Achter de schermen: Frans ter Grote - Huka

Achter de schermen: Frans ter Grote

De mensen die voor Huka werken; wie zijn dat eigenlijk? Hoe dragen zij op hun eigen manier bij aan de organisatie, met hun persoonlijke kwaliteiten en manier van werken? Eens in de zoveel tijd spreken we iemand achter de schermen. Deze keer is dat Frans ter Grote (61). Hij werkt inmiddels alweer 31 jaar voor Huka en kent de organisatie als geen ander.

Roots als interieurbouwer en meubelmaker

Frans is enorm handig en creatief. Dit heeft te maken met zijn roots. Voorheen was Frans namelijk interieurbouwer en meubelmaker. “Op een gegeven moment was ik op zoek naar een nieuwe baan, omdat ik meer bij huis wou zijn vanwege mijn gezin. Op een verjaardag sprak ik een oud collega en zo kwam ik in contact met Huka.”

Van ‘manusje van alles’ naar ‘specialist’

Inmiddels heeft Frans al meerdere functies binnen Huka uitgevoerd. “Ik startte als houtbewerker van houten stoeltjes, daarna werd ik monteur en vervolgens ben ik 20 jaar lang chef werkplaats geweest. Afgelopen jaar heeft Huka de productie geherstructureerd en kreeg eenieder op de werkvloer een eigen specialisme. Vroeger was je manusje van alles, tegenwoordig ben je meer een specialist.”

“Na de zomervakantie ben ik verantwoordelijk geworden voor de customer service afdeling. Ik kan mijn kennis in deze functie goed benutten”. Frans zorgt ervoor dat de service verzoeken netjes worden opgepakt en houdt zich bezig met specifieke wensen, aanpassingen en reparaties van Huka fietsen. “Het mooiste aan mijn werk is dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan ons doel en dat is om de wereld van de mensen om ons heen makkelijker te maken”, vertelt Frans enthousiast.

Trots op de Cortes en Othros

“Ondanks dat er in de afgelopen 31 jaar diverse wijzigingen en verhuizingen hebben plaats gevonden van- en binnen Huka, blijft Huka een mooi sociaal bedrijf. Iedereen staat voor elkaar klaar en werkt met elkaar. Waar ik enorm trots op ben, is de ontwikkeling van de driewieler Cortes en de duofiets Othros. Dit product is helemaal nieuw geboren binnen Huka en enorm geslaagd. Maar ik ben ook nog steeds trots op onze TDV’s, de toilet douchestoel, die we inmiddels al meer dan 30 jaar produceren en nog steeds een gevraagd product is.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Frans ter Grote

Meer van Huka? Meld je aan!