Nieuw bij Huka: Bas Schrotenboer - Huka

Nieuw bij Huka: Bas Schrotenboer

We stellen je graag voor aan onze nieuwe collega Bas Schrotenboer (32)! Sinds deze maand is Bas begonnen bij de Sales Support en wordt hij het eerste aanspreekpunt voor onze internationale klanten. Bas was voorheen Sales Engineer bij een technische organisatie, waar hij verantwoordelijk was voor het orderproces en project management. “In mijn vrije tijd voetbal en dart ik en sta ik graag op de latten tijdens de skivakantie. Ik heb er enorm veel zin in om bij Huka te gaan werken en onze internationale klanten te ondersteunen”, aldus Bas.

Een switch van werkvoorbereider naar een commerciële opleiding
“Ik heb de technische opleiding Werktuigbouwkunde op het MBO afgerond. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Ik merkte op een gegeven moment aan mezelf dat ik de (internationale) klantcontacten miste. Daar moest ik iets mee doen! Vervolgens ben ik begonnen aan het Windesheim met de opleiding International Business and Languages (IBL). Deze opleiding sloot goed aan, waarbij het commerciële aspect en het talen aspect samenkwamen”, aldus Bas.

Mijn roots liggen bij het dierenasiel
“Mijn roots komen ergens anders vandaan. “Ik ben van huis uit opgegroeid met een dierenasiel. Deze werd gerund door mijn ouders. Toen ik klaar was met de HBO studie heb ik door omstandigheden het dierenasiel ook nog even gerund. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus na een tijdje wilde ik toch mijn commerciële carrière voortzetten en ben ik met het runnen van het dierenasiel gestopt”, aldus Bas.

Geen onbekende van Huka
“Ik ben geen onbekende van Huka. Voor mijn studie IBL liep ik er stage in 2014. De leuke tijd die ik toen had ervaren, is mij altijd bijgebleven. Toen ik de vacature voor Sales Support medewerker zag, heb ik gelijk gereageerd. Ik vind vooral de oplossingen die Huka maakt heel mooi en functioneel. We maken producten voor mensen die graag weer willen fietsen, omdat ze dat niet kunnen op een tweewieler. Een gaaf bedrijf om voor te werken!”, aldus Bas.

“Zo kreeg ik afgelopen week een mail van iemand die aan het einde van zijn leven is. Hij mailde om aan te geven dat hij nog steeds enorm blij is met zijn driewielfiets en nog erg geniet van het fietsen op een Huka. Dat zijn mooie berichten om te krijgen. Daarnaast is de sfeer goed bij Huka. Huka is een platte organisatie met een open no-nonsense sfeer. Je kan overal naar binnenlopen als je een vraag hebt. Die bedrijfscultuur en de Twenste nuchterheid houd ik van.”

Van bestelling tot levering
“Ik heb een breed takenpakket bij Huka. Ik hou mij bezig met verschillende werkzaamheden, waarbij de focus ligt om onze klanten te ondersteunen in het verkoopproces. Denk hierbij aan het adviseren en informeren van de klant, de bewaking van het orderproces en de levering ervan. Ik kijk er naar uit om onze (internationale) klanten te spreken en ze te leren kennen in combinatie met de mooie ambities die Huka heeft”, aldus Bas.

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer van Huka? Meld je aan!