Nieuws |

Actie: duofiets tegen eenzaamheid

Helaas voelen veel ouderen zich eenzaam in Nederland. Door alle Corona maatregelen wordt dit er uiteraard niet beter op. Vanuit ons Huka hart willen we graag iets betekenen voor deze specifieke groep. Dit willen we gaan organiseren door samen met deze mensen te gaan fietsen op de Huka duofiets. Met de wind door de haren, een gezellig praatje en een mooie fietsroute hopen we op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren. Ken je iemand die zich eenzaam voelt uit de regio Twente en gun je diegene een leuk uitje of wil je jezelf aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in voor de duofiets eenzaamheid actie.

Hoe gaat de duofiets eenzaamheid actie in zijn werk?

Naar aanleiding van de aanmeldingen die we binnen krijgen, gaan we in februari bekijken hoe we zoveel mogelijk eenzame ouderen, die zijn aangemeld, een onbezorgd uitje kunnen bieden. Dit doen we vanuit de mogelijkheden die we hebben. We nemen vervolgens contact op met diegene om een datum te plannen wanneer de fietstocht met de Huka duofiets kan plaatsvinden. Uiteraard is dit ook mede afhankelijk van de weersverwachting in die periode. We halen diegene op vanaf huis met de duofiets inclusief een versnapering voor onderweg. Om het uitje verantwoord te laten plaatsvinden, is iedere duofiets Orthros voorzien van een kuchscherm, zodat we de risico’s beperken en veiliger kunnen fietsen. Vooralsnog vindt dit initiatief alleen nog plaats in de regio Twente. Aanmelden voor de duofiets eenzaamheid actie kan tot en met zondag 6 februari 2022.

Duofiets Orthros met kuchscherm Duofiets met elektrische ondersteuning

Geef je iemand op en zou je zelf graag mee willen fietsen?

Mocht je zelf een eenzame oudere aanmelden en lijkt je het leuk om samen eropuit te gaan met de Huka duofiets? Dat is ook mogelijk! Meld je dan eveneens aan via onderstaand aanmeldformulier. Op basis van de aanmeldingen en de beschikbare duofietsen laten we je weten wat er mogelijk is. Samen maken we van de duofiets eenzaamheid actie een succes!

Uiteraard nemen we bij dit initiatief alle zorgvuldigheid in acht en wordt vooraf een zelftest vanuit onze collega’s gedaan, voordat er gefietst wordt. Ook zal er een korte intake plaatsvinden met diegene met wie we gaan fietsen en/of een ander persoon die mee gaat met de eenzame oudere.

  Aanmeldingsformulier

  Eenzame oudere

  Opgegeven door


  Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
  Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

  Ook interessant

  Nieuws, Events & Blogs