De historie van Huka - Bekijk de ontwikkelingen! - Huka

Huka maakt je wereld makkelijker

Welkom in ons verhaal

Vanuit Oldenzaal ontwikkelen en produceren we al bijna 40 jaar fietsen die het verschil maken in de wereld van de berijders.

Jullie mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid is onze passie. Met een betrokken team leveren we een brede collectie innovatieve fietsen en andere vervoersmiddelen naar Dutch design. In eigen land en ver daarbuiten. Zo zijn we vertegenwoordigd in onder meer Amerika, Zweden, Noorwegen, België en Duitsland. Onze focus ligt niet op het leveren van producten voor mensen met een beperking, maar op het leveren van oplossingen die je mobiel houden. Onze fietsen kunnen gebruikt worden door iedereen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen op een tweewieler. Onbeperkt. Als je hem mooi vindt en hij biedt je de functionaliteit die je zoekt, dan past een Huka bij je. Ons team werkt met zichtbaar plezier samen aan (nieuwe) oplossingen. Daar gaan we elke dag voor. Altijd op zoek naar de beste oplossing.

Zo gemakkelijk mogelijk.

Het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken, dat is wat ons iedere dag bezighoudt. Al bijna 50 jaar. Hierin gaan we heel ver. Huka staat bekend om haar hoge service en vergaande betrokkenheid. Hebben we het idee dat een fiets nog beter kan? Dan werken we aan een oplossing. Zo snel en goed mogelijk. We zitten vol innovatieve ambities en vernieuwen con-ti-nu. We kijken naar individuele berijders en hun behoeften en willen daar zo goed mogelijk bij aansluiten. Uiteraard met de vereiste functionaliteit, maar ook met het Dutch design en Hollandse kwaliteit waar we trots op zijn.

Bekijk het team van Huka.

Onze historie

1975

Een gevestigde speler

Huka begon haar activiteiten met het ontwikkelen van zitsystemen voor mensen met een beperking.

1987

De legendarische Skwirrel

In 1987 introduceerden we de Skwirrel; een elektrische rolstoel waarmee kinderen zich voor- en achteruit, maar ook omhoog en omlaag kunnen verplaatsen!

1990

Nog een mijlpaal de AT Driewielerfietsen

Huka begon haar activiteiten met het ontwikkelen van zitsystemen voor mensen met een beperking.

2007

Nieuwe prijzen voor de Skwirrel

De Skwirrel rolstoel kreeg een waardige opvolger in 2007: de Skwirrel II.

2009

Productie uitbreiding door overname Freewiel

In 2009 namen we het bedrijf Freewiel over.

2016

Van product naar beleving

Sinds 2016 hebben we nog meer oog voor onze berijders: henzelf en de wereld omh en heen. Wat betekent een Huka-oplossing voor ze? Beleving is hierbij ons kompas.

De toekomst van Huka

Innovatief als we zijn, is onze drive om de wereld van mensen oprecht een stukje makkelijker maken. Een wereld waarin ieder mens zich graag comfortabel, vrij en veilig voelt. We verplaatsen ons telkens weer in jou als berijder. We blijven je volgen. Degelijk, loyaal en midden in de maatschappij. Onbeperkt.

Meer van Huka? Meld je aan!