Nieuws |

Kijkje achter de schermen: Faris Rahimo

Faris Rahimo

Faris Rahimo, oorspronkelijk archeoloog en afkomstig uit Irak, studeerde bij General Motors als automonteur. Voordat Faris Rahimo in 1995 naar Nederland vertrok met zijn gezin, had hij in Bagdad een eigen garage in luxe Amerikaanse auto’s. Inmiddels werkt hij alweer 19 jaar bij Huka als Pendel en Classic specialist. “Ik monteer de Pendel van A tot en met Z. We bouwen de rolstoelscooter modulair op door middel van een montage protocol. Hier komen wel meer dan 200 onderdelen bij kijken.”

Waardevolle oplossing

“De rolstoelscooter Pendel is zo’n mooi product. Het doet mij goed dat het een waardevolle oplossing is om te produceren. Ik hoor nog dagelijks van klanten hoe blij ze met de rolstoelscooter Pendel zijn. Zelfs eindgebruikers van 15 jaar geleden spreek ik nog wel eens. Dat geeft mij extra motivatie om nog elke dag te leren en het product nog beter te maken dan het al is”.

Montage van A t/m Z

“Ik monteer de Pendel van A tot en met Z. We bouwen de rolstoelscooter modulair op door middel van een montage protocol. Hier komen wel meer dan 200 onderdelen bij kijken. Denk hierbij aan de onderdelen zoals het frame, achterlampen, knipperlichten, luchtvering, schokdempers etc. Zodra de rolstoelscooter Pendel opgebouwd is volgt de testfase. We testen de Pendels op basis van vaste criteria, waarbij we alle functies testen op een parcour hier in de omgeving. Hierbij testen we de Pendel op de remcapaciteit, de snelheid, de elektronica, het laadvermogen etc. Dit blijft leuk om te doen ondanks dat ik het vak al bijna 20 jaar uitvoer!”

Technische ondersteuning van de Pendel & Classic

“Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de reparatie of aanpassingen van onze rolstoelscooters en de scootmobielen. Onze Pendels en Classics worden over het algemeen intensief gebruikt door onze eindgebruikers. Daardoor is het belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Zodra het te technisch wordt voor onze dealers of er is een (complexe) vraag vanuit hen, dan verlenen wij de technische ondersteuning hiervan.”

Ga naar rolstoelscooter Pendel

Faris Rahimo vertelt: “Dat maakt het werk extra boeiend en uitdagend!”

“We hebben vanuit Huka allemaal onze expertise waarvoor we zijn opgeleid. Maar met een hechte club aan collega’s ondersteunen we ook elkaar. Dat maakt mijn functie bij Huka extra veelzijdig. Zo ben ik de tweedelijns monteur bij de service afdeling als de afdeling (extra) ondersteuning nodig heeft. Daarnaast monteer ik ook Copilots, AT fietsen of Duets bij een toenemende vraag. Dat maakt het werk extra boeiend en uitdagend! Ik hoop nog lang onderdeel uit te maken van dit enthousiaste team en onze eindgebruikers blij te mogen maken met de producten die we maken. Ooit hoop ik ook eindgebruikers uit Irak blij te mogen maken met onze producten.”

Faris Rahimo

Terug naar nieuwsoverzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs