3 weetjes over de lage instapfiets die je nog niet wist
Al sinds er aangepaste fietsen van de band rollen in de fabriek van Huka, doen we ons best om een ruim aanbod te faciliteren. Twee driewielfietsen van Huka worden gekenmerkt als lage instapfiets, namelijk de driewielfiets City en Cortes. De lage instapfiets is gemaakt voor hen die moeite hebben met het op- en afstappen op een reguliere fiets. Het lage zwaartepunt zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om gemakkelijk weg te fietsen. Deze in Twente vervaardigde fietsen, gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit en haar fraaie voorkomen, zijn dan ook erg geliefd onder onze klanten. In dit blog gaan we in op 3 wetenswaardigheden die vermoedelijk nog niet bekend zijn bij je.
Lage instapfiets voorzien van (elektro) ondersteuning
Geen enkele lage instapfiets gaat bij Huka standaard de deur uit. Dat komt omdat al onze fietsen voorzien kunnen worden van diverse onderdelen en accessoires. Het is maar net wat je wenst. Denk hierbij aan de mogelijkheid om jouw lage instapfiets te voorzien van elektrische ondersteuning. Hiermee fiets je moeiteloos in heuvelachtige gebieden, fietstunnels of tegen de harde wind in. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om jouw Huka te voorzien van andere ondersteuningsmogelijkheden. Denk hierbij aan voetbakjes, een rugsteun of een achteruitkijkspiegel.
Anti-lekbanden bij de elektrische driewieler met lage instap
Niets is vervelender dan arriveren bij je (elektrische) driewieler met lage instap en erachter komen dat je banden het hebben begeven. Vanuit Huka streven we ernaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zodoende zijn al onze fietsen voorzien van anti-lekbanden. Anti-lekbanden zijn kwalitatief betere banden, die ervoor zorgen dat de kans op een lekke band zo minimaal mogelijk voorkomt. Huka doet bij de elektrische driewieler met lage instap een beroep op de anti-lekbanden van Schwalbe, die te boek staan als een van de betere A-merken in de fietsbranche.
Lage instapfiets via WMO
Een ander weetje dat we je niet willen onthouden in dit blog, is de mogelijkheid om een beroep te doen op een (gedeeltelijke) financiering van jouw lage instapfiets via het WMO. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een indicatie nodig van je huisarts. Het WMO loket via jouw gemeente kan je aangeven of je hiervoor in aanmerking komt. Wellicht zijn er ook mogelijkheden voor jou als het gaat om een PGB. Zo kan je in de meeste gevallen het verkregen PGB (behalve bij de WMO zorgwinkel) ook besteden bij een fietsenwinkel. Dit verschilt per gemeente, vandaar dat we hier geen concretere informatie over kunnen delen. In Nederland zijn er veel gemeentes die zichtbaar zijn op www.regelhulp.nl en uitleg geven over de mogelijkheden voor haar inwoners. Duik dus even goed in de materie om te achterhalen of je ervoor in aanmerking komt of niet!