog zadel? Overweeg dan de Cortes van Huka die regelmatig wordt gebruikt als een damesfiets met lage instap van Huka.

Lees meer

Mannen in wielrenpakjes inhalen met de Copilot

Jasmijn (18) uit Hendrik Ido Ambacht heeft het cri-du-chat syndroom. Samen met haar vader Pieter (50) fietst ze al jaren op de Copilot. Sinds kort..

Lees meer

“Een dag niet gefietst, is een dag niet geleefd.”

"Na de hersenbloeding moest ervoor zorgen dat ik er weer bovenop kwam. Je hebt zoveel verlies dat je daar graag iets tegenover stelt. De Huka Cortes maakt dit mede mogelijk..

Lees meer

Driewielfietsparade door de stad

De driewielfietsparade gaat langs verschillende locaties in en rondom de stad waar de driewielfietsparade plaatsvindt. Het iniatief wordt in samenwerking met een aantal..

Lees meer

Gezondere levensstijl met de duofiets Orthros

In de Rotterdamse wijk Prins Alexander heeft woonlocatie Hanrathstraat van Middin sinds kort de duofiets. "Mede door de duofiets hebben de bewoners een betere mentale en fysieke..

Lees meer

Nieuw bij Huka: Peter Nordkamp

Graag stellen we je voor aan onze nieuwe collega Peter Nordkamp (42) uit Losser. Hij is het nieuwe aanspreekpunt voor onze fietsenwinkel dealers in Nederland.

Lees meer

Driewielfietsenwijzer helpt je graag een eindje op weg

Driewielfietsenwijzer.nl. Ken je ze al? Dit platform bestaat uit diverse vrijwilligers die zich inzetten om mensen kennis te laten maken met het driewielfietsen en helpen je graag wanneer..

Lees meer

“Ik fiets nu veel zekerder op de Cortes”

De sterke vrouw Lia (70) kreeg 7 jaar geleden borstkanker. Na de chemotherapie liep ze zenuwschade op. Fietsen op een tweewieler werd een uitdaging. Tot ze de Cortes vond.

Lees meer

NIEUW! Beschermhoes voor Huka driewielfietsen

Staat jouw driewielfiets regelmatig buiten of is jouw driewielfiets helaas niet binnen te stallen? Dan is de Huka beschermhoes een aanbeveling om de fiets in een zo goed mogelijke conditie..

Lees meer

“Dankzij de Cortes kan ik weer bewegen en buiten zijn”

De sportieve Peter (64) uit Den Haag kreeg 2 jaar geleden een hersenbloeding. Fietsen op een tweewieler ging niet meer. Totdat hij de Cortes bij een stoplicht zag staan..

Lees meer

Kijkje achter de schermen: Tonnie Eijsink

Tonnie Eijsink (63) uit Haaksbergen is een gepassioneerde allround fietsmonteur van Huka. "De fietsen die we hier maken zijn goed en ik maak er mensen blij mee."

Lees meer

Een driewielfiets dames kopen? Let op deze 4 punten

Ben jij van plan om een driewielfiets voor dames aan te schaffen? In ons assortiment hebben we drie soorten driewielfietsen voor dames: de Vasco, de Cortes en de City.

Lees meer

Elke dag een feestje op de duofiets Orthros

Bij de dagbestedingslocatie ‘Het Los Huus’ in Epe wordt elke dag met enthousiasme de Orthros uit het schuurtje gehaald. We spraken met begeleidster en teamcoördinator Linda van Wijk.

Lees meer

Vijf tips over het kopen van een driewieler gehandicapten

Wil jij graag zelfstandig genieten van de buitenlucht en mobiel blijven? In dit artikel geven we je tips waar je op kan letten voordat je een driewieler gehandicapten aanschaft.

Lees meer

Actie: duofiets tegen eenzaamheid

Helaas voelen veel ouderen zich eenzaam in Nederland. Door alle Corona maatregelen wordt dit er uiteraard niet beter op. Vanuit ons Huka hart willen we graag iets betekenen voor..

Lees meer

Mogelijkheden voor de aanschaf van een aangepaste fiets WMO

Huka heeft een ruim assortiment aangepaste fietsen die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden vergoed afhankelijk van jouw situatie. Lees hier over de mogelijkheden.

Lees meer

De Huka Vasco is mijn beste investering ooit

Hagenees Dick (78), sportieve man fietste altijd graag overal naartoe in en rondom Den Haag. Totdat in zijn omgeving meerdere mensen van hun tweewieler af vielen..

