In de winkel bij: Rein Veenendaal Fietsen - Huka dealer

In de winkel bij: Rein Veenendaal Fietsen

Rein Veenendaal Fietsen is een begrip in de regio en ver daarbuiten. Dit jaar bestaan ze 70 jaar en dat wordt gevierd met diverse activiteiten in- en buiten de winkel. Van heinde en verre komen ze naar deze fietsspeciaalzaak. Hun kracht? Inzetten op een goede after sales en service met een sociale achtergrond.

Vertrouwen is het sleutelwoord

Die sociale achtergrond komt voort uit de oprichter, de inmiddels overleden, Rein Veenendaal. “Mensen die het niet zo breed hadden, hielp hij graag evenals mensen die niet uit de voeten kwamen met een ‘gewone’ fiets”, aldus zoon Koos Veenendaal. Koos Veenendaal heeft de zaak overgenomen en inmiddels is ook zijn zoon Nick Veenendaal binnen de zaak actief.

“Rein Veenendaal Fietsen levert, in de breedste zin des woord, fietsen. Van reguliere fietsen, sportfietsen tot aangepaste fietsen zoals de driewieler Cortes en duofiets Orthros. Vertrouwen is ons sleutelwoord. Daarmee bedoel ik het vertrouwen dat we graag willen hebben met onze fabrikanten, dat je mag verwachten als rijwielhandelaar en het vertrouwen van de klant”.

De advisering rondom veiligheid, stabiliteit en lichaamshouding is belangrijk

“Als het om aangepaste fietsen gaat, krijgen we diverse aanvragen binnen. Denk hierbij aan aanvragen vanuit eindgebruikers, specialisten vanuit de fysiopraktijk, zorginstellingen etc. De advisering rondom veiligheid, stabiliteit en lichaamshouding is belangrijk hierbij. Als je een klant in de showroom krijgt is het wenselijk om de tijd te nemen, want het is best een switch van een gewone fiets naar een aangepaste fiets. Rust en wilskracht zijn hierbij van belang”.

Als ik hier niet voor ga, dan wordt het niet meer wat op de fiets

“Zo had ik afgelopen jaar een dame in de winkel die écht graag weer wilde fietsen. Alleen het was lastig voor haar om te wennen aan een driewieler. Ze zei: “Als ik hier niet voor ga, dan wordt het niet meer wat op de fiets”. Helaas ging de switch voor haar in het begin niet al te makkelijk. Vervolgens heb ik een motorrijzaak met zijspan ervaring benaderd om haar te ondersteunen en te begeleiden. En met succes! Deze dame maakt inmiddels alweer een jaar gebruik van haar aangepaste fiets en het verrijkt haar in haar dagelijkse doen en laten. Missie geslaagd.

En zo willen we graag nóg meer mensen laten fietsen als een tweewieler niet de oplossing is. In het tweede kwartaal organiseren we in samenwerking met Huka een middag om (potentiële) klanten te informeren over de mogelijkheden. De samenwerking met Huka werkt hierbij prettig. Huka schakelen we in als we aanvullende kennis nodig hebben om een goede aansluiting te vinden met onze klanten. Daarnaast worden afspraken goed nagekomen, ze zijn flexibel en hanteren ze korte levertijden”.

Ga naar alle driewielfietsen

Ga naar alle duofietsen

Terug naar nieuwsoverzicht

Rein Veenendaal Fietsspecialist

Meer van Huka? Meld je aan!