Nieuw bij Huka: Rob Lotgerink - Directeur Operations - Huka

Nieuw bij Huka: Rob Lotgerink

Door de explosieve groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt wordt de directie van Huka uitgebreid met Rob Lotgerink (58) als directeur Operations. Rob is geen onbekende van Huka. De uit de ondernemersgezin afkomstige Tukker die in zijn vrije tijd graag wandelt en tennist werkte eerder al 18 jaar voor Huka. “Het bloed stroomt waar het niet gaan kan”, aldus Rob.

Van vakantiemedewerker tot Business Unit Manager

“Zijn carrière bij Huka begon in 1982. “Als vakantiemedewerker ben ik gestart. Na jaren op de zaterdag aan de slag te zijn geweest als poedercoater en montage medewerker ging ik destijds met voormalig mededirecteur Ben Kamp in gesprek. Vervolgens ging ik fulltime aan de slag waarbij ik de organisatie op diverse fronten administratief ondersteunde. Later werd ik verantwoordelijk voor het automatiseren van diverse systemen in de organisatie en ben ik onder anderen verantwoordelijk geweest als business unit manager voor de Skwirrel. Na 18 jaar te hebben gewerkt voor Huka werd het tijd voor iets anders.”

Er gebeurde iets in mij dat ik al die jaren heb gemist

“Ik heb een uitstap gemaakt naar onder andere het sociale werkvoorzieningsbedrijf DCW. De laatste 6 jaren ben ik actief geweest als ondernemer bij de Co-Ondernemers. Met een team vakspecialisten ondersteunden we als bedrijfsadviesbureau andere ondernemers op financieel, organisatorisch en/of logistiek gebied. Met als passie ondernemers multidisciplinair verder te helpen in zijn of haar groei en hen te ondersteunen bij (complexe) besluiten. Maar toen werd het tóch tijd voor de volgende stap: terug naar Huka. Er gebeurde iets in mij dat ik, denk ik, al die jaren heb gemist.”

Bouwen aan de organisatie

“Het contact met Huka startte weer op doordat Bas Kamp mij benaderde om een aantal processen bij Huka onder de loep te nemen. Het plan dat ik destijds vanuit de Co-Ondernemers presenteerde en begeleide samen met een andere Co-ondernemer zet ik nu voort. Hierin kan ik mijn passie goed kwijt: namelijk het bouwen aan de organisatie, het kritisch nadenken over de structuur en de wijze waarop je samen ervoor zorgt dat je het proces blijft borgen. Het uiteindelijke doel is om samen met Bas en het team de performance te verbeteren en het plezier te houden op de werkvloer. We zitten immers 40 uur bij elkaar op de lip en dat moet leuk zijn.”

De betrokkenheid en bevlogenheid is er nog steeds

“Ik denk een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om de explosieve groei, die Huka heeft doorgemaakt en waar we middenin zitten, procesmatig in goede banen te leiden. Naast het feit dat Huka zich heeft doorontwikkeld merk ik dat de betrokkenheid en de bevlogenheid er nog steeds is. We zijn trots op de producten die we maken. Dat is een mooie basis om samen de schouders eronder te zetten.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer van Huka? Meld je aan!