Lees meer

Duofiets ouderen van Huka tegen eenzaamheid

Verschillende instanties geven aan dat eenzaamheid onder ouderen vaak samenhangt met gezondheids- en mobiliteitsproblemen. Met een duofiets ouderen kunnen jullie samen..

Lees meer

Bekijk Huka’s opties voor een driewielfiets met rugsteun

Ben jij op zoek naar een comfortabele fiets en kun je dat extra steuntje in de rug gebruiken? Dan is een van onze fietsen met rugsteun een geschikte optie voor jou!

Lees meer

Alternatief driewielfiets om mobiel te blijven

Fietsen is een geliefde bezigheid onder vele Nederlanders. Maar wat als dat op een tweewieler niet meer gaat? Wij bij Huka bieden het veilige alternatief driewielfiets.

Lees meer

Ik zie de Cortes als de Rolls Royce onder de driewielfietsen

Auke (39) uit Bedum kocht begin dit jaar zijn Cortes. Auke heeft een niet aangeboren hersenletsel. In de praktijk ervaart hij hinder van onder anderen zijn evenwicht..

Lees meer

De uitgebreide opties bij de duofiets elektrisch

Onze duofiets elektrisch Orthros is voorzieen van diverse functionaliteiten en onderdelen. Deze zijn verder uit te breiden met verschillende opties en accessoires..

Lees meer

Ontdek de mogelijkheden van een aangepaste elektrische fiets bij Huka!

Een aangepaste elektrische fiets heb je in allerlei soorten en maten. Bij Huka zijn we gespecialiseerd in fietsen die we kunnen aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren..

Lees meer

Huka fietsers gezocht voor interview

Fiets jij op een Cortes, rijd jij in een Pendel of andere Huka fiets? En vind je het leuk om geinterviewd te worden over jouw ervaringen? We komen graag in contact met je!

Lees meer

“Trots op wat ik heb bereikt”

"Door de sportieve Vasco ben ik niet afhankelijk van anderen die mij moeten brengen en halen. Ik kan zelf overal naartoe fietsen. Balansproblemen zijn niet aan de orde!"

Lees meer

Opties voor een elektrische driewieler test bij Huka

Bij Huka laten we je graag ervaren hoe het fietsen op een driewielfiets is! lees hier over mogelijkheden voor een elektrische driewieler test!

Lees meer

5 meest gestelde vragen over onze duofiets met ondersteuning

Houd je van het maken van fietstochten en doe je dat graag samen met iemand? Dan kan onze duofiets met ondersteuning de uitkomst zijn. In dit artikel geven we antwoord op..

Lees meer

Geen fietsstress meer

Eigenlijk wou ik geen driewielfiets, omdat ik met de gedachte liep dat ik er dan zo gehandicapt uit zou zien. Totdat ik de Cortes zag. Ik vind het geweldig om heerlijk te fietsen op de Cortes..

Lees meer

Mogelijkheden fiets voor gehandicapten kind

Huka heeft verschillende mogelijkheden voor een fiets voor gehandicapten kind. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan de mogelijkheid om zelfstandig te fietsen of..

Lees meer

De Cortes: ook wel gezien als de ligfiets onder de Huka’s

Wil jij fietsen op een unieke fiets die je een veilig en stabiel gevoel geeft? Dan is de driewieler ligfiets Cortes uit de Huka collectie een uitstekende keuze.

Lees meer

5 tips voor onderhoud Huka fiets

Hoe zorg je ervoor dat je jouw Huka fiets het beste onderhoudt, zodat je zo lang mogelijk plezier ervan hebt? We hebben 5 tips voor je voor je op een rij gezet voor klein onderhoud...

Lees meer

Kijkje achter de schermen: Kris Sonneborn

Bij Huka is Kris (50) Product Development & KAM Manager. "Eigenlijk heb ik een hele brede functie. Ik let erop dat het kwaliteitsniveau van Huka hoog blijft op alle afdelingen...

Lees meer

Samen genieten op een Huka tandem fiets voor gehandicapten

Wil je samen eropuit en genieten van mooie fietstochten? Lees hier dan meer over de tandem fiets voor gehandicapten van Huka en over de voordelen ervan!

Lees meer

Ik fiets zorgeloos op de Huka City!

"Nadat ik de laatste keer in een scootmobiel belandde, ben ik uiteindelijk weer begonnen met trainen om te kunnen fietsen. Dit keer op de driewielfiets. De keuze viel al snel op de City...

Lees meer

Update levertijden

Eerder hebben wij je geïnformeerd over de overspannen vraag naar onderdelen in de fietsbranche. We zijn inmiddels een half jaar verder en..

Lees meer

Update levertijden

Eerder hebben wij je geïnformeerd over de overspannen vraag naar onderdelen in de fietsbranche. We zijn inmiddels een half jaar verder en..

Lees meer

De voor- en nadelen van een driewielfiets op een rij

Voelt fietsen op een tweewieler niet meer veilig en overweeg je een driewielfiets? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van een driewielfiets uit.

Lees meer

Aangepaste fiets kind kopen? Maak kennis met de AT-serie van Huka!

Vindt jouw kind het ook zo fijn om buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes? En is dit op een gewone tweewieler of reguliere driewieler niet mogelijk? Maak kennis met...

Lees meer

The week after: Onbeperkte Elfstedentocht

Brigitte en Ireen zijn weer terug van de Onbeperkte Elfstedentocht. “Het was een geweldige week. Ligfietsen, driewielfietsen, duofietsen, alles kwam je tegen, aldus Ireen”.

Lees meer

Welke Huka driewielfiets met elektrische trapondersteuning?

Wil jij een Huka driewielfiets met elektrische trapondersteuning aanschaffen? Lees hier de belangrijkste eigenschappen van onze driewielfietsen voor volwassenen.

Lees meer

Zo lang mogelijk mobiel blijven met de ziekte van Huntington

Door actief te blijven met fietsen kan de mobiliteit en zelfstandigheid zo lang mogelijk worden behouden. Lees hier Huka's mogelijkheden.

Lees meer

Onbeperkte elfstedentocht met Huka’s

Van 15 tot en met 19 september vindt de Onbeperkte Elfstedentocht plaats. Een oer-Hollands initiatief! Lees hier meer over deelnemers Brigitte en Ireen.

Lees meer

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

Bij Huka groeit de vraag e-bikes steeds meer. Waarom kiezen mensen steeds vaker voor een fiets met trapondersteuning? Wij leggen uit waarom.

Lees meer

Kijkje achter de schermen: Milan Leussink

Milan Leussink (32), getrouwd en vader van een dochter en zoon, werkt sinds een jaar bij Huka als Copilot monteur. Hiervoor werkte hij bij verschillende werkgevers in de logistiek..

Lees meer

Mobiel blijven met een spierziekte: vroeger versus nu

Lianne over de mobiliteit bij een spierziekte: “ik vind het prachtig om te zien dat mensen met een spierziekte nu langer mobiel kunnen blijven door de fietsen van Huka”

Lees meer

Ik tuf overal vol vertrouwen naartoe

Ik werd angstig. Het fietsen op mijn e-bike ging niet meer. Ik wil nog graag de deur uit, anders word mijn wereld een stuk kleiner. Toen maakte ik kennis met de Cortes..

Lees meer

“Ik ben altijd al dol geweest op fietsen. Hoezo gehandicapten fiets?”

Al jaren is fietsen Jurjen's (28) passie. Alleen voelde hij zich nooit zo prettig op zijn oude driewieler. Zijn oudere driewieler werd namelijk al snel geassocieerd met..

Lees meer

Onbeperkt fietsplezier voor twee op een 2 persoons fiets

Wil je graag samen eropuit en genieten van de buitenlucht en een gezellig praten onderweg? Dat kan met de 2 persoons fiets collectie van Huka. In dit artikel vertellen we je over..

Lees meer

We fietsen meer dan voorheen sinds de duofiets

Het is 11.00 uur in de ochtend als Petra (67) en Peter (69) in de tuin vertellen over hun ervaringen met de duofiets Orthros die ze in 2019 hebben aangeschaft. Beiden zijn ze..

Lees meer

Driewielconstructie versus constructie volwassen fiets met zijwielen

Zodra een tweewieler niet meer veilig is zijn er verschillende oplossingen mogelijk om te kunnen blijven fietsen. In dit artikel vertellen we je meer over onze driewielconstructie en..

Lees meer

Alternatief voor 4 wieler fiets

De 35.000 km aan fietspaden in Nederland worden hierdoor weer extra goed bezocht. Een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets die bij je past en..

Lees meer

Onbezorgd de weg op met een stabiele fiets voor ouderen

Fietsers maken in Nederland een groot deel uit van het dagelijkse verkeer. Echter gebeuren er ook regelmatig ongelukken waarbij fietsers betrokken zijn. Uit onderzoek blijkt dat..

Lees meer

Het lange avontuur naar de Grand Ballon

Wat afgelopen mei een mooi avontuur had moeten worden om de Grand Ballon te gaan beklimmen met de driewieler Cortes, pakte helaas door de Corona anders uit.

Lees meer

Meedoen met haar vriendinnetjes op de AT-B fiets

Eropuit met haar vriendinnetjes na schooltijd. Dat is wat de ondernemende en vrolijke Feline (8) graag doet. Helaas kon dat niet altijd op haar manier, want door haar aangeboren afwijking..

Lees meer

Met de Cortes de Grand Ballon op!

We reisden afgelopen maand af naar Tilburg. Hier woont de fanatieke Ireen van de Voort (56) die in mei voor het goede doel de Grand Ballon gaat beklimmen met de driewieler Cortes.

Lees meer

Kijkje achter de schermen: Faris Rahimo

Inmiddels werkt Faris alweer 19 jaar bij Huka als Pendel en Classic specialist. “De electronica skills die ik heb opgedaan bij General Motors kan ik nog dagelijks toepassen in de montage."

Lees meer

Ik had niet verwacht weer zó mobiel te worden

"De stap naar een driewieler heeft even geduurd, maar het heeft mij zoveel opgeleverd! Ik hoef niet meer binnen te zitten of dat kleine blokje om te lopen. Ik kan er zelfstandig op uit!”

Lees meer

Erop uit met de rolstoelscooter Pendel en mijn lieve hulphond

Elvira (59), een actieve vrouw van drie kinderen, maakt al meer dan 17 jaar gebruik van de rolstoelscooter Pendel. Samen met haar hulphond Konrad gaat ze er iedere dag..

Lees meer

Op pad met Fietsmaatjes Kaag en Braassem

Fietsmaatjes, een Oerhollands initiatief, waarbij dagelijks meerdere mensen de mogelijkheid krijgen om met behulp van een fietsmaatje (vrijwilliger) heerlijk in de buitenlucht te..

Lees meer

Genieten van de mooie dingen die je kan ondernemen

Met enthousiasme vertelt Ilze (43) dat ze al meer dan 8 jaar op de driewielfiets Country fietst. "Het begon allemaal toen Isabelle 1 jaar werd en ik graag met haar wou fietsen..

Lees meer

Huka doet mee met de NL Doet vrijwilligersdagen

Huka steekt graag de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersdagen. Om bewoners van diverse zorginstellingen een onvergetelijke dag te bezorgen, hebben we...

Lees meer

Er gaat een wereld voor Linn open

"Zodra we Linn op de rolstoelfiets hadden gezet en de eerste meters maakten was ze helemaal blij. Ze had een glimlach van oor tot oor en ze was meteen relaxt. Zo ontroerend, aldus Esther.”

Lees meer

Duofiets met trapondersteuning

Ben jij op zoek naar een duofiets met trapondersteuning? Maak kennis met de duofiets Orthros van Huka. Een duofiets met trapondersteuning biedt meer comfort en je..

Lees meer

Achter de schermen: Jos Gortemaker

Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer is dat Jos Gortemaker (53) uit Hengelo die fanatiek mountainbiker is. Als kind aan huis heeft hij verschillende...

Lees meer

Samen erop uit met de rolstoelfiets

Samen erop uit met de elektrische rolstoelfiets Duet. Joke (70) en Herman (71) kan je ondertussen zijn tegengekomen. “Zelfs Rutte heeft ons gespot en werd..

Lees meer

“De rolstoelscooter Pendel geeft me meer zelfstandigheid”

5 jaar geleden kwam Henny Oonk (74) uit Borne ten val van een huishoudtrapje met als gevolg de zware pech een dwarslaesie eraan over te houden. Ondanks het feit dat ik mijn nek...

Lees meer

Voordelen elektrische duofiets Orthros

Is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk? Vind je het leuk om er samen op uit te gaan? In dit artikel gaan we in op de voordelen van de duofiets Orthros.

Lees meer

Achter de schermen: Murat Sinasi

Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer is dat Murat Sinasi (38). Een jaar geleden kwam hij bij Huka terecht. Inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in...

Lees meer

Een elektrische rolstoelfiets kopen? Bekijk hier de tips

Een elektrische rolstoelfiets kopen is een aankoop die je niet regelmatig verricht. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je rekening mee kan houden als je van plan bent...

Lees meer

Tandemfiets kopen? Ervaar de tandem Copilot!

Je hebt vele kilometers op de gewone fiets gemaakt, maar je bent op een gegeven moment niet meer in staat om op een gewone fiets te blijven fietsen? Een tandemfiets kan de..

Lees meer

Aanschaf opties driewieler fiets voor ouderen

Ben je voornemend een driewieler fiets voor ouderen te kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden qua aanschaf? Er zijn verschillende manieren om...

Lees meer

Assortiment & ondersteuning aangepaste fietsen voor gehandicapten

Regelmatig krijgen wij de vraag welke mogelijkheden we bieden aangaande aangepaste fietsen voor gehandicapten. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Lees meer

De mogelijkheden van een duofiets kopen

De duofiets van Huka wordt ook wel de social bike genoemd. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden om de duofiets naar wens samen te laten stellen en geven we je tips wanneer...

Lees meer

Tips om te leren fietsen op een invalide fiets

Mensen die voor het eerst op een invalide fiets fietsen moeten meestal even wennen. Op een gewone fiets heb je een bepaalde balanstechniek aangeleerd die niet te vergelijken is met...

Lees meer

Driewieler voor volwassenen kopen?

Ben je van plan om een driewieler voor volwassenen te kopen? In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden voor een aangepaste fiets en de mogelijkheid om een proefrit te maken...

Lees meer

De mooiste fietsroutes van Nederland

We zitten weer in het goede seizoen, heerlijk! Graag delen we met jou een aantal mooie fietsroutes in Nederland. De recreatieve fietsroutes zijn samengesteld door...

Lees meer

“Bewegen binnen je mogelijkheden”

Zodra het even kan en het weer is buiten aangenaam, gaan we met onze bewoners erop uit met de duofiets. Bewoners genieten ervan en als zij een fijne dag hebben, dan hebben wij...

Lees meer

Achter de schermen: Rik Horsthuis

Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer is dat Rik Horsthuis (25) uit Lattrop die bij Huka begon als stagiaire en inmiddels...

Lees meer

Tips opladen rolstoelscooter Pendel & scootmobiel Classic 

Beschik jij over een rolstoelscooter Pendel of de scootmobiel Classic? In de artikel geven we een aantal tips om de levensduur van de accu's te vergroten.

Lees meer

“De Cortes geeft mij vrijheid en een goede conditie”

Zoveel als Henk (77) vroeger gereisd heeft voor zijn werk als werktuigbouwkundige. Zoveel jaren heeft hij vervolgens thuis gezeten en gerevalideerd om aan zijn herstel te werken.

Lees meer

Driewielfiets ontdekdagen Fietsersbond

Wil je kennismaken met driewielfietsen? We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij één van de 'Driewielfiets Ontdekdagen' van de Fietsersbond.

Lees meer

In gesprek met Pascal Landheer

De wintermaanden te koud om te fietsen? Niet als het aan Pascal Landheer ligt. Ondanks het koude weer dat zeker niet bevorderlijk is voor haar ziekte MS, trapt zij...

Lees meer

Zon, zee, strand en fietsen

Sinds afgelopen zomer kun je bij De Bever Verhuur terecht voor verschillende Huka fietsen en daar wordt al veel gebruik van gemaakt. Hoe bevallen ze?

Lees meer

“De Cortes is mijn rijdend statief”

Dik van Baren (80) is graag buiten. Het liefst stapt hij elke dag op de fiets om de natuur in te gaan. Samen met zijn vrouw Annemiek - fanatiek vogelaar - en zijn camera gaat...

Lees meer

Achter de schermen bij Huka: Stefan Jeunink

Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer productmanager Stefan Jeunink (44). “We hebben dit jaar grote vooruitgang...

Lees meer

Samen op de duofiets

Verpleeghuis Het Borsthuis in Hengelo organiseert veel activiteiten in het kader van het welzijn van cliënten. Fietsen op de duofiets is daar één van...

Lees meer

Achter de schermen bij Huka: Roy Schoolkate

Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer Roy Schoolkate (41). Als allround monteur heeft hij al heel wat Huka-producten in elkaar gezet en...

Lees meer

Meer van Huka? Meld je aan!