Blog |

4 voordelen van een fiets rolstoel die je weten moet

fiets rolstoel

Huka heeft een ruim assortiment aan fietsen, om elk wat wils wat te bieden te hebben. De fiets met rolstoel is één van die mogelijkheden. Zo’n Huka fiets is geschikt voor recreatieve fietsers die er maar wat graag op uit willen, maar wiens fysieke gesteldheid het niet meer toelaten om zelf de pedalen rond te trappen. We kunnen ons goed voorstellen dat je nog wat meer informatie wilt, voordat je overweegt om overstag te gaan. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we een blog gewijd aan  voordelen van een fiets rolstoel Diaz, zodat je straks comfortabel in je rolstoel zit en de mooiste fietstochten aan het maken bent!

De fiets met rolstoel: meeste fietsbeleving voorop

Ga je voor het ultieme fietsgevoel? De passagier ervaart de meeste fietsbeleving, omdat die zich aan de voorzijde bevindt. De begeleider neemt plaats aan de achterzijde en heeft daardoor de meeste controle over het verkeer en de passagier. Ideaal! Tevens is de fiets licht fietsend en wendbaar, dankzij de constructie in combinatie met de 2 wielen aan de voorzijde. 

Multifunctioneel inzetbaar

Een van de voordelen van de fiets met rolstoel Diaz, spitst zich toe op zijn multifunctionaliteit. Naast dat je de rolstoelfiets gebruiken kunt als vervoersmiddel, zet je hem ook in zodra de tocht erop zit. De rolstoelfiets valt namelijk gemakkelijk af te koppelen, waardoor je niet voor een mobiliteitsprobleem komt te staan zodra je op plaats van bestemming bent. Heb je de rolstoel ontkoppeld van het fietsdeel, dan kan je eenvoudig vooruitgeduwd worden dankzij de stevige handgreep aan de achterzijde. Deze functionaliteit scheelt enorm, omdat je zo voorkomt dat een autobestuurder een extra rolstoel mee moet nemen in zijn voertuig. Dankzij de fiets met rolstoel beperk je je afhankelijkheid van anderen dus enorm. Tevens is de rolstoelfiets te vervoeren in een (groter type) auto.

Eropuit dankzij de fiets met rolstoel voorop

De fiets met rolstoel voorop is er niet alleen in een volwassen editie, maar ook in een variant voor kinderen. Huka heeft dit model vervaardigd, zodat alle ouders hun kinderen al fietsend kunnen zien opgroeien. Bovendien hoeft vervoer nooit meer een belemmering te zijn om een vader-zoon of moeder-dochter uitje te organiseren, want de fiets is zo compact, dat hij gemakkelijk in je schuur of garage past. Laat jouw kind zich weer kind voelen en trek er heerlijk op uit met de fiets rolstoel en geniet samen van het mooie weer.

Fiets voor rolstoel: aanpasbaar op lengte en gewicht

Een ander voordeel van de fiets voor rolstoel, hangt samen met de configureerbaarheid van het vervoersmiddel. Dankzij diverse instelmogelijkheden is de fiets aan te passen aan het postuur van de passagier. Ook is het mogelijk om individuele zitsystemen te koppelen.  Het prettige aan deze flexibiliteit is dat de fiets zo niet persoonsgebonden is. Run je bijvoorbeeld een zorgcentrum en wil je eropuit met verschillende cliënten? Pas de instellingen zo aan dat de gereden persoon een comfortabele zithouding kan aannemen.

Huka

Ben je enthousiast geworden over de fiets rolstoel en overweeg je om er één te kopen? Wij adviseren je graag bij het maken van een weloverwogen keuze. Vul gerust het contactformulier in bij ons op de website, stuur ons een mail of bel naar 0541-572 472 om telefonisch je vragen te stellen.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs