Update levertijden - Huka

Update levertijden

Eerder hebben wij je geïnformeerd over de overspannen vraag naar onderdelen in de fietsbranche. We zijn inmiddels een half jaar verder en helaas is er nog geen sprake van enige verbetering.

Voor Huka betekent dit nog steeds dat onze leveranciers niet altijd de gewenste levertijden kunnen waarborgen. Zodoende is het voor ons nog steeds lastig om fietsen op de gewenste en/of bevestigde leverdatum te leveren. Dit vinden wij enorm vervelend! We doen er uiteraard alles aan om weer de korte levertijden te behalen zoals je van ons gewend bent. Zodoende dat we ook kijken naar kwalitatief soortgelijke onderdelen, wanneer leveringen van bepaalde onderdelen te lang duren. Hierbij blijven we uiteraard oog houden voor de kwaliteit en veiligheid van deze onderdelen.

Prijzen 2022

Daarnaast hebben we dit jaar een tussentijdse prijsverhoging moeten doorvoeren. Op dit moment beraden we ons over de prijzen voor 2022. We worden nog dagelijks geconfronteerd met aanzienlijke prijsverhogingen. Zo zijn de metaalprijzen enorm gestegen, zijn de kosten voor transport vanuit Azië geëxplodeerd en zijn de prijzen van fietsonderdelen enorm gestegen ten gevolge van schaarste. Tevens volgen er ongetwijfeld loonsverhogingen vanuit de lopende CAO onderhandelingen. Binnenkort zullen we meer duidelijkheid geven over de prijzen van 2022.

Uitlevering losse onderdelen

Om voldoende voorraden voor onze reguliere productie te kunnen waarborgen, zijn we helaas nog steeds genoodzaakt om het uitgeven van een aantal onderdelen te staken of in sommige gevallen te reguleren. Zodra er een oplossing voor handen is, dan zullen we deze uiteraard aanbieden. Concreet houdt het in dat we op dit moment geen losse Shimano onderdelen, schijfremsystemen, banden (binnen- en buiten), naven en wielen kunnen leveren. We betreuren dit ten zeerste, maar helaas is dit de situatie op dit moment. Wil je op de hoogte worden gebracht zodra specifieke onderdelen weer voorradig zijn voor uitgave? Stuur dan een e-mail naar service@huka.nl. We informeren je vervolgens zodra de desbetreffende onderdelen weer beschikbaar zijn. Mocht je tussentijds vragen hebben of je wilt sparren over een tussenoplossing over een niet-voorradig onderdeel? Neem dan gerust contact op met onze service afdeling op het telefoonnummer 0541-572 470. Wij staan je graag te woord en zoeken, indien mogelijk, samen met je naar een oplossing.

We hopen deze situatie snel achter ons te kunnen laten.

Meer van Huka? Meld je aan!