Kwaliteit & MVO

4 wieler fiets

Kwaliteit & duurzaamheid

Onze collectie aan fietsen wordt in Nederland (Twente) vervaardigd. Vanuit Huka denken we graag een stapje verder als het om kwaliteit gaat. Zo wordt bij het maakproces van onze fietsen gebruik gemaakt van gerenommeerde onderdelen en de nieuwste techniek uit de fietsbranche in combinatie met veelal regionale expertise en leveranciers.

Dit zorgt ervoor dat de onderhoudskosten van onze fietsen relatief laag zijn en tevens goede service mogelijkheden bij jouw dichtstbijzijnde dealer mogelijk zijn. Daarnaast:

 • voldoen alle fietsen uit de Huka collectie aan de Verordening medische hulpmiddelen (MDR) (EU)2017/745 klasse 1 en Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.
 • zijn we ISO 13485-2016 gecertificeerd.
 • zijn we aangesloten bij Firevaned, de branchevereniging voor revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen
 • en zijn we aangesloten bij het nationaal keurmerk hulpmiddelen.

    

Maatschappelijk betrokken & verantwoord ondernemen

Wij dragen graag een steentje bij aan de maatschappij. Daar gaan we elke dag voor. Jullie mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid is onze passie. Om dit te realiseren doen we onder anderen het volgende:

 • We hanteren intern een inclusief beleid voor onze medewerkers en stimuleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om bij ons te komen werken.
 • Een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO13485:2016 is de basis van onze bedrijfsvoering, waarbij systematisch diverse activiteiten plaatsvinden die de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de oplossingen die we bieden verhogen.
 • Om onze maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven heeft Huka de aandacht gericht op enkele Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties waar wij een verschil maken. Huka richt zijn aandacht met name op het milieu (12), onze medewerkers (3), kwaliteitsonderwijs (4) en de lokale gemeenschap (17).
 • Zo proberen we onze afvalstromen zoveel mogelijk te beperken en te recyclen, waarbij we zo min mogelijk CO2 uitstoten tijdens de productie en distributie van onze fietsen. We hebben ons doel om de CO2 voetafdruk steeds verder te verkleinen.
 • Voor het recyclen van de fietsaccu’s is Huka aangesloten bij de Stibat Stichting EPAC. Deze Stichting heeft als doel de fietsaccu’s eenvoudig, veilig en verantwoord in te zamelen en te laten recyclen.
 • Daarnaast streven we ernaar om bij onze leverancierskeuzes zoveel mogelijk rekening te houden met respect voor de mens en de effecten op korte- maar ook op langere termijn voor het milieu. Bij leveranciers van ons werken bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar we letten bijvoorbeeld ook op het feit of onze leveranciers een gerichte aanpak hebben als het gaat om CO2 uitstoot en het beperken van hun afvalstromen.
 • Voor onze medewerkers hebben we het programma ‘een leven lang ontwikkelen’. Voor onderwijsinstellingen bieden we stage- en afstudeerplekken.
 • Binnen de branchevereniging van Firevaned nemen we actief deel aan diverse projecten rondom het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals recycling, circulaire economie en inclusiviteit.
 • Tenslotte maken we bewuste keuzes als het gaat om sponsoring en doen dat het liefst bij projecten, waarbij we een meerwaarde kunnen leveren aan onze doelgroepen. Zo sponsoren we het G-voetbalelftal van VV De Esch en koffieclubs die langsgaan bij eenzame ouderen. Tevens ondersteunen we diverse lokale initiatieven met een maatschappelijk belang.

Meer weten over onze organisatie? Ga naar ons verhaal