Groot Nieuws: Huka B.V. is overgenomen door AdderaCare

Groot Nieuws: Huka B.V. is overgenomen

Per 1 februari is Huka te Oldenzaal overgenomen door AdderaCare. AdderaCare is een Zweedse investeringsmaatschappij die zich richt op de versterking en groei van organisaties in de toegankelijkheid- en thuiszorg sector wereldwijd. Oud-eigenaar Bas Kamp zal actief blijven binnen Huka.

Huka is inmiddels meer dan 40 jaar actief en begon haar activiteiten in 1975 met het ontwikkelen van zitsystemen voor mensen met een beperking, zoals elektrische rolstoelen. Door de jaren heen is de focus komen te liggen op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van aangepaste fietsen en andere vervoersmiddelen. Denk hierbij aan driewielfietsen, duofietsen en aangepaste scootmobielen met Dutch design voor de Europese en Amerikaanse markt. Door deze focusverandering wist Huka een grotere afzetmarkt te creëren met als doel de wereld voor de mens gemakkelijker te maken.

“Met AdderaCare als eigenaar krijgen we de kans om nog sterker en groter te worden.”

Bas Kamp, voormalig eigenaar van Huka, is zéér positief over de overname. “Ik ben heel enthousiast over het bereiken van deze overeenkomst met AdderaCare. Ik ben ervan overtuigd dat we blijven groeien met AdderaCare als onze nieuwe eigenaar. Met AdderaCare als eigenaar krijgen we de kans om nog sterker en groter te worden.”

AdderaCare heeft grote plannen met Huka

AdderaCare heeft grote plannen met Huka en wil zich onder andere gaan focussen op de mobiliteitssector binnen de Scandinavische markt en een stevige positie verkrijgen op de Nederlandse markt. “We zijn erg content met de overname van Huka in Nederland, die tezamen met Scandinavië marktleider is op het gebied van toegankelijkheid en thuiszorg. Door deze overname hebben we een uitstekende positie op de Nederlandse markt en zullen we doorgaan met het verkennen van de markt voor interessante bedrijven, aldus Michael Hermansson, CEO van AdderaCare.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Bas Kamp

Meer van Huka? Meld je aan!