Blog |

De uitgebreide opties bij de duofiets elektrisch

duofiets elektrisch

De duofiets elektrisch die wij fabriceren vanuit Huka is de duofiets Orthros. In de basis is de Orthros voorzien van diverse functionaliteiten en onderdelen. Deze zijn verder uit te breiden met verschillende opties en accessoires. Dat varieert van balanspedalen tot een achteruitkijkspiegel. De meest voorkomende optie is dat de duofiets elektrisch wordt uitgevoerd. In dit artikel gaan we in op een aantal opties en accessoires die nog meer mogelijk zijn.

Duofiets Orthros in het kort

Bij de duofiets Orthros zitten de hoofdbestuurder en passagier naast elkaar. Het wordt ook wel de social bike genoemd, omdat je makkelijk een gezellig praatje maakt onderweg. Door de elektrische trapondersteuning wordt trappen nog lichter en kun je zorgeloos genieten van fietstochten die je samen maakt. De duofiets is geschikt voor iedereen die wil genieten van de buitenlucht. Ook wanneer zelfstandig fietsen niet mogelijk is.

1. Schakelbare vrijloop bij de duofiets elektrisch

Standaard wordt de duofiets geleverd met een vrijloop voor de passagier. Naast de hoofdbestuurder trapt de passagier hierbij ondersteunend mee. Door de optie ‘schakelbare vrijloop’ heb je de keuze om de passagier actief, passief of niet mee te laten trappen. Zo kan iemand met minder uithoudingsvermogen mogelijk toch een gedeelte van een mooie fietsrit actief meefietsen. Wanneer de passagier (tijdelijk) niet mee fietst, dan kan diegene de voeten laten rusten op de voetenplank bij de duofiets.  Ideaal wanneer de duofiets elektrisch wordt gebruikt door verschillende personen.

Schakelbare vrijloop

2. Balanspedalen

Door de balanspedalen krijgen je voeten meer ondersteuning. Je voeten schieten niet van de pedalen af tijdens het fietsen door de instelbare wreefriem die over de voet bevestigd zit. Doordat je voeten niet worden vastgezet, kan je gemakkelijk je voeten in de balanspedaal steken en deze er ook gemakkelijk uithalen.

3. Draaibare stoel voor de hoofdbestuurder

Bij de duofiets elektrisch is de stoel voor de bijrijder standaard draaibaar, voor nog gemakkelijker op- en af stappen (actiever). Wil je als begeleider ook gemakkelijker op- en afstappen? Dan is deze optie er ook voor de hoofdbestuurderskant van de duofiets elektrisch.

4. Accessoires

Wil je jouw duofiets nog persoonlijker maken? Dat kan! We kunnen de Orthros in bijna iedere RAL-kleur leveren. De Orthros is verder uit te breiden met diverse accessoires zoals een achteruitkijkspiegel, voetenplank of een afdekhoes. Een boodschappenmand is ook toe te voegen aan de duofiets elektrisch. Ideaal als je onderweg iets nodig hebt dat je mee wilt nemen of om je boodschappentas in te vervoeren. Met onze configurator stel je jouw Orthros samen zoals jij wilt!

Configureer jouw duofiets elektrisch

Meer weten over de duofiets elektrisch van Huka?

Naast genoemde ondersteuningen en accessoires kunnen we iedere fiets uit ons assortiment op jouw specifieke behoefte verder af stemmen. Derhalve ook onze duofiets elektrisch. Wil je graag vrijblijvend geadviseerd worden? Informeer bij één van onze dealers of neem contact met ons op via het telefoonnummer 0541-572 472 of stuur een e-mail naar info@huka.nl.

Terug naar blog overzicht

Ook interessant

Nieuws, Events & Blogs