Nieuws |

Kijkje achter de schermen: Kris Sonneborn

Kris Sonneborn

Een nieuwe maand en het herfstweer op komst.. tijd voor een nieuw kijkje achter de schermen. Dit keer is dat bij Kris Sonneborn (50). Hij is een echte technicus. Bij Huka is hij Product Development & KAM Manager en in zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan zijn sportauto of oldtimer. “Het hele traject van een product ontwikkelen van prototype naar productie vind ik gaaf!” aldus Kris.

Kwaliteit hoog houden

Kris heeft werktuigbouwkunde met bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogere Technische School. Nadat hij bij verschillende technische bedrijven kwaliteitsmanager is geweest, besloot hij om de sprong te wagen om bij Huka productontwikkeling en kwaliteit te combineren. “Eigenlijk heb ik een hele brede functie. Ik let erop dat het kwaliteitsniveau van Huka hoog blijft op alle afdelingen. Ik zit tussen het bedrijf en de techniek in. We moeten daarbij voldoen aan de wet- en regelgeving op gebied van medische hulpmiddelen en aan eisen van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Mijn doelstelling is om te zorgen dat we dat certificaat behouden en voldoen aan de regelgeving. En dat doen we! De laatste keuring hebben we weer met vlag en wimpel behaald!” aldus Kris.

Technische uitdagingen

“Bij de afdeling productontwikkeling help ik met het bedenken van prototypes en het testen ervan. Het hele traject van prototype naar de uiteindelijke productie ben ik bij betrokken. Denk aan het testen, de validatie en het controleren op veiligheid. Dit kan gaan om een bestaand product die we willen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de City die we twee jaar geleden hebben doorontwikkeld. Maar je kan ook denken aan een nieuw product. Technisch brengt dat veel met zich mee. De klantbehoefte staat hierbij voorop en we willen de fietsen zo breed mogelijk inzetbaar maken, zodat zoveel mogelijk mensen profiteren van de voordelen ervan. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat we een technisch mooi ontwikkeld product op de markt brengen. Daarnaast hebben we te maken met een stukje wet- en regelgeving waar je aan moet voldoen. Ik zorg er vervolgens voor dat het in goede banen wordt geleid”, aldus Kris Sonneborn.

Kris Sonneborn: Techniek liefhebber

Kris Sonneborn houdt van techniek. Ook van de techniek die bij auto’s en racemotoren komt kijken. Hij heeft een sportieve auto waar hij graag mee bezig is. “Ik beleef echt veel plezier aan dat sportautootje. Ik vind het heerlijk om ermee rond te rijden en om eraan te sleutelen. Afgelopen zomer heb ik een roadtrip gemaakt door de Alpen in Zwitserland en Italië. Dat was wel heel erg gaaf. Ook restaureer ik op dit moment een oldtimer. Dat is weer zo’n mooie technische uitdaging waar ik me graag mee bezig houdt.”

“Hier gaat het om de mensen!”

“Wat ik zo mooi vind aan Huka, is het feit dat we iets kunnen toevoegen aan de kwaliteit van het leven. Hier gaat het om de mensen waar we het voor doen die hun vrijheid en zelfstandigheid weer (deels) terug krijgen! Het is heel fijn om te zien dat mensen weer kunnen fietsen op onze producten terwijl dat eerst niet kon op een normale tweewieler. Daar doe je het voor!” Aldus Kris.

Kris Sonneborn

Terug naar nieuwsoverzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs