Nieuws |

Huka één van de leveranciers in grote Noorse tender

We zijn blij met het resultaat dat we een aantal type fietsen gaan uitleveren in Noorwegen naar aanleiding van een grote tender. Diverse fietsfabrikanten hebben hun assortiment aangepaste fietsen aangeboden. Huka deed onder andere mee met de duofiets Orthros en rolstoelfiets Diaz. Met beide fietsen kwamen we erg goed uit de test. Dit betekent dat we de komende jaren via onze Noorse distributeur onze duofietsen en rolstoelfietsen mogen leveren. Rob Lotgerink, managing director, vertelt: “Een teamprestatie waar we trots op zijn en een waardering voor de positieve ontwikkelingen die we hebben afgelopen jaren hebben doorgemaakt.”

Doorontwikkeling qua kwaliteit, functionaliteit en gebruikersgemak

“De duofiets en rolstoelfiets zijn namelijk de afgelopen jaar doorontwikkeld en geïntroduceerd als de verbeterde modellen. De rolstoelfiets Diaz is afgelopen jaar geïntroduceerd en de duofiets Orthros onlangs. Deze fietsen presenteren in lijn die we qua kwaliteit, functionaliteit, gebruikersgemak en design willen uitstralen. Uiteraard blijven we onszelf verbeteren in samenwerking met onze dealers. Inmiddels werken we samen met meer dan honderd dealers. Van Nederland, Duitsland, België, Scandinavische landen tot Australië. “Dit geeft ons de bevestiging dat onze effort van de afgelopen jaren wordt gewaardeerd. Dit stimuleert ons om deze lijn voort te zetten en te blijven door ontwikkelen, zodat onze fietsen zo goed mogelijk blijven aansluiten bij de gebruikers van onze fietsen”.

Duofiets Orthros

Ambitie om de komende jaren te blijven groeien

Huka is in 2018 overgenomen door een Zweedse investeerder en dit jaar is het Zweedse Medcap, investeerders in life science industrie, eigenaar geworden van Huka. Medcap is een professionele beursgenoteerde organisatie die Huka helpt zich verder te blijven ontwikkelen. We handelen hierbij autonoom, waarbij onze cultuur- en kernwaarden gewaarborgd blijven. Huka heeft de ambitie om de komende jaren verder groeien. De toenemende vergrijzing en het feit dat de driewielfiets steeds meer geaccepteerd wordt als veilig en stabiel alternatief voor tweewielfiets helpt hierbij. ‘’Je mag gezien worden op de Dutch Design fietsen van Huka’’ vertelt Rob. De leveringen aan Noorwegen starten in het eerste kwartaal van 2024. “Op dit moment zijn druk bezig met de voorbereidingen”.

Terug naar nieuwsoverzicht

 

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs