Blog Archieven - Huka

Blogs

Praktische informatie & tips over onze collectie

We informeren je vanuit de blogs graag over de praktische informatie en tips rondom jouw Huka en daarnaast onze complete collectie aan fietsen en andere vervoersmiddelen. Heb je suggesties voor deze rubriek? We horen het graag.

Optimale conditie in herfst en winter

Zo haal jij het maximale uit je elektrische driewielfiets!

Wil je nog meer profijt halen uit jouw elektrische driewielfiets? Lees dan de tips om het maximale uit jouw driewielfiets te halen.

Lees meer

3 uitgangspunten waarbij een veilige fiets voor ouderen van pas komt

Opa, oma, vader of moeder die niet meer zelfstandig kan fietsen? Kies voor een veilige fiets voor ouderen. Huka schetst 3 uitgangspunten waarbij dit van pas komt!

Lees meer

Zo stap je veilig op een elektrische 3 wieler fiets!

Voor het eerst fietsen op een elektrische 3 wieler fiets, kan best spannend zijn. Huka legt je stap voor stap uit hoe je dit het beste aanpakt.

Lees meer

Kindertandem kopen? Zo doe je een goeie aankoop!

Denk je eraan om een kindertandem te kopen? Met deze tips kom je tot een goeie aankoop. Lees nu het blog van Huka!

Lees meer

Vasco: de hippe driewieler voor volwassenen bij uitstek!

Een hippe driewieler voor volwassenen kopen? Maak dan kennis met de driewielfietsen van Huka! In dit blog vertellen we je er alles over.

Lees meer

3 weetjes over de lage instapfiets die je nog niet wist

De lage instapfiets is een mooi alternatief voor de reguliere fiets als het fietsen hierop niet meer gaat. Huka vertelt je in dit blog 3 wetenswaardigheden die je mogelijk nog niet kende. Lees 'm hier!

Lees meer

Waarom van een revalidatiefiets?

Aarzel je over een revalidatiefiets? We helpen je graag deze drempel over. In dit blog vertellen je waarom.

Lees meer

Uitgelicht: 3 varianten van de invaliden fiets die geschikt is voor jouw kind!

Ben je je aan het oriënteren voor een invaliden fiets voor jouw kind? Huka belicht 3 geschikte opties voor je. Ontdek zelf in ons blog welke dat zijn!

Lees meer

Onbeperkte Vuelta: the day after

Van 9 juni tot en met 3 juli 2022 vond de Onbeperkte Vuelta plaats, waarbij de route zoveel mogelijk wordt afgestemd op de route van de LaVuelta Hollanda. Maar dan leuker met..

Lees meer

De senioren fiets: een verademing voor de ouderen onder ons

Fietst een tweewieler niet meer prettig en ben je op zoek naar een fiets die jou extra ondersteuning en comfort biedt? Met een senioren fiets van Huka..

Lees meer

Elektrische duofiets kopen

Wil je samen van de buitenlucht genieten door eindeloze tochten langs landerijen en kabbelende riviertjes te maken? Kom dan je elektrische duofiets kopen bij Huka.

Lees meer

Hoe je het maximale uit de driewieler fiets voor ouderen haalt

De driewieler fiets voor ouderen is een feest om in je bezit te hebben. Maar hoe haalt je er het maximale uit? Wij van Huka vertellen je het in deze blog.

Lees meer

De ontelbare mogelijkheden van de sportieve driewieler volwassenen!

De mogelijkheden van de sportieve driewieler voor volwassenen zijn eindeloos. Huka vertelt je in dit blog over de opties. Lees hem hier!

Lees meer

Evenwichtsproblemen? 4x vragen en antwoorden.

Last van evenwichtsproblemen? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Maar gelukkig is er goed mee te leven zijn er mogelijkheden om je hierbij te ondersteunen! Huka vertelt je er meer over.

Lees meer

4 voordelen van een fiets rolstoel die je weten moet

Gek op fietsen, maar niet meer in staat om de pedalen rond te trappen? Kies een fiets rolstoel! In dit blog lichten we 4 voordelen uit!

Lees meer

Assortiment aan speciale fietsen

Waarom een damesfiets met lage instap wat voor jou is

Moeite met een hoge instaphoogte en een regulier hoog zadel? Overweeg dan de Cortes van Huka die regelmatig wordt gebruikt als een damesfiets met lage instap van Huka.

Lees meer

Driewielfietsenwijzer helpt je graag een eindje op weg

Driewielfietsenwijzer.nl. Ken je ze al? Dit platform bestaat uit diverse vrijwilligers die zich inzetten om mensen kennis te laten maken met het driewielfietsen en helpen je graag wanneer..

Lees meer

Een driewielfiets dames kopen? Let op deze 4 punten

Ben jij van plan om een driewielfiets voor dames aan te schaffen? In ons assortiment hebben we drie soorten driewielfietsen voor dames: de Vasco, de Cortes en de City.

Lees meer

Vijf tips over het kopen van een driewieler gehandicapten

Wil jij graag zelfstandig genieten van de buitenlucht en mobiel blijven? In dit artikel geven we je tips waar je op kan letten voordat je een driewieler gehandicapten aanschaft.

Lees meer

Mogelijkheden voor de aanschaf van een aangepaste fiets WMO

Huka heeft een ruim assortiment aangepaste fietsen die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden vergoed afhankelijk van jouw situatie. Lees hier over de mogelijkheden.

Lees meer

Duofiets ouderen van Huka tegen eenzaamheid

Verschillende instanties geven aan dat eenzaamheid onder ouderen vaak samenhangt met gezondheids- en mobiliteitsproblemen. Met een duofiets ouderen kunnen jullie samen..

Lees meer

Bekijk Huka’s opties voor een driewielfiets met rugsteun

Ben jij op zoek naar een comfortabele fiets en kun je dat extra steuntje in de rug gebruiken? Dan is een van onze fietsen met rugsteun een geschikte optie voor jou!

Lees meer

Alternatief driewielfiets om mobiel te blijven

Fietsen is een geliefde bezigheid onder vele Nederlanders. Maar wat als dat op een tweewieler niet meer gaat? Wij bij Huka bieden het veilige alternatief driewielfiets.

Lees meer

De uitgebreide opties bij de duofiets elektrisch

Onze duofiets elektrisch Orthros is voorzieen van diverse functionaliteiten en onderdelen. Deze zijn verder uit te breiden met verschillende opties en accessoires..

Lees meer

Ontdek de mogelijkheden van een aangepaste elektrische fiets bij Huka!

Een aangepaste elektrische fiets heb je in allerlei soorten en maten. Bij Huka zijn we gespecialiseerd in fietsen die we kunnen aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren..

Lees meer

Opties voor een elektrische driewieler test bij Huka

Bij Huka laten we je graag ervaren hoe het fietsen op een driewielfiets is! lees hier over mogelijkheden voor een elektrische driewieler test!

Lees meer

5 meest gestelde vragen over onze duofiets met ondersteuning

Houd je van het maken van fietstochten en doe je dat graag samen met iemand? Dan kan onze duofiets met ondersteuning de uitkomst zijn. In dit artikel geven we antwoord op..

Lees meer

Mogelijkheden fiets voor gehandicapten kind

Huka heeft verschillende mogelijkheden voor een fiets voor gehandicapten kind. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Denk hierbij aan de mogelijkheid om zelfstandig te fietsen of..

Lees meer

De Cortes: ook wel gezien als de ligfiets onder de Huka’s

Wil jij fietsen op een unieke fiets die je een veilig en stabiel gevoel geeft? Dan is de driewieler ligfiets Cortes uit de Huka collectie een uitstekende keuze.

Lees meer

5 tips voor onderhoud Huka fiets

Hoe zorg je ervoor dat je jouw Huka fiets het beste onderhoudt, zodat je zo lang mogelijk plezier ervan hebt? We hebben 5 tips voor je voor je op een rij gezet voor klein onderhoud...

Lees meer

Samen genieten op een Huka tandem fiets voor gehandicapten

Wil je samen eropuit en genieten van mooie fietstochten? Lees hier dan meer over de tandem fiets voor gehandicapten van Huka en over de voordelen ervan!

Lees meer

De voor- en nadelen van een driewielfiets op een rij

Voelt fietsen op een tweewieler niet meer veilig en overweeg je een driewielfiets? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van een driewielfiets uit.

Lees meer

Aangepaste fiets kind kopen? Maak kennis met de AT-serie van Huka!

Vindt jouw kind het ook zo fijn om buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes? En is dit op een gewone tweewieler of reguliere driewieler niet mogelijk? Maak kennis met...

Lees meer

The week after: Onbeperkte Elfstedentocht

Brigitte en Ireen zijn weer terug van de Onbeperkte Elfstedentocht. “Het was een geweldige week. Ligfietsen, driewielfietsen, duofietsen, alles kwam je tegen, aldus Ireen”.

Lees meer

Welke Huka driewielfiets met elektrische trapondersteuning?

Wil jij een Huka driewielfiets met elektrische trapondersteuning aanschaffen? Lees hier de belangrijkste eigenschappen van onze driewielfietsen voor volwassenen.

Lees meer

Zo lang mogelijk mobiel blijven met de ziekte van Huntington

Door actief te blijven met fietsen kan de mobiliteit en zelfstandigheid zo lang mogelijk worden behouden. Lees hier Huka's mogelijkheden.

Lees meer

Onbeperkte elfstedentocht met Huka’s

Van 15 tot en met 19 september vindt de Onbeperkte Elfstedentocht plaats. Een oer-Hollands initiatief! Lees hier meer over deelnemers Brigitte en Ireen.

Lees meer

Waarom kiezen voor een fiets met trapondersteuning?

Bij Huka groeit de vraag e-bikes steeds meer. Waarom kiezen mensen steeds vaker voor een fiets met trapondersteuning? Wij leggen uit waarom.

Lees meer

Mobiel blijven met een spierziekte: vroeger versus nu

Lianne over de mobiliteit bij een spierziekte: “ik vind het prachtig om te zien dat mensen met een spierziekte nu langer mobiel kunnen blijven door de fietsen van Huka”

Lees meer

“Ik ben altijd al dol geweest op fietsen. Hoezo gehandicapten fiets?”

Al jaren is fietsen Jurjen's (28) passie. Alleen voelde hij zich nooit zo prettig op zijn oude driewieler. Zijn oudere driewieler werd namelijk al snel geassocieerd met..

Lees meer

Onbeperkt fietsplezier voor twee op een 2 persoons fiets

Wil je graag samen eropuit en genieten van de buitenlucht en een gezellig praten onderweg? Dat kan met de 2 persoons fiets collectie van Huka. In dit artikel vertellen we je over..

Lees meer

Driewielconstructie versus constructie volwassen fiets met zijwielen

Zodra een tweewieler niet meer veilig is zijn er verschillende oplossingen mogelijk om te kunnen blijven fietsen. In dit artikel vertellen we je meer over onze driewielconstructie en..

Lees meer

Alternatief voor 4 wieler fiets

De 35.000 km aan fietspaden in Nederland worden hierdoor weer extra goed bezocht. Een goed moment om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets die bij je past en..

Lees meer

Onbezorgd de weg op met een stabiele fiets voor ouderen

Fietsers maken in Nederland een groot deel uit van het dagelijkse verkeer. Echter gebeuren er ook regelmatig ongelukken waarbij fietsers betrokken zijn. Uit onderzoek blijkt dat..

Lees meer

Het lange avontuur naar de Grand Ballon

Wat afgelopen mei een mooi avontuur had moeten worden om de Grand Ballon te gaan beklimmen met de driewieler Cortes, pakte helaas door de Corona anders uit.

Lees meer

Met de Cortes de Grand Ballon op!

We reisden afgelopen maand af naar Tilburg. Hier woont de fanatieke Ireen van de Voort (56) die in mei voor het goede doel de Grand Ballon gaat beklimmen met de driewieler Cortes.

Lees meer

Duofiets met trapondersteuning

Ben jij op zoek naar een duofiets met trapondersteuning? Maak kennis met de duofiets Orthros van Huka. Een duofiets met trapondersteuning biedt meer comfort en je..

Lees meer

Voordelen elektrische duofiets Orthros

Is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk? Vind je het leuk om er samen op uit te gaan? In dit artikel gaan we in op de voordelen van de duofiets Orthros.

Lees meer

Een elektrische rolstoelfiets kopen? Bekijk hier de tips

Een elektrische rolstoelfiets kopen is een aankoop die je niet regelmatig verricht. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je rekening mee kan houden als je van plan bent...

Lees meer

Tandemfiets kopen? Ervaar de tandem Copilot!

Je hebt vele kilometers op de gewone fiets gemaakt, maar je bent op een gegeven moment niet meer in staat om op een gewone fiets te blijven fietsen? Een tandemfiets kan de..

Lees meer

Aanschaf opties driewieler fiets voor ouderen

Ben je voornemend een driewieler fiets voor ouderen te kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden qua aanschaf? Er zijn verschillende manieren om...

Lees meer

Assortiment & ondersteuning aangepaste fietsen voor gehandicapten

Regelmatig krijgen wij de vraag welke mogelijkheden we bieden aangaande aangepaste fietsen voor gehandicapten. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Lees meer

De mogelijkheden van een duofiets kopen

De duofiets van Huka wordt ook wel de social bike genoemd. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden om de duofiets naar wens samen te laten stellen en geven we je tips wanneer...

Lees meer

Tips om te leren fietsen op een invalide fiets

Mensen die voor het eerst op een invalide fiets fietsen moeten meestal even wennen. Op een gewone fiets heb je een bepaalde balanstechniek aangeleerd die niet te vergelijken is met...

Lees meer

Driewieler voor volwassenen kopen?

Ben je van plan om een driewieler voor volwassenen te kopen? In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden voor een aangepaste fiets en de mogelijkheid om een proefrit te maken...

Lees meer

De mooiste fietsroutes van Nederland

We zitten weer in het goede seizoen, heerlijk! Graag delen we met jou een aantal mooie fietsroutes in Nederland. De recreatieve fietsroutes zijn samengesteld door...

Lees meer

Tips opladen rolstoelscooter Pendel & scootmobiel Classic 

Beschik jij over een rolstoelscooter Pendel of de scootmobiel Classic? In de artikel geven we een aantal tips om de levensduur van de accu's te vergroten.

Lees meer

Zon, zee, strand en fietsen

Sinds afgelopen zomer kun je bij De Bever Verhuur terecht voor verschillende Huka fietsen en daar wordt al veel gebruik van gemaakt. Hoe bevallen ze?

Lees meer

Meer van Huka? Meld je aan!