Kijkje achter de schermen: Richard Ruinemans - Huka

Kijkje achter de schermen: Richard Ruinemans

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen. Deze keer vertelt Richard Ruinemans (50), een gepassioneerde fietsmonteur, zijn verhaal. Richard kon bijna sneller fietsen dan lopen. Hij was 7 jaar toen hij aan de eerste fiets ging sleutelen. Als 14 jarige werd hij tijdens zijn weekendbaantje opgeleid tot fietstechnicus. Na gewerkt te hebben als onder anderen timmerman en kwaliteitscontroleur van hydraulische machines solliciteerde hij bij Huka. “Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Elke driewieler Cortes maak ik met veel passie!”

Appeltjesgroene Cortes

“Persoonlijk vind ik de driewieler Cortes de mooiste fiets uit onze collectie. De Cortes is gaaf om te zien en gaaf om te maken. Het maakt het dan ook extra gaaf als ik iemand erop zie fietsen in mijn vrije tijd! Tegenwoordig maken we de Cortes ook in allerlei kleuren. Een paar maanden geleden maakte ik bijvoorbeeld een appeltjesgroene Cortes met elektrische ondersteuning. Een mooie frisse kleur die in combinatie met de zwarte accenten er goed uitsprong. De gedachte achter de naam Cortes geeft de fiets extra lading. Cortes is namelijk van oorsprong een ontdekkingsreiziger. Vrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid staan hier symbool voor. Dat zie je ook terug bij de eindgebruikers van de Cortes.”

Ik kijk vooral vanuit mijn eigen bril

“Elke fiets test ikzelf en laat ik ook door andere collega’s testen. We kijken dan kritisch naar het rijgedrag, stuurgedrag, de remmen en of alle andere elementen verder kloppen. De kwaliteit staat hierbij voorop. Ik ben een kritische man, zodoende kijk ik vooral vanuit mijn eigen bril of ik het zelf goed genoeg zou vinden als het mijn fiets zou zijn. Het mooie is dat ik al mijn ziel en zaligheid in de montage en testfase kan stoppen. Hier krijg ik energie van. Je mag mij er zelfs ‘s nachts voor wakker maken.”

Op fietsvakantie

“Ook na mijn werk ben ik nog regelmatig met fietsen bezig. Ik heb ondertussen een heus fietsenpark thuis staan. Twee tot drie keer per jaar ga ik met mijn kameraden op fietsvakantie. Vaak in het buitenland zoals Duitsland, Itali├ź of Spanje. Hier geniet ik enorm van. We fietsen door de idyllische plaatsen, mooie uitgerekte landschappen en komen in aanraking met het heerlijke lokale eten en de lokale bevolking. Onlangs fietsten we in 4 dagen tijd 550 kilometer op Mallorca. Hierbij kregen we te maken met hoogtes van 1900 meter en diepe dalen. Ik denk dat ik wel 14.000 kilometer op de fiets per jaar maak. Ik ben een blij man.”

Richard Ruinemans

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer van Huka? Meld je aan